Хресна ходаМинулої неділі, 2 жовтня, у нашому районі відбулася хресна хода в день пам’яті Священномученика Миколи Іскрівського. Її благословив єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп, а відбувся цей захід вже в четвертий раз.
Участь в ході взяли священнослужителі і прихожани 11-ти районів нашої області, які належать до Олександрійської єпархії, а також паломники з Криворізького, П’ятихатського та інших районів Дніпропетровської області, адже Миколу Іскрівського шанують далеко за межами Петрівщини.
Розпочалася хода з центру Ганнівки, дуже велика кількість її учасників (за нашою оцінкою їх було десь до 2-х тисяч чоловік) з іконами, корогвами в руках та молитвами і співом духовних пісень дійшли до Хресто-Воздвиженської церкви с.Іскрівки, де спочивають мощі священномученика. Тут, за участі Боголєпа та інших священнослужителів, пройшла Божественна літургія, під час якої до Господа возносилися молитви за мир та спокій в Україні, добробут її громадян. Бажаючі учасники заходу мали змогу сповідуватися та причаститися, прикластися до мощів Миколи Іскрівського.

про стан законності і правопорядку інформує начальник Петрівського відділу Олександрійської місцевої прокуратури Роман ОрелІз сесії районної ради

Минулого четверга депутати районної ради сьомого скликання зібралися на свою чергову десяту сесію, в ході якої розглянули і прийняли рішення з близько трьох десятків питань.
Серед найголовніших значилися: інформація начальника Петрівського відділу Олександрійської місцевої прокуратури Романа Орла та начальника Петрівського відділення поліції Долинського відділу поліції ГУНП України в Кіровоградській області Олександра Лисенка про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території району за І півріччя 2016 року. І якщо короткий звіт Романа Петровича депутати взяли до відома без додаткових питань та без обговорення, то начальнику районної поліції довелося відповісти на ряд запитань. Зокрема, депутат Віктор Стець поцікавився, чи є у районі амністовані за так званим «законом Савченко», і якщо є, то чи не становлять такі особи потен-ційної загрози суспільству. Олександр Лисенко повідомив, що таких осіб в районі небагато, що ж до потенційної загрози – звичайно, усі можливі варіанти їх поведінки передбачити складно, однак той же Закон передбачає, що звільнені особи перебувають під пильним особливим наглядом поліції, згідно з встановленою процедурою. А депутат Олег Корінь, з огляду на низку резонансних випадків, що трапилися в кількох регіонах країни, коли вже кілька десятків громадян зазнали тяжкого отруєння (значна кількість з них – зі смертельними наслідками) внаслідок вживання сурогатного алкоголю, поцікавився, чи не фіксувалися в районі випадки реалізації несертифікованої контрафактної алкогольної продукції.

спільне фото на згадкуТаку назву мала зустріч з прийомними сім’ями, яка нещодавно відбулася на території комплексу «Маєток country-club» за підтримки голови районної державної адміністрації Сергія Завалія і голови районної ради Тамари Сакари, а також самого господаря цього закладу Івана Жилки, що відбулися з нагоди порівняно нещодавно запровадженого Всеукраїнського свята - Дня усиновлення.
У ній взяли участь прийомні сім’ї Копиріних, Ужвів, Швеців, Новаків, Тишиків, Кривд, Шведів та родина Лисенків, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, благочинний Петрівського району, настоятель Свято-Покровської церкви селища Петрового протоієрей Дмитро Городецький, а також представники соціальних служб ра-йону, які опікуються проблемами дітей, батьків та родин. Учасників заходу приємно вразило чарівне місце, де відбулося свято, а також не розчарував сам захід, адже і гостей, дітей та батьків тут чекало багато різноманітних сюрпризів. Батьки, разом з дітьми, теж підготували присутнім малюнки-презентації своїх сімей, читали вірші, говорили про сімейні цінності, дискутували, ділилися враженнями та досвідом виховання дітей та взаєморозуміння в родині. Також всі учасники заходу, від найменшого до найстаршого, поділилися власними уявленнями про родинні обереги та родинні цінності. І від кожного звучало, що основними цінностями родини є любов, взаємоповага та взаємопідтримка.

начальник відділу культури райдержадміністрації Наталія Подкопаєва та колективи дитячої та дорослої районної бібліотекиДнями в Петрівській районній бібліотеці з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек відбулася екскурсія для учнів девятих класів відділами дорослої бібліотеки. Дітям розповіли історію заснування закладу, починаючи ще з 1939 року, коли районною книгозбірнею керувала Віра Василівна Ку-лішова, за нею - Григорій Васильович Шишкін, а потім - Клавдія Яківна Деркач. Вона закінчила Київський інститут культури за спеціальністю «бібліотекар-бібліограф» вищої кваліфікації і була переведена на посаду директора Петрівської централізованої бібліотечної системи. З 1996 по 2009 роки районну бібліотеку очолювала Галина Євгеніївна Савіцька, яка стала засновником жіночого клубу «Петрівчанка», у багатьох програмах якого використовувалася інформаційна робота: з законодавства, книжкових новинок, літературних видань, актуальних питань жіноцтва.
Роки плинуть, а бібліотечний заклад поповнюється новими екземплярами та поступово проходить модернізацію.

Державне комунальне підприємство «Житлово-комунальне підприємство Новостародубської сільської ради» повідомляє, що 26 жовтня 2016р. о 13:00 год. у приміщенні ДКП «ЖКП Новостародубської сільської ради» за адресою: Кіровоградська область, Петрівський район, с. Новий Стародуб, вул. Лесі Українки, буд. 56а відбудеться аукціон з продажу нежитлової двоповерхової будівлі загальною площею 1054,5 м2, розташованої за адресою: Кіровоградська область, Петрівський район, с. Новий Стародуб, вул. Садова, буд. 20 а, із прилеглими до неї господарськими будівлями: гараж – літ. Б, погріб – літ. В, вхід до погрібу – літ. в, склад – літ. Г, вбиральня – літ. Д, трансформатор – Тр, фундамент – Фд, фундамент – Фд1, огорожа - №, мощення - №1.
Об’єкт приватизації розташований на земельній ділянці загальною площею 1,5742 га, що використовується для його розміщення та обслуговування, не є виробничим підприємством, кількість робочих місць – 0, баланс активів та пасивів не складався, рентабельність за останні три роки – 0, обсяги викидів та скидів забруднюючих речовин у навколишнє природне середовище, утворення і розміщення відходів – 0, екологічний стан земельної ділянки задовільний, умови експлуатації об’єкта приватизації після придбання – за цільовим призначенням.
Початкова ціна продажу об’єкта приватизації – 620745 грн., сума грошових коштів, що вносяться покупцями з метою реєстрації їх, як учасників аукціону, - 62074,50 грн.

проведення виїзних прийомів громадян керівництвом районної державної адміністрації на території сільських та селищних рад у ІV кварталі 2016 року

Керівник,

який проводить прийом

Назва населеного пункту Дата проведення

Голова районної

державної

адміністрації

ЗАВАЛІЙ

Сергій Володимирович

Іскрівська сільська рада 12 жовтня
Новостародубська сільська рада 26 жовтня
Балахівська сільська рада 9 листопада
Петрівська сільська рада 23 листопада
Іванівська сільська рада 14 грудня
Луганська сільська рада 28 грудня

Заступник голови районної 

дежавної адіністрації

ПАНЕТА

Тетяна Григорівна

Ганнівська сільська рада 11 жовтня
Малинівська сільська рада 25 жовтня
Йосипівська сільська рада 8 листопада
Водянська сільська рада 22 листопада
Богданівська сільська рада 13 грудня
Зеленська сільська рада 27 грудня

Керівник апарату районної

державної адміністрацї

СЕМЕХОВА

Ольга Олексіївна

 

Петрівська сільська рада 6 жовтня
Зеленська сільська рада 20 жовтня
Чечеліївська сільська рада 3 листопада
Ганнівська сільська рада 17 листопада
Червонокостянтинівська сільська рада 8 грудня
Малинівська сільська рада 29 грудня

Інформація  військового комісара Петрівського РВК 

Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком громадян України.
Військова служба є державною службою особливого характеру, яка полягає у професійній діяльності придатних до неї за станом здоров’я і віком громадян України, пов’язаній із захистом Вітчизни. Час проходження військової служби зараховується громадянам України до їх страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби.
Порядок проходження громадянами України військової служби, їх права та обов’язки визначаються Законом України “Про військовий обов”язок і військову службу”, Постановою Кабінету міністрів України від 21 березня 2002 р. №352 «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом», та іншими нормативно-правовими актами.
Збройні Сили України та інші військові формування комплектуються військовослужбовцями шляхом:
- призову громадян України на військову службу;
- прийняття громадян України на військову службу за контрактом.
На строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Свято-Покровська церква селища Петрового набула нового вигляду
Зараз на Петрівщині реалізовується чимало проектів різного спрямування, поступово змінюється обличчя району. Об’єднавши свої зусилля з сільськими, селищними головами та соціально-відповідальним бізнесом, керівники району – Сергій Завалій і Тамара Сакара за останні два роки домоглися просто разючих змін: капітально відремонтовані красень-міст через Інгулець, приміщення територіального центру, Чечеліївського ФАПу, районного музею історії, сквер ветеранів тощо, а ще – споруджуються дитячі та спортивні майданчики, лагодяться дороги, упорядковуються прибудинкові території, робиться ще чимало гарних і корисних справ.2
Серед таких справ – і капітальний ремонт фасадної частини Свято-Покровської церкви Петрового. Тут, за сприяння голови райдержадміністрації Сергія Завалія та за підтримки народного депутата України Анатолія Кузьменка, здійснено вирівнювання стін, часткове утеплення та оздоблення і фарбування. Навколо церкви покладено тротуарну плитку. За рахунок церкви зроблено зовнішнє освітлення. Тепер найстаріша церква району, яка є пам’яткою архітектури, набула оновленого вигляду.

не зважаючи на поразку, фанати «Інгульця» дякують своїм улюбленцям за самовіддану груПоразка, за яку не має бути соромно

Гри дванадцятого туру першості України з футболу серед команд першої ліги уболівальники Петрівщини чекали з нетерпінням з кількох причин. По-перше, за «Інгульцем», який з приходом на тренерський місток команди нового керманича Сергія Лавриненка знову став радувати високоякісною бойовитою грою, стало цікаво спостерігати, а по-друге – саме в цьому турі зустрічалися сусіди по турнірній таблиці, тож результат гри давав можливість переможцеві суттєво підвищити своє турнірне становище, тоді як невдаха, відповідно, втрачав одну або навіть дві позиції.
Слід зазначити, що видовище цього вечора справді виявилося дуже достойним, обидві команди продемонстрували високу якість гри, тож уболівальники мали б отримати справжню естетичну насолоду. Але… Вже вкотре гарну гру зіпсувала особа нікчеми з суддівським свистком, яка своєю упередженою тенденційністю, що об”єктивно вплинула на результат і на визначення переможця, зіпсувала настрій кільком сотням уболівальників. Цього разу таким злим демоном для «Інгульця» та його фанатів став арбітр з Харкова Дмитро Кривушкін.

ремонтОднією з найбільш помітних галузей, де за останні два роки сталися найразючіші зміни – можна назвати розвиток спорту в районі. До цього переліку можна віднести будівництво стадіону «Інгулець», реконструкцію майданчика зі штучним покриттям в селищі Петровому, будівництво нового стадіону зі штучним покриттям у с. Володимирівці та тренувальної бази для дитячо-юнацької спортивної школи. Новий стадіон та навчально-тренувальна база збудовані також у Новому Стародубі. Сільгоспідприємства, які вкладають кошти у будівництво, розуміють, що в будь-якому селі чи селищі мають бути спортмайданчики чи тренажери, спортивні гуртки. Дітей і молодь треба готувати, щоб вони були сильними і муж-німи, пристосованими до життя. Будь-який вид спорту гартує характер, впевненість, і взагалі дарує відчуття щастя.
Це добре розуміє і голова райдержадміністрації Сергій Завалій, який звернувся до сільгосптоваровиробників з пропозицією долучитися до ремонту спортивної зали Петрівської дитячої музичної школи. Досить довгий час це приміщення знаходилось в напіваварійному стані і ось нарешті тут розпочалися ремонтні роботи.