начальник відділу культури райдержадміністрації Наталія Подкопаєва та колективи дитячої та дорослої районної бібліотекиДнями в Петрівській районній бібліотеці з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек відбулася екскурсія для учнів девятих класів відділами дорослої бібліотеки. Дітям розповіли історію заснування закладу, починаючи ще з 1939 року, коли районною книгозбірнею керувала Віра Василівна Ку-лішова, за нею - Григорій Васильович Шишкін, а потім - Клавдія Яківна Деркач. Вона закінчила Київський інститут культури за спеціальністю «бібліотекар-бібліограф» вищої кваліфікації і була переведена на посаду директора Петрівської централізованої бібліотечної системи. З 1996 по 2009 роки районну бібліотеку очолювала Галина Євгеніївна Савіцька, яка стала засновником жіночого клубу «Петрівчанка», у багатьох програмах якого використовувалася інформаційна робота: з законодавства, книжкових новинок, літературних видань, актуальних питань жіноцтва.
Роки плинуть, а бібліотечний заклад поповнюється новими екземплярами та поступово проходить модернізацію.

учні гімназії в читальній залі дорослої бібліотекиНа согоднішній день штат працівників бібліотеки складає 9 чоловік: Тетяна Мартиненко (завідувач), Ірина Зелінскі, Людмила Назарчук, Алла Іщенко, Вікторія Бабенко, Лідія Сидоренко, Ніна Яременко та Тетяна Мойса.У фонді сучасної читацької зали знаходиться понад 9 тисяч книг, періодичних та довідкових видань: енциклопедії (універсальні та галузеві), словники, довідники. До послуг читачів 23 назви газет і 44 назви журналів, а для того, щоб можна було зручніше і швидше знайти потрібну інормацію, у бібліотеці створено електронні бази «Краєзнавство» та «Статті». Паралельно з цим усі бажаючі можуть користуватися комп”ютерним та програмним забезпеченням, зокрема інформаційно-правовою бібліотекою «Експерт-Юрист». Також Петрівський інформаційно-ресурсний центр надає безкоштовний безпровідний доступ до глобальної мережі Інтернет із зоною Wi-Fi, яка користується неабияким попитом як серед молоді, так і у дорослих.
У ході бесіди працівники закладу познайомили дітей з абонементом та читальним залом. Розповіли, як правильно й швидко користуватися бібліотечними алфавітними каталогами за прізвищами або назвами книг, що було дуже цікавим для школярів, і вони активно ставили свої запитання.
Наприкінці зустрічі організатори провели з учнями вікторину та літературний марафон, який пройшов жваво і весело. За активну участь школярі були нагороджені грамотами почесного читача, а також отримали памятку про послуги бібліотеки і цукерки.
Такі зустрічі вже стали доброю традицією у спілкуванні працівників бібліотеки з учнівською молоддю, що приносять гарні результати у роботі та навчанні.

Олена Приходкова.

На знімках: начальник відділу культури райдержадміністрації Наталія Подкопаєва та колективи дитячої та дорослої районної бібліотеки; учні гімназії в читальній залі дорослої бібліотеки.