спільне фото на згадкуТаку назву мала зустріч з прийомними сім’ями, яка нещодавно відбулася на території комплексу «Маєток country-club» за підтримки голови районної державної адміністрації Сергія Завалія і голови районної ради Тамари Сакари, а також самого господаря цього закладу Івана Жилки, що відбулися з нагоди порівняно нещодавно запровадженого Всеукраїнського свята - Дня усиновлення.
У ній взяли участь прийомні сім’ї Копиріних, Ужвів, Швеців, Новаків, Тишиків, Кривд, Шведів та родина Лисенків, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, благочинний Петрівського району, настоятель Свято-Покровської церкви селища Петрового протоієрей Дмитро Городецький, а також представники соціальних служб ра-йону, які опікуються проблемами дітей, батьків та родин. Учасників заходу приємно вразило чарівне місце, де відбулося свято, а також не розчарував сам захід, адже і гостей, дітей та батьків тут чекало багато різноманітних сюрпризів. Батьки, разом з дітьми, теж підготували присутнім малюнки-презентації своїх сімей, читали вірші, говорили про сімейні цінності, дискутували, ділилися враженнями та досвідом виховання дітей та взаєморозуміння в родині. Також всі учасники заходу, від найменшого до найстаршого, поділилися власними уявленнями про родинні обереги та родинні цінності. І від кожного звучало, що основними цінностями родини є любов, взаємоповага та взаємопідтримка.

Символічно, що цей день відзначається разом з великим християнським святом Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, які є біблійним прикладом високої моральності, сімейної злагоди, любові і вірності. Та ще і сама погода сприяла відповідному настрою, зігріваючи учасників лагідними сонячними променями.
Звертаючись до присутніх, голова районної державної адміністрації Сергій Завалій наголосив, що кожна дитина має право на виховання в сім’ї, потребує поваги та пошани оточуючих. Розуміючи свою високу відповідальність за долю тих, хто сьогодні чекає на батьків, держава послідовно виконує свій обов’язок із розвитку національного усиновлення та сімейних форм виховання дітей. Голова ра-йону переконаний, що багаті на любов і милосердя серця українців відгукнуться на голос дитини, яка мріє про сім’ю.
До поздоровлень також долучилася голова районної ради Тамара Сакара, яка побажала батькам та дітям взаєморозуміння, взаємопідтримки та терпіння.
Учасників свята привітав і директор «Маєток country-club» Борис Лисий, який передав усім присутнім вітання від господаря закладу Івана Жилки та зазначив, що його територія завжди щиро рада гостям, особливо, коли серед них так багато дітей, очі яких світяться радістю та добром.
Всі запрошені сім’ї отримали від представників влади квіти, подарунки та лис-тівки вдячності.
Зустріч продовжилася екскурсією по «Маєтку», де всі мали можливість сфотографуватися на фоні мальовничих осінніх пейзажів та розкішного інтер’єру будівлі.
Також всі учасники заходу отримали від настоятеля Свято-Покровського храму протоієрея Дмитра Городецького благословіння: дітям на послушання, а батькам - на терпіння.
Наприкінці зустрічі Тамара Вікторівна ще раз привітала прийомні сім’ї та висловила слова вдячності за їхню нескінченну доброту і любов до дітей - майбутнього нашої держави: «Шановні усиновителі, прийомні батьки, батьки-вихователі, висловлюю свою повагу і подяку за те, що подарували радість родинного затишку дітям-сиротам, які були по-збавлені батьківського піклування. Бажаю усім вам здоров’я та сімейного благополуччя на довгі і щасливі літа».
На завершення свята всі його учасники  отримали від директора «Маєтку» Бориса Лисого подарунок-  яблука, вирощені у власному саду.
Родини залишилися щиро вдячними організаторам заходу, зокрема - службі у справах дітей райдержадміністрації, а за підтримку - районному керівництву та господарю комплексу «Маєток country-club» Івану Жилці.

Олена Приходкова.

На знімках: спільне фото на згадку.