Хресна ходаМинулої неділі, 2 жовтня, у нашому районі відбулася хресна хода в день пам’яті Священномученика Миколи Іскрівського. Її благословив єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп, а відбувся цей захід вже в четвертий раз.
Участь в ході взяли священнослужителі і прихожани 11-ти районів нашої області, які належать до Олександрійської єпархії, а також паломники з Криворізького, П’ятихатського та інших районів Дніпропетровської області, адже Миколу Іскрівського шанують далеко за межами Петрівщини.
Розпочалася хода з центру Ганнівки, дуже велика кількість її учасників (за нашою оцінкою їх було десь до 2-х тисяч чоловік) з іконами, корогвами в руках та молитвами і співом духовних пісень дійшли до Хресто-Воздвиженської церкви с.Іскрівки, де спочивають мощі священномученика. Тут, за участі Боголєпа та інших священнослужителів, пройшла Божественна літургія, під час якої до Господа возносилися молитви за мир та спокій в Україні, добробут її громадян. Бажаючі учасники заходу мали змогу сповідуватися та причаститися, прикластися до мощів Миколи Іскрівського.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

Божественна літургія Бажаючі учасники заходу мали змогу сповідуватися та причаститися, прикластися до мощів Миколи Іскрівського

На знімках: фрагменти хресної ходи та Божественної літургії.