Свято-Покровська церква селища Петрового набула нового вигляду
Зараз на Петрівщині реалізовується чимало проектів різного спрямування, поступово змінюється обличчя району. Об’єднавши свої зусилля з сільськими, селищними головами та соціально-відповідальним бізнесом, керівники району – Сергій Завалій і Тамара Сакара за останні два роки домоглися просто разючих змін: капітально відремонтовані красень-міст через Інгулець, приміщення територіального центру, Чечеліївського ФАПу, районного музею історії, сквер ветеранів тощо, а ще – споруджуються дитячі та спортивні майданчики, лагодяться дороги, упорядковуються прибудинкові території, робиться ще чимало гарних і корисних справ.2
Серед таких справ – і капітальний ремонт фасадної частини Свято-Покровської церкви Петрового. Тут, за сприяння голови райдержадміністрації Сергія Завалія та за підтримки народного депутата України Анатолія Кузьменка, здійснено вирівнювання стін, часткове утеплення та оздоблення і фарбування. Навколо церкви покладено тротуарну плитку. За рахунок церкви зроблено зовнішнє освітлення. Тепер найстаріша церква району, яка є пам’яткою архітектури, набула оновленого вигляду.

Для довідки: Свято-Покровська церква побудована в кінці ХVІІ ст., орієнтовно в 1692 році.
Відразу після заснування Петрового запорізькі козаки розпочали будівництво церкви. Вона побудована з каменю, має хрестовидну форму в традиційному грецькому стилі, з дзвіницею окремо від церкви. Стіни мають метрову товщину.
В період 30-х років ХХ ст. святиню спіткала тяжка доля – храм був закритий і частково підданий руйнуванню. Дзвіниця була зруйнована, і знятий купол церкви.
Служба в церкві відновилася у воєнний період Другої Світової Війни. В 1962 році Свято-Покровську церкву в громади відібрали вдруге, і прихожани вимушені були 15 років проводити богослужіння у пристосованому приміщенні.
Сама церква була перетворена в рембуд, але завдяки наполеглевості протоієрея Стефанія Катрича таки вдалося повернути святиню парафії. Незважаючи на великі труднощі, спільними зусиллями вірян, священика та спонсорів храм було відбудовано.
З 2009 р. продовжилася відбудова та реставрація храму під проводом нового настоятеля - протоієрея Дмитра Городецького. За час його служби в Свято-Покровській церкві було побудовано новий купол, поміняно вікна, двері, встановлено теплу підлогу, облаштовується територія довкола.

Прес-служба райдержадміністрації.