ремонтОднією з найбільш помітних галузей, де за останні два роки сталися найразючіші зміни – можна назвати розвиток спорту в районі. До цього переліку можна віднести будівництво стадіону «Інгулець», реконструкцію майданчика зі штучним покриттям в селищі Петровому, будівництво нового стадіону зі штучним покриттям у с. Володимирівці та тренувальної бази для дитячо-юнацької спортивної школи. Новий стадіон та навчально-тренувальна база збудовані також у Новому Стародубі. Сільгоспідприємства, які вкладають кошти у будівництво, розуміють, що в будь-якому селі чи селищі мають бути спортмайданчики чи тренажери, спортивні гуртки. Дітей і молодь треба готувати, щоб вони були сильними і муж-німи, пристосованими до життя. Будь-який вид спорту гартує характер, впевненість, і взагалі дарує відчуття щастя.
Це добре розуміє і голова райдержадміністрації Сергій Завалій, який звернувся до сільгосптоваровиробників з пропозицією долучитися до ремонту спортивної зали Петрівської дитячої музичної школи. Досить довгий час це приміщення знаходилось в напіваварійному стані і ось нарешті тут розпочалися ремонтні роботи.

За підтримки сільгоспвиробників району підрядна організація розпочала заміну вікон, облаштування чоловічої та жіночої роздягалень та душових кімнат. Також, щоб встигнути до початку опалювального сезону, розпочали заміну системи теплопостачання.
Тепер і вихованці дитячо-юнацької спортивної школи «Олімп», і дорослі матимуть змогу проводити тренування чи спортивні змагання в гарних сучасних умовах.
- Моє велике переконання в тому, що спорт необхідно розвивати. Якщо діти будуть мати можливість займатися спортом, відвідувати тренажерний зал, секції – вони виростатимуть нормальними людьми, справжніми українцями. Спорт надає альтернативу просиджуванню перед монітором комп’ютера, «походам» в бари тощо, він реально змінює світогляд. Наша країна, наша нація можуть суттєво змінитися. І не треба думати, що для цього необхідно десятки років. Це все може змінитися буквально за п’ять років. І це вже буде покоління сильних, здорових людей, яким далі розбудовувати країну, – зазначив Сергій Завалій.

Прес-служба райдержадміністрації.