Дорогі працівники освіти!

Від щирого серця вітаю вас із професійним святом – Днем працівників освіти
У цей непростий час на плечі працівників освіти лягає відповідальність за навчальний і виховний процес молодого покоління українців. Ваша праця є надзвичайно важливою для країни. Ваші руки плекають майбутнє, закладаючи підвалини розвитку на багато років вперед. Ми повинні збудувати європейську систему освіти, яка буде гарантувати не лише отримання знань, але й формування особистості, здатної творчо мислити і самостійно робити висновки.
Ви виховуєте людину, яка відстоїть, піднесе і передасть нащадкам могутню, квітучу, європейську Україну.
У серці кожного з нас ніколи не згасне пам’ять про першого вчителя, який своєю мудрістю та любов’ю вселив у нас віру в себе та допоміг знайти свій шлях у житті. 
Бажаю вам здійснення найзаповітніших мрій, щоб у ваших родинах завжди панували тепло, радість та затишок. Нехай вам завжди всміхається доля, на довгих стежинах життєвої ниви нехай супроводжує вас віра й наснага, надія і людська повага.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні працівники освіти!

Щиро вітаємо вас із професійним святом!
Бути вчителем, вихователем, наставником – це справжнє мистецтво, обране за покликом серця, наполеглива, чесна, натхненна праця, що збагачує світ муд-рістю, знаннями, милосердям, людяністю. Ви вносите визначальний вклад у розвиток України, формуєте нове покоління її громадян, передаючи кожній молодій людині неоціненний скарб високої освіченості, багатої духовності та прагнення змінювати на краще своє життя і долю своєї країни.
Прийміть щиру вдячність за творчу, самовіддану та подвижницьку працю, відповідальне ставлення до свого покликання, педагогічну майстерність і безкорисливе добро, які повсякчас ви даруєте своїм вихованцям.
Хай же на цьому благородному шляху вас завжди су-проводжують успіхи. Хай щедрою буде до вас доля, оминають життєві негаразди, а ваші серця зігріває людська довіра та любов!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

* * *

Шановні колеги-освітяни!

Щиросердно вітаємо вас з нашим професійним святом – Днем працівників освіти!
Ваша професія – одна з найгуманніших, найшановніших. Адже ви вводите дітей в чарівний світ знань, ведете їх за собою, знайомлячи з мудрістю, накопиченою людством впродовж тисячоліть, виводите на широкий шлях самостійного життя.
Бажаємо освітянам Петрівщини нових здобутків у нелегкій праці задля процвітання рідного краю і нашої держави. Нехай збуваються ваші мрії і сподівання, буде достаток і затишок у ваших родинах, обходять вас стороною хвороби і негаразди. Зі святом, дорогі друзі!
Григорій Москалець,
начальник відділу освіти райдержадміністрації,

Людмила Горбанець, голова райкому профспілки працівників освіти.

Шановні жителі району! Дорогі ветерани!

Прийміть щирі вітання з нагоди Міжнародного дня громадян похилого віку та Дня ветерана!
Важко переоцінити ваші здобутки, за якими стоять наполеглива праця, мужність героїзм і відвага. Ваше покоління винесло на своїх плечах весь тягар війни, відродило країну після воєнної розрухи, пережило багато випробувань, болю та втрат і при цьому зберегло гідність, віру, силу духу, любов до рідної землі.
Ваші спадкоємці пишаються своїми дідами і батьками, їхніми звершеннями, з вас беруть приклад у побудові своєї держави, свого життя і своєї долі.
Бажаємо вам міцного здоров’я, довгих років життя, бадьорості духу, добра, щастя, тепла і затишку у ваших оселях! Нехай кожен день вашого життя буде сповнений радості та тепла.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства. 
Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості народу є бібліотекарі – вірні збирачі духовних скарбів, провідники у світ нового і непізнаного. 
Я щиро висловлюю глибоку вдячність усім, хто присвятив своє життя книзі: ветеранам праці, тим, хто набуває досвіду, робить перші кроки в бібліотечній професії, відданим бібліотеці читачам, тим, хто підтримує бібліотеку, допомагає їй виконувати благородну місію.
Бажаю усім причетним до бібліотечної праці бути успішними і щасливими. Міцного здоров’я, добробуту та благополуччя у вашому домі.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

С.Завалій та Т.Сакара: «Попереду ще багато роботи!»Минулого понеділка у Петрівському НВО «ЗШ І-ІІІ ступенів – гімназія» пройшли урочистості з нагоди завершення проекту «Тепло - дітям». У заході взяли участь голова Кіровоград-ської обласної ради Олександр Чорноіваненко, заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Коломійцев, голови Петрівської районної державної адміністрації та ра-йонної ради Сергій Завалій та Тамара Сакара, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, заступник Петрівського селищного голови Володимир Руденко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Григорій Москалець, консультант з соціальних питань Українського фонду соціальних інвестицій Катерина Кліменко, консультант з технічних питань та інженер-кошторисник названого фонду Олександр Іващенко і Галина Бова, представники громадськості селища, вчителі та учні навчального закладу.
З вітальним словом до присутніх звернувся О.Чорноіваненко, який сказав що кошти, вкладені в святе – в дітей, це кошти, вкладені в майбутнє. Якщо цього не робити, то не буде розвитку. По той бік фронту зі зброєю в руках стоять також українці, а зробили вони це тому, що в попередній період влада не дбала про майбутнє, не створювала для людей належних умов для розвитку.
А.Коломійцев додав, що фонд соціальних інвестицій зробив вже багато гарних справ. Поліпшення умов навчання дозволить підвищити якість знань, отриманих учнями, а значить – дбати про майбутнє держави.

Рішення

від 23 вересня 2016 року № 274
смт Петрове

Про встановлення тарифів на водопостачання та водовідведення КП «Петрівське»

З метою запровадження економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги, керуючись підпунктом 2 пункту «а» статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в України», пункту 2 статті 7, пунктів 3,4 статті 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30 липня 2012 року № 390 «Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структур цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад», рішенням Петрівської селищної ради від 29 січня 2016 року № 90/7 «Про затвердження Порядку встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги на території Петрівської селищної ради», розглянувши подання начальника КП «Петрівське» Градановича Ю.В. від 26 серпня 2016 року № 1098 «Про розгляд та затвердження тарифів», враховуючи лист начальника КП «Петрівське» Градановича Ю.В. від 22.09.2016 року № 1488 про зауваження та пропозиції щодо зміни тарифів на житлово-комунальні послуги, заслухавши та обговоривши інформацію начальника КП «Петрівське» Градановича Ю.В., виконавчий комітет Петрівської селищної ради ВИРІШИВ:
1. Встановити наступні тарифи на житлово-комунальні послуги, які надаються КП «Петрівське»:
1.1. Тарифи на послугу з центрального водопостачання:
- для населення – 10,68 грн. за 1 куб.м;
- для бюджетних установ – 28,50 грн. за 1 куб.м;
- для інших підприємств, установ та організацій – 30,88 грн. за 1 куб.м.
1.2. Тарифи на послугу з центрального водовідведення:
- для населення – 7,35 грн. за 1 куб.м;
- для бюджетних установ – 28,39 грн. за 1 куб.м;
- для інших підприємств, установ та організацій – 30,76 грн. за 1 куб.м.
2. Взяти зобов’язання відшкодовувати з місцевого бюджету КП «Петрівське» різницю між встановленим розміром тарифів на центральне водопостачання та центральне водовідведення для населення і економічно обґрунтованими витратами на виробництво цих послуг.
3. Дане рішення набирає чинності з 01 листопада 2016 року.
4. Оприлюднити дане рішення в районній газеті «Трудова слава» та на офіційному веб-сайті Петрівської селищної ради не пізніше 05 жовтня 2016 року.
5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Малюту В.В..

Світлана Тилик,Петрівський селищний голова

квіти, город, дерева, кімнатні рослини – хобі Н.ГавриленкоГалузь освіти нашого району вже давно вважається однією з кращих в області. І справа не тільки в рейтингових показниках, бо далеко не все можна відобразити рейтингами. Показники - це, звичайно, квінтесенція роботи педагогів, але за ними не видно, що це результат дійсно творчого підходу до навчального процесу, а не «втовкмачування» знань, батьківського ставлення до молодих вчителів з боку керівництва навчальних закладів і старших колег, завдяки чому виховуються справжні майстри роботи з дітьми, застосування передових методів і досвіду як вітчизняної, так і світової педагогіки.
У старому українському прислів’ї говориться: «Пана видно по халявах». Цими «халявами» для освітніх закладів є їхній зовнішній вигляд, впорядкованість території, затишок в приміщеннях тощо. У нашому районі з цим проблем немає – школи і дошкільні навчальні заклади милують око ошатністю, майже домашнім затишком, а ще - досить пристойним рівнем матеріальної бази.
Зо два роки тому мені довелося побувати в одній з шкіл міста Олександрії – моїй рідній, яку я закінчував вже дуже давно. Мене запросили на відзначення двох ювілеїв – 100-річчя заснування навчального закладу як гімназії, і 50-річчя від здачі в експлуатацію нового триповерхового приміщення. Тоді, в далекі 60-і роки минулого століття, нова школа здавалася нам справжнім храмом освіти. Яким же було розчарування, коли побачив її через 50 років. У порівнянні з нашими, ця міська школа справляла враження бідненької, сіренької і занехаяної, хоча видно було, що її намагалися підготувати до відзначення ювілейних дат. Не знаю, яке місце вона посідає в рейтингу, але моє враження від зустрічі з нею було, скажемо так, не зовсім позитивним (як не сумно, адже саме з її стін я пішов у доросле життя).

Т.ДеркачДіяльність педагогічного колективу Чечеліївської загальноосвітньої школи спрямована на забезпечення здоров’я дитини у всіх її складових. Заклад можна вважати «хорошою школою», адже батьки доручають педагогам своїх дітей зі спокійною душею, дитина, прийшовши до школи, знає, що вона тут не змерзне, буде нагодована, що зустріч з учителями буде приємною, що однокласники – це друзі, а не вороги, що парта – зручна, що медсестра чи психолог завжди на місці, що тут їй комфортно.
Сьогодні наш колектив вийшов за межі освітнього простору школи й перетворився на центр місцевої громади. Заклад є не тільки ресурсом для навчання дітей, а й центром здоров’я. Наша школа відкрита 24 години на добу, сім днів на тиждень. Ось уже впродовж багатьох років вся система навчального закладу розвивається під кутом зору збереження здоров’я дитини.
Щоб добре вчитися й гарні оцінки мати -
Потрібно й мислення, і пам’ять розвивати

Віктор Пляшка, Анатолій Дяченко, Віктор Висоцький, Життя, прожите достойно

«Поки ми молоді, старість бачиться нам такою далекою і навіть неможливою.
Нам здається, що ми завжди будемо молодими, але…
Роки минають швидко, і в якусь мить людина починає розуміти, що вона поповнює ряди бабусь та дідусів.»

І. О.Решетовська

Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.
Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід для роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.
За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких у світі нині понад 629 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі. До 2050 року число їх у багатьох розвинених країнах збільшиться вдвічі, а загальна кількість складе 2 мільярди осіб.
За даними Держкомстату України, кожен 5 мешканець – це особа похилого віку, шоста їх частина - самотні люди. Половині із самотніх людей потрібна допомога в повсякденному житті, особливо сьогодні, коли для багатьох пенсіонерів основним джерелом існування залишається пенсія, розмір якої не здатен забезпечити нормального життя. Понад  80% з них вимушені існувати нижче «межі бідності», отримуючи мінімальні пенсії, що аж ніяк не може забезпечити достойної якості життя.

На даний час зроблено капітальний ремонт двигуна та повністю відновлено ходовуОдним із завдань, яке здійснює районна державна адміністрація – є допомога підшефним військовим частинам.
Нещодавно військовослужбовці 17 батальйону територіальної оборони, який закріплений за Петрівським районом, звернулися за допомогою в ремонті автомобіля, без якого бійці в зоні АТО, як без рук. Машина бойова, тривалий час допомагала бійцям у виконанні важливих військових завдань. На даний час зроблено капітальний ремонт двигуна та повністю відновлено ходову. Авто повністю готове до повернення у військову частину.
Ремонт виконано силами водіїв райдерж-адміністрації – Івана Калача і Дмитра Мусієнка за сприяння голови райдерж-адміністрації Сергія Завалія.
- Увага до наших хлопців - тих, хто зараз захищає цілісність країни, і тих, хто вже демобілізувався, завжди буде в пріоритеті і на моєму особистому контролі, – підкреслив керівник району. Допомагаємо їм - і словом, і ділом.

Прес-служба РДА.

ремонт машини

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

військового комісара Петрівського районного військового комісаріату

23.09.2016 смт. Петрове №134

Про організацію проведення призову громадян Петрівського району на строкову військову службу до ЗС України та інших військових формувань восени 2016 року

1. На підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та Указу Президента України від 29 березня 2016 року № 122/2016 «Про звільнення у запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році» з 1 жовтня по 30 листопада 2016 року проводиться призов громадян на строкову військову службу.
2. Явці на призовну дільницю Петрівського району для призову на строкову військову службу підлягають всі громадяни 1998 року народження, яким в період чергового призову виповниться 18 років, а також громадяни, які народилися у 1989 - 1997 pp., у яких закінчилась відстрочка від призову, або не призвані раніше на строкову військову службу за різних обставин.
3. Усі громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу і проживають в Петрівському районі, зобов’язані прибути на призовну дільницю за адресою: смт. Петрове вул. Садова, 45 у встановлений час з документами, що зазначені в повістках. Громадяни, які не отримали особистих повісток, зобов’язані прибути до Петрівського районного військового комісаріату до 10 жовтня 2016 року, маючи при собі документи, які посвідчують особу, за адресою: смт. Петрове, вул. Садова, 45.
4. Усі особи призовного віку, які підлягають призову на строкову військову службу і тимчасово перебувають на території Петрівського району, зобов’язані негайно повернутися до місця постійного проживання та з’явитися у військовий комісаріат за місцем проживання для проходження призовної комісії.
5. На підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» керівники підприємств, установ, організацій, в тому числі навчальних закладів, незалежно від їх підпорядкування і форми власності, зобов’язані відкликати призовників з відряджень для забезпечення своєчасного прибуття їх на призовну дільницю.
6. Громадяни, які ухиляються від призову і не з’являються за повістками до військового комісаріату, несуть відповідальність згідно чинного законодавства.

О.В.БРАТЧЕНКО, військовий комісар Петрівського районного військового комісаріату, підполковник

бригадир тракторної бригади Олександр Биков з комбайнером Сергієм Безверхим та водієм Олександром СтрижакомПо осені не спадає напруга на полях ПСП «Зарічне», яке очолює молодий, креативний керівник, депутат районної ради Андрій Давидовський, котрий веде соціально-відповідальний бізнес і конкретними справами дбає про розвиток сільської інфраструктури. Мабуть, у цю пору найбільше роботи у полеводів, адже їм потрібно збирати пізні культури і сіяти. Погода вносить свої корективи у комплекс осінньо-польових робіт. Не зважаючи на недостатню кількість опадів, у сільгосппідприємстві вже посіяли 1200 га ріпаку, 300 озимої пшениці на полях, де щойно зібрали сою, кукурудзу і люцерну. У сівозміні ці культури вважаються гарними попередниками. Для сівби грунт готували Анатолій Барабаш, Ігор Ткачук, Анатолій Михайлишин і Олександр Гавриленко. Засівають ниву озимими культурами Микола Літвінов та Олег Рак. На збиранні соняшнику сумлінно працюють комбайнери Сергій Безверхий та Віталій Ситник, а кукурудзи - Анатолій Глухота і Михайло Бабець. Швидкісними рейсами транспортують зерно на тік Юрій Новохатько, Анатолій Капинус, Григорій Крицький та Євген Давиденко.

Що змінилось у заповіднику «Бабин Яр», про який згадують лише на ювілейні роковини
29 вересня цього року в Україні відзначили 75-ті роковини трагедії Бабиного Яру. Ця місцевість у Києві є одним з символів нацистської політики геноциду, таким, наприклад, як концтабір Освенцим.
Незважаючи на зусилля громадськості, ще рік тому па-м’ять про жертв цієї братської могили не була увічнена належним чином. На території Бабиного Яру не було музею, а меморіал перебував у незавершеному стані.
Однак, як це часто буває в Україні, наближення «ювілейних» роковин викликало бажання влади навести лад у цьому питанні. Зокрема, напередодні 75-тих роковин трагедії зрушила з місця добудова меморіального комплексу у районі Бабиного Яру.

Увага! Фальсифікат алкогольних напоїв.

У період з 22 по 26 вересня 2016 року у Харківській, Донецькій, Миколаївській областях зафіксовано численні випадки отруєння людей алкогольним сурогатом, у тому числі факти загибелі осіб внаслідок інтоксикації фальсифікованим алкоголем.
Петрівське відділення Олександрійської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області закликає населення не купувати алкогольні напої невідомого походження, без акцизних марок, у сумнівних точках продажу, а також пам’ятати, що сумнівний алкоголь загрожує життю. Крім того, збут су-б’єктами підприємницької діяльності сумнівного алкоголю споживачам у магазинах тягне за собою кримінальну відповідальність.
Просимо звернути увагу на те, що ГУ ДФС у Кіровоградській області протягом 2014-2016 років видавало єдиному виробнику горілки Кіровоградської області - ТОВ «Олександрія - БЛіГ» (код ЄДРПОУ 31969320) марки акцизного податку (далі - МАП), в яких 6-ти значний номер розпочинається з нуля (0), наприклад -010532, 005874.
Алкогольні напої під торговою маркою ТОВ «Олександрія - БЛіГ» з датою виробництва з 01.01.2014 року по теперішній час, які марковані МАП з 6-ти значними номерами, але в яких перша цифра 0 відсутня (наприклад -145325,356987) вважаються немаркованими (дані алкогольні напої вироблені нелегально) та підлягають вилученню працівниками оперативного управління ГУ ДФС в області або органів Національної поліції у Кіровоградській області.
У разі наявної інформації, скарг щодо розповсюдження фальсифікованої алкогольної продукції, виявлення фактів отруєння мешканців алкогольними напоями на території Кіровоградської області просимо повідомляти оперативному управлінню ГУ ДФС у Кіровоградській області за тел. (0522)-24-06-00, 36-69-00- цілодобово.

Пресс-служба Петрівського відділення Олександрійської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області