Дорогі працівники освіти!

Від щирого серця вітаю вас із професійним святом – Днем працівників освіти
У цей непростий час на плечі працівників освіти лягає відповідальність за навчальний і виховний процес молодого покоління українців. Ваша праця є надзвичайно важливою для країни. Ваші руки плекають майбутнє, закладаючи підвалини розвитку на багато років вперед. Ми повинні збудувати європейську систему освіти, яка буде гарантувати не лише отримання знань, але й формування особистості, здатної творчо мислити і самостійно робити висновки.
Ви виховуєте людину, яка відстоїть, піднесе і передасть нащадкам могутню, квітучу, європейську Україну.
У серці кожного з нас ніколи не згасне пам’ять про першого вчителя, який своєю мудрістю та любов’ю вселив у нас віру в себе та допоміг знайти свій шлях у житті. 
Бажаю вам здійснення найзаповітніших мрій, щоб у ваших родинах завжди панували тепло, радість та затишок. Нехай вам завжди всміхається доля, на довгих стежинах життєвої ниви нехай супроводжує вас віра й наснага, надія і людська повага.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні працівники освіти!

Щиро вітаємо вас із професійним святом!
Бути вчителем, вихователем, наставником – це справжнє мистецтво, обране за покликом серця, наполеглива, чесна, натхненна праця, що збагачує світ муд-рістю, знаннями, милосердям, людяністю. Ви вносите визначальний вклад у розвиток України, формуєте нове покоління її громадян, передаючи кожній молодій людині неоціненний скарб високої освіченості, багатої духовності та прагнення змінювати на краще своє життя і долю своєї країни.
Прийміть щиру вдячність за творчу, самовіддану та подвижницьку працю, відповідальне ставлення до свого покликання, педагогічну майстерність і безкорисливе добро, які повсякчас ви даруєте своїм вихованцям.
Хай же на цьому благородному шляху вас завжди су-проводжують успіхи. Хай щедрою буде до вас доля, оминають життєві негаразди, а ваші серця зігріває людська довіра та любов!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

* * *

Шановні колеги-освітяни!

Щиросердно вітаємо вас з нашим професійним святом – Днем працівників освіти!
Ваша професія – одна з найгуманніших, найшановніших. Адже ви вводите дітей в чарівний світ знань, ведете їх за собою, знайомлячи з мудрістю, накопиченою людством впродовж тисячоліть, виводите на широкий шлях самостійного життя.
Бажаємо освітянам Петрівщини нових здобутків у нелегкій праці задля процвітання рідного краю і нашої держави. Нехай збуваються ваші мрії і сподівання, буде достаток і затишок у ваших родинах, обходять вас стороною хвороби і негаразди. Зі святом, дорогі друзі!
Григорій Москалець,
начальник відділу освіти райдержадміністрації,

Людмила Горбанець, голова райкому профспілки працівників освіти.