Т.ДеркачДіяльність педагогічного колективу Чечеліївської загальноосвітньої школи спрямована на забезпечення здоров’я дитини у всіх її складових. Заклад можна вважати «хорошою школою», адже батьки доручають педагогам своїх дітей зі спокійною душею, дитина, прийшовши до школи, знає, що вона тут не змерзне, буде нагодована, що зустріч з учителями буде приємною, що однокласники – це друзі, а не вороги, що парта – зручна, що медсестра чи психолог завжди на місці, що тут їй комфортно.
Сьогодні наш колектив вийшов за межі освітнього простору школи й перетворився на центр місцевої громади. Заклад є не тільки ресурсом для навчання дітей, а й центром здоров’я. Наша школа відкрита 24 години на добу, сім днів на тиждень. Ось уже впродовж багатьох років вся система навчального закладу розвивається під кутом зору збереження здоров’я дитини.
Щоб добре вчитися й гарні оцінки мати -
Потрібно й мислення, і пам’ять розвивати

Н.Спичка веде урокПрактичний психолог Тетяна Григорівна Деркач проводить індивідуальне корекційно-розвивальне заняття по розвитку сприйняття і логічного мислення з молодшими учнями.
Школа, як мати, пригортає до себе своїх дітей, дає їм тепло і радість, щастя і знання, без яких не можна прожити. Вона турбується про кожного. Це - дитинства світла й радісна країна. Урок українського читання з елементами казкотерапії проводить вчитель початкових класів Наталія Василівна Спичка зі своїми вихованцями, учнями 4 класу. У цьому шкільному куточку вирує щастя, пісні та сміх.
Першокласників цього року у Інни Іванівни Дар’євої –
13. Жваві, з іскорками цікавості, дуже допитливі 5 дівчаток і 8 хлопчиків, які ще й досі люблять гратися улюбленими іграшками. Учитель це використовує у цілях навчання, наприклад, при вивченні слів – назв предметів, слів – назв ознак, слів – назв дій.
Безболісна адаптація - головне для першокласників та їх учителя. В нагоді став веселковий «душ», у якому діти впорядковують свій психологічний стан, налаштовуються на плідну роботу на уроці.
Інна Іванівна використовує ще пальчикові вправи, дихальну і артикуляційні гімнастики, рухливі відеофізкультхвилинки, релаксаційні паузи, і все для того, щоб не перевантажувати своїх першокласних учнів.

Ольга ПОЗИВАЙ, директор Чечеліївського ЗНЗ

І.Дар’єва

На знімках: на уроках учителі Т.Деркач, Н.Спичка та І.Дар’єва.
Фото Сергія АНДРУСЕНКА