С.Завалій та Т.Сакара: «Попереду ще багато роботи!»Минулого понеділка у Петрівському НВО «ЗШ І-ІІІ ступенів – гімназія» пройшли урочистості з нагоди завершення проекту «Тепло - дітям». У заході взяли участь голова Кіровоград-ської обласної ради Олександр Чорноіваненко, заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Коломійцев, голови Петрівської районної державної адміністрації та ра-йонної ради Сергій Завалій та Тамара Сакара, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, заступник Петрівського селищного голови Володимир Руденко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Григорій Москалець, консультант з соціальних питань Українського фонду соціальних інвестицій Катерина Кліменко, консультант з технічних питань та інженер-кошторисник названого фонду Олександр Іващенко і Галина Бова, представники громадськості селища, вчителі та учні навчального закладу.
З вітальним словом до присутніх звернувся О.Чорноіваненко, який сказав що кошти, вкладені в святе – в дітей, це кошти, вкладені в майбутнє. Якщо цього не робити, то не буде розвитку. По той бік фронту зі зброєю в руках стоять також українці, а зробили вони це тому, що в попередній період влада не дбала про майбутнє, не створювала для людей належних умов для розвитку.
А.Коломійцев додав, що фонд соціальних інвестицій зробив вже багато гарних справ. Поліпшення умов навчання дозволить підвищити якість знань, отриманих учнями, а значить – дбати про майбутнє держави.

танець у виконанні учнів – подарунок учасникам заходуПредставники обласної влади зауважили, що, хоча проект завершено, співпраця з Фондом триватиме, бо попереду ще багато роботи. Вони побажали всім учасникам проекту, педагогам і учням всього найкращого, а головне – миру, без якого неможливий потужний поступ і розвиток.
С.Завалій підтримав цю думку, повідомивши, що на черзі денній реалізація ще 7 проектів. У нинішній проект вкладено 2225 тис.грн, але головне не кошти, а те, що працівники навчального закладу і школярі працюватимуть і навчатимуться в гарних умовах, що підвищить якість освітніх послуг.
-Галузь освіти – пріоритетна для нас, а дивлячись на веселих та щасливих дітей хочеться ще багато доброго зробити для них, – запевнив він.
Т.Сакара висловила оригінальну думку, порівнявши оновлену школу, яка дивиться в світ новими вікнами, з гарною жінкою, яка вдало підфарбувала губи і очі. Вона висловила вдячність Фонду за ефективну співпрацю з громадою району, висловила переконання, що ця співпраця продовжуватиметься.
перерізання символічної стрічки, як констатація завершення проектуКерівники району вручили К.Кліменко, О.Іващенку та Г.Бові подяки районної ради та райдержадміністрації, а представники Фонду передали директору навчального закладу Аллі Вєтровій подарунок – спортивний інвентар.
А.Вєтрова також висловила слова вдячності працівникам Фонду, громаді, батькам, районній та селищній владі за співпрацю. Вона зазначила, що вперше за час існування навчального закладу отримали такі значні кошти на його оновлення.
-Від нас прийміть також в подарунок символічні мішки з грошима, які нехай будуть вам оберегами, допомагають робити гарні справи - сказала вона.
Подарунками для гостей стали і художні номери у виконанні учнів та вчителів.
Зі словами духовного благословення до присутніх звернувся настоятель храму Вознесіння Господнього ієрей Михайло, який окропив присутніх свяченою водою. Завершився захід символічним перерізанням стрічки, яке здійснили представники обласної та районної влади, працівники Фонду.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: С.Завалій та Т.Сакара: «Попереду ще багато роботи!»; танець у виконанні учнів – подарунок учасникам заходу; перерізання символічної стрічки, як констатація завершення проекту.