Валентина Бойко веде засіданняНа виконання Указу Президента України від 13 жовтня 2015 року «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 роки», відповідного розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 19 листопада 2015 року та з метою активізації роботи з національно-патріотичного виховання дітей та молоді в районі та у зв’язку з необхідністю координації дій та визначення ефективних механізмів системної взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства у питаннях національно-патріотичного виховання головою районної державної адміністрації видано розпорядження про утворення районного координаційного центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Затверджено посадовий склад Центру і Положення про Центр.

Начальник відділу освіти РДА Григорій Москалець у своєму виступі наголосив, що потрібен комплексний підхід до вирішення проблеми, яка має три складові: громадсько-патріотичне виховання, військово-патріотичне і духовно-моральне виховання – від поваги до державних символів, знання історії держави, відповідного ставлення до борців за її незалежність до виховання особистості.

Олександрівка стане красивішою23 квітня жителі району взяли якнайактивнішу участь у Всеукраїнській акції «Зробимо Україну чистою!». Оскільки в Петровому територія вже більш-менш непогано впорядкована, то найбільший обсяг зусиль було спрямовано на розчищення лісосмуги вздовж узбіччя дороги Петрове – Олександрія, куди вийшли працівники райдержадміністрації і її підрозділів, районної ради та багатьох інших установ і організацій райцентру. Загалом лише на цьому об’єкті трудилися близько двохсот осіб, які вирубали і вивезли  кілька тонн дикорослої зеленої порослі.

Зроблено багато, та робота по наведенню належного санітарного стану триває. Водночас, дуже важливо постійно підтримувати чистоту в наших населених пунктах, дбати, щоб вони стали ще ошатнішими і красивішими.

«…Ти ніколи не зможеш перемогти іншого, якщо ти не знаєш, як перемогти себе…»

«Сила духу важливіша від майстерності техніки»

Стало доброю традицією в квітні місяці проводити змагання серед новачків з військово-спортивного багатоборства. Ці змагання стали перевірочним екзаменом для спортсменів, котрі вперше вийшли на татамі. Не став винятком і ювілейний рік олександрійського клубу «Захист». 16 квітня в місцевій ДЮСШ №2 відбувся відкритий чемпіонат з військово-спортивного багатоборства серед новачків. У цих змаганнях взяли участь команди з міст Кіровограда, Знам’янка та Олександрійського спортивного клубу «Слов’янський ринг». Господарями змагань виступили спортсмени клубу «Захист». Дебютували в цих змаганнях і наші земляки-спортсмени з смт. Балахівки. Загальна кількість учасників – 124 багатоборці. У змаганнях взяли участь як наймолодші, так і дорослі спортсмени.

Тепла підтримка батьків та товаришів, а також бойовий дух допомогли юним спортсменам показати всі свої можливості, які вони здобули на тренуваннях, та досягти максимальних результатів. Для учасників змагань цей день став стартом, стимулом та натхненням для подальших перемог на наступних змаганнях та над самим собою.

Згідно з підсумами змагань спортсмени збірної Балахівки зайняли наступні місця:

3 місце – Денис Черной, Анатолій Буртовий, Євген Шевченко та Олександра Кудряшова.

2 місце – Володимир Шевчук, Микола Безверхий, Сергій Мєткий, Владислав Шейка та Сергій Шам.

1 місце – Сергій Береговий, Олег Яременко та Ігор Гончаров.

Тренерський склад збірної області впевнений, що росте гідна зміна і найближчим часом обласна команда з військово-спортивного багатоборства поповниться новими перспективними спортсменами. Тож побажаймо їм подальших перемог, міцного здоров’я та сили духу!

Висловлюємо подяку тренеру збірної Балахівки Іллі Юрійовичу Стовбі за натхнену працю та віру в наших юних спортсменів, які за такий короткий час (два місяці) досягли певних висот.

Окрему подяку висловлюємо відділу освіти райдержадміністрації та генеральному директору ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Олександру Григоровичу Поворознюку за матеріальну підтримку спорту та організацію роботи секції.

Також щиро вдячні директору Балахівської школи соціальної реабілітації за допомогу в поповненні спортивного інвентаря для наших спортсменів.

На жаль, не всі підприємці повірили в наші сили та відреагували на наше прохання про допомогу, але спільними зусиллями ми доб’ємося більшого!

Олександр Коваленко, Балахівський селищний голова.

учителі-історики загальноосвітніх закладів району стали гостями семінару-презентаціїКоли я піду - прийдуть інші,

це страшна сила - любов до України!»

І. Сірко

Цьогоріч, 24 серпня наша держава – Україна святкуватиме 25 – у річницю своєї незалежності. Тернистим шляхом йшов наш народ до своєї мети. У рамках підготовки до свята у Володимирівській ЗШ І – ІІІ ступенів відбулася презентація документального фільму за романом Юрія Горліса-Горського «Холодний Яр». До нашої школи з презентацією завітав один із авторів фільму та історичний консультант, кандидат історичних наук, викладач кафедри методики середньої освіти Кіровоградського інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Станіславович Митрофаненко. На зустріч з колегою завітали вчителі історії Петрівщини на чолі з методистом відділу освіти Петрівської райдержадміністрації Дмитром Сулімою, представники Всеукраїнського Лицарського Ордену православних козаків ім. Івана Сірка на чолі з генерал – майором М.І. Дідиком, сільська громада.

ГратиУ цьому місяці прогресивне людство планети відзначило Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів — пам’ятну дату, що відзначається 11 квітня на честь події, яка мала місце саме цього дня далекого вже 1945 року, коли в’язні концтабору у Бухенвальді почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців.

У березні 1945 року німецьке командування й основна частина охорони втекли з табору перед загрозою бути схопленими американськими військами. Тоді, безпосередньо перед прибуттям американців, на території Бухенвальду (найбільшого концентраційного табору) спалахує збройне повстання, організоване силами самих ув’язнених. Коли в концтабір Бухенвальд увійшли американські війська, повсталі над табором уже підняли червоний прапор і контролювали все, що відбувалося у таборі смерті. Повстання підтримали передові загони союзних військ, від смерті було врятовано майже сто тисяч полонених. А згодом визвольна хвиля покотилася далі, і були звільнені інші концтабори.

Всього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло більше 14 тисяч концтаборів. За роки другої світової війни через табори смерті пройшли 18 мільйонів чоловік. На території України діяли 180 таборів смерті, де було страчено 1366 тис. радянських військовополонених. «Фабрики смерті» діяли в Києві, Львові, Дніпропетровську, Харкові, Кіровограді та інших місцях.

Саме в цей день віддаємо данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в концтаборах та висловлюємо повагу старшому поколінню, на долю якого випали неймовірні муки і страждання.

Не будемо байдужими, пам’ятаймо та поважаймо свою історію, особливо сьогодні, коли Україна вимушена захищати свої кордони від російського агресора, який, як і колись гітлерівська Німеччина, несе смерть і страждання на нашу землю.

 За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

З метою продовження дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації звертається до громадян, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи, із закликом звернутися до управління з метою її продовження. Термін дії довідки спливає через 6 місяців після дня видачі.

Одночасно повідомляємо, що вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 року № 212 «Про внесення змін до Порядку надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг», згідно якої грошова допомога призначається на наступний шестимісячний строк уповноваженому представнику сім’ї згідно поданої заяви, в якій повідомляє про відсутність змін, що впливають на призначення грошової допомоги, а також пред’являє довідки всіх членів сім’ї про взяття на облік осіб, які переміщуються, строк дії яких продовжено на наступний період. Особам працездатного віку, які не працевлаштувалися, допомога на наступний період не призначається.

З огляду на вищевикладене, просимо своєчасно звертатися за подовженням терміну дії довідок та поданням заяви на виплату допомоги.

Під час звернення при собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та свідоцтва про народження дітей.

За більш детальною інформацією звертайтеся за адресою: смт. Петрове, вул Ілліча,32, телефон гарячої лінії 96333.

Управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації

Рішення

від 29 березня 2016 року № 78

смт Петрове

Про реорганізацію юридичної особи Комунальне підприємство «Редакція районної газети та радіомовлення Петрівського району»

На виконання Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», відповідно до частини 1 статті 104, частин 1, 2 статті 105, частини 1 статті 106 Цивільного кодексу України, частини 1 статті 56, частини 1, 2 статті 59 Господарського кодексу України, розділу 17 Статуту комунального підприємства «Редакція районної газети та радіомовлення Петрівського району», частини 2 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки постійної комісії районної ради з питань діяльності територіальних громад, об’єднань громадян, регламенту, депутатської етики та дотримання законності від 24 березня 2016 року № 16 районна рада ВИРІШИЛА:

  1. Реорганізувати юридичну особу Комунальне підприємство «Редакція районної газети та радіомовлення Петрівського району» шляхом виділу створивши юридичну особу Комунальний заклад «Редакція Петрівського районного радіомовлення» (Радіо «Голос Петрівщини».
  2. Призначити комісію з розділення балансу юридичної особи Комунальне підприємство «Редакція районної газети та радіомовлення Петрівського району» у складі згідно з додатком 1.
  3. Комісії з розділення балансу здійснити всі необхідні заходи, передбачені законодавством при реорганізації юридичної особи шляхом виділу, в тому числі встановити правонаступництво щодо прав та обов’язків реорганізованої та виділеної юридичних осіб.
  4. Правонаступниками реорганізованої юридичної особи Комунальне підприємство «Редакція районної газети та радіомовлення Петрівського району» визначити: Комунальний заклад «Редакція Петрівського районного радіомовлення» (Радіо «Голос Петрівщини»);

Комунальне підприємство «Редакція районної газети та радіомовлення Петрівського району» - які мають рівні права та обов’язки, несуть солідарну відповідальність перед кредиторами юридичної особи, що припинилась.

  1. Виконуючим обов’язки головного редактора Комунального закладу «Редакція Петрівського районного радіомовлення» (Радіо «Голос Петрівщини») призначити Догу Олександра Володимировича.
  2. Реформувати в порядку, визначеному законом, друкований засіб масової інформації - Комунальне підприємство «Редакція районної газети та радіомовлення Петрівського району» у спосіб, визначений трудовим колективом редакції, затвердженим на загальних зборах.
  3. Про прийняте рішення проінформувати центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері телерадіомовлення, інформаційній та видавничій сфері для внесення до Зведеного переліку об’єктів реформування та центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері державної реєстрації друкованих засобів масової інформації.
  4. Визнати таким, що втратило чинність рішення Петрівської районної ради п’ятого скликання від 04.03.2008 року № 235 «Про припинення юридичних осіб комунальне підприємство «Редакція районної газети «Трудова слава» та комунальне підприємство «Редакція районного радіомовлення Петрівського району» шляхом злиття» зі змінами та доповненнями.
  5. Рішення набирає чинності з 23 квітня 2016 року.
  6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань діяльності територіальних громад, об’єднань громадян, регламенту, депутатської етики та дотримання законності.

буяння тюльпанів біля приміщення Ганнівської сільської радиЯк тільки відчувся теплий подих весни і природа ожила після зимової сплячки, в усіх населених пунктах району розпочалася робота по впорядкуванню території, аби належним чином зустріти Великдень, День міжнародної солідарності трудящих та свято Перемоги. Люди працюють не тільки під час оголошених в громадах суботників, а, практично, щодня.

У Ганнівській сільраді ця робота стала прикладом ефективної взаємодії місцевої влади, бізнесу і громади: ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» надало необхідну допомогу і матеріальні ресурси для організації робіт, сільська рада придбала по тисячі одиниць тюльпанів, нарцисів, троянд, які висадили понад автомобільними дорогами, в інших місцях населених пунктів, а люди активно включилися в роботу по облаштуванню квітників, прибиранню і вивезенню сміття тощо.

Подібні заходи проводяться і в інших територіальних громадах району.

Наш кор.

працівники КП «Петрівське» облаштували ще один затишний куточок, де можна відпочити

 

На знімках: буяння тюльпанів біля приміщення Ганнівської сільської ради; працівники КП «Петрівське» облаштували ще один затишний куточок, де можна відпочити.

Девіз 2016 року – «Стрес на робочому місці: колективний виклик»

Звернення

Організаційного комітету з підготовки та проведення в 2016 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні до центральних та місцевих органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ та організацій

Інна Чирва у своєму «тюльпановому царстві»Квіти, що дарують щастя

Прикрасою будь-якої садової ділянки, без сумніву, є квіти. Барвисті клумби, строкато посипані різноманітними сортами квітів, – це гордість будь-якого садівника. Як приємно, добре попрацювавши на грядках, відпочивати, розташувавшись серед квітників, вдихаючи їх чудовий аромат. До речі, психологи довели, що квіти спричиняють благотворний вплив на психічний стан людини: заспокоюють нерви, знімають стрес. Небагато хто знає, що деякі квіти допомагають боротися зі шкідниками.

Вирощуванням квітів люди займалися вже тисячі років тому. Багато назв кольорів походять з давнини.

Іриси - цікава група рослин. Різноманітність видових форм ірисів дивує навіть фахівців. Їх розміри, форми квітки, невичерпний спектр кольорів та відтінків вражають уяву. Квітка ірису подібна живій скульптурі, всі деталі якої гармонійні і закономірні.

images/2016/9848/9848-15-l.jpgЩе на крок ближче до мети

Безумовно, головною подією в спортивному житті не лише нашого району, а й близько півтора десятка міст України, чиї команди беруть участь в цьогорічному розіграші чемпіонату України по футболу серед команд другої ліги, стала недільна зустріч наших улюбленців – футболістів ФК «Інгулець» з лідерами першості – гравцями ковалівського «Колоса».

Цього дня на стадіоні навчально-тренувальної бази «Інгулець» у Володимирівці зібралося близько семи сотень глядачів. Причому, серед уболівальників можна було побачити не лише любителів футболу з Петрівщини, а й небайдужих гостей з Жовтих Вод та з Кривого Рогу. Крім того, на одній з трибун висадився десант у складі близько двох десятків уболівальників клубу з Київщини, які, натхненні успішним виступом своїх земляків у боротьбі за вихід до першої ліги, приїхали на Петрівщину, аби їх підтримати. Що ж, цього дня усі, хто побував на цьому спортивному видовищі, залишилися задоволені побаченим, адже гравці обох команд продемонстрували справді змістовну, бойову і безкомпромісну гру. Кількома словами, очевидно, варто відмітити злагоджений, дуже сильний і майстерний колектив гостей.