Інна Чирва у своєму «тюльпановому царстві»Квіти, що дарують щастя

Прикрасою будь-якої садової ділянки, без сумніву, є квіти. Барвисті клумби, строкато посипані різноманітними сортами квітів, – це гордість будь-якого садівника. Як приємно, добре попрацювавши на грядках, відпочивати, розташувавшись серед квітників, вдихаючи їх чудовий аромат. До речі, психологи довели, що квіти спричиняють благотворний вплив на психічний стан людини: заспокоюють нерви, знімають стрес. Небагато хто знає, що деякі квіти допомагають боротися зі шкідниками.

Вирощуванням квітів люди займалися вже тисячі років тому. Багато назв кольорів походять з давнини.

Іриси - цікава група рослин. Різноманітність видових форм ірисів дивує навіть фахівців. Їх розміри, форми квітки, невичерпний спектр кольорів та відтінків вражають уяву. Квітка ірису подібна живій скульптурі, всі деталі якої гармонійні і закономірні.

Що можна сказати про тюльпани? Здається, що ці квіти настільки добре відомі й улюблені, що за їх вирощування беруться не тільки професіонали, але і любителі.

В аматорських садах цю квітку можна зустріти в будь-якій якості. Використовують тюльпани як для оформлення присадибних ділянок, клумб, доріжок, альпінаріїв, так і для формування букетів.

Тюльпани — одні з найулюбленіших садових рослин, їх можна зустріти буквально на кожній другій присадибній ділянці. Ці квіти зачаровують своєю красою і при цьому відрізняються невибагливістю у догляді. Що може бути краще для початківця-квітникаря?

Краса тюльпанів мало кого залишає байдужим. Але помилуватися розкішними квітами вдається далеко не кожному садівникові. У нашому селищі  на вулиці імені Олексія Лисенка живе чудова господиня Інна Чирва - заступник директора з навчально-виховної роботи Петрівського НВК, котра, разом з цим, і в домашньому господарстві є справжнім професіоналом, зокрема, у вирощуванні цього різновиду квітів.  Мені пощастило щороку бувати біля клумби з її квітучими тюльпанами, яка під час цвітіння начебто запалюється на весняному сонечку сотнями різнокольорових вогників і «горить» неймовірним полум’ям. Колекцію квітів Інна постійно оновлює, розмножує, і це хобі стало сенсом усього її життя.

В народі говорять, що ті люди, кому до вподоби тюльпани – елегантні, уміють справлятися з труднощами. З такими жінками весело і легко в спілкуванні. Вони здаються такими ж простими, як і тюльпани. Але, насправді, важко розгадати їх справжні наміри, бо вони  часто мають доволі високу самооцінку.

Олена Приходкова

На знімку: Інна Чирва у своєму «тюльпановому царстві».