Сергій ЗавалійСергій Завалій: Оцінку моїй роботі нехай дають жителі Петрівщини

Не вірте словам, вірте діям – ця істина якнайкраще характеризує діяльність різних органів влади.
Рік тому на посаду голови Петрівської районної державної адміністрації був призначений Сергій Володимирович Завалій. Для жителів району він був, як кажуть, «темною конячкою», адже він не місцевий, тож мало хто про нього щось чув.
Перше знайомство з ним виявилося позитивним, бо з’ясувалося, що це молода людина, з рівним, спокійним характером, виваженим ставленням до оточуючих, яка добре обізнана з механізмом управління і прийняття рішень, вміє чітко формулювати завдання і шляхи вирішення проблем. Залишалося побачити, як ці вміння реалізуються в практичну діяльність. І ось настав час робити певні висновки, адже позаду рік роботи.
Слід сказати, що, як і перше знайомство, підсумки його діяльності впродовж цього року дають підстави для цілком позитивної і оптимістичної оцінки, бо всі слова керівника району втілюються в реальні справи.
Отже, про роботу на посаді очільника Петрівщини впродовж року, що минув, і йтиметься в нашій розмові з Сергієм Завалієм.

Ганнівська сільська рада. Член виконкому сільради Г.Гордієнко організувала громаду Сергіївки на суботник, під час якого впорядкували територію кладовища, дитячого майданчика та прилеглу до сільського клубу.
Пройшли суботники також у Володимирівці, в яких взяли участь працівники місцевої школи, ДНЗ «Малятко», члени громади села.

***

Триває робота щодо освітлення населених пунктів. Днями підписано договір з Петрівським РЕМ щодо оплати робіт та підключення освітлення на вулицях Конончука та Гагаріна у Володимирівці, де вже проведено монтаж світлоточок.

Водяне. Під час суботників по впорядкуванню територій населених пунктів, які в даний час проходять скрізь, члени громади власноручно виготовили лавочки, матеріали для яких придбала сільська рада, і встановили їх на Братському кладовищі, в центрі села біля ФАПу, НВК, СБК, приміщення сільської ради, на зупинках.
Крім того, столи і лавочки виготовлені і встановлені на громадських кладовищах Водяного та Маловодяного.

Зелене. В ДНЗ за кошти місцевого бюджету встановлено протипожежну сигналізацію.

***

За кошти місцевого бюджету проведено грейдерування та підсипку щебенем вулиць Миру, Чкалова, Шкільної та Дружби.

Іскрівка. Під час суботників, які проходили, практично щодня, впродовж минулого тижня проведено благоустрій території населених пунктів, зокрема парку. Облаштовано квітники, висаджено близько 500 одиниць квітів та 25 саджанців сосни, встановлені бордюри, завезений чорнозем та пісок, вивезено більше 15 причіпів сміття.
Активно допомагають громаді підприємці В.Деркач (СФГ «СВС»), Ю.Тороп (СФГ «Катрич»), В.Галяс («Віза-Агро»).

проведення виїзних прийомів громадян керівництвом районної державної адміністрації на території сільських та селищних рад у квітні 2016 року

 

Керівник,

який проводить прийом

Назва населеного пунктуДата проведення

Голова районної

державної

адміністрації

ЗАВАЛІЙ

Сергій Володимирович

Червонокостянтинівська сільська рада 13 квітня
Петрівська сільська рада-74 27 квітня

Перший заступник голови

районної державної 

адміністрації

ЛУКАШОВ

Олекандр Сергійович

Балахівська селищна рада 04 квітня
Новостародубська сільська рада 18 квітня

Заступник голови районної 

дежавної адіністрації

ПАНЕТА

Тетяна Григорівна

Богданівська сільська рада 12 квітня
Йосипівська сільська рада 26 квітня

Керівник апарату районної

державної адміністрацї

СЕМЕХОВА

Ольга Олексіївна

 

Іскрівська сільська рада 07 квітня
Зеленська сільська рада 21 квітня

Переглянути наказ Координаційного центру №25 від 31.03.2016 «Про проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги» можливо на сайті Координаційного центру Міністерства юстиції.
Вимоги до претендентів:

- вища юридична освіта не нижче першого (бакалаврського) рівня вищої освіти;

- вільне володіння українською мовою;

- доброчесність, толерантність;

- спроможність до усної та письмової ефективної комунікації;

- аналітичне мислення, спроможність швидко орієнтуватися і шукати необхідну інформацію;

- рівень досвідченого користувача персонального комп’ютера;

- стресостійкість.

Підтверджений досвід волонтерської діяльності/участі у діяльності громадських організаціях/ініціативних групах, які надають допомогу вразливим суспільним групам, є перевагою.
Для участі у конкурсі претендентам необхідно:
1) до 18 години 00 хвилин 4 травня 2016 року заповнити заявку на веб-сайті www.legalaid-jobs.in.ua. Надіслані в інший спосіб та/або з порушенням встановленого строку заявки не розглядаються;
2) до 00 годин 00 хвилин 16 травня 2016 року пройти курс дистанційного навчання «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги» (далі – курс дистанційного навчання). Зареєструватися на курсі дистанційного навчання зможуть ті претенденти, які отримають запрошення Координаційного центру з надання правової допомоги, надіслане на адресу електронної пошти, вказану в заявці. Проходження претендентами курсу дистанційного навчання завершується о 00 годин 00 хвилин 16 травня 2016 року.
Претенденти, які відповідають встановленим вимогам та пройшли курс дистанційного навчання, будуть запрошені на інтерв’ю шляхом надсилання регіональними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги повідомлення на адреси електронної пошти, вказані претендентами в заявках. Інтерв’ювання розпочнеться після 16 травня 2016 року. Для проходження інтерв’ю необхідно буде прибути до приміщення відповідного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та пред’явити паспорт громадянина України.Прийняття на роботу здійснюватиметься директорами відповідних регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до законодавства про працю України в межах повноважень та в порядку, що визначені Положенням про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 10 березня 2015 р. № 329/5, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 
10 березня 2015 р. за № 266/26711.Методологічна підтримка проведення конкурсу здійснюється українсько-канадським проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що реалізується Канадським бюро міжнародної освіти і фінансується Міністерством закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади.
Запрошуємо до участі у конкурсі!

А. Руденко, директор


координатори Центру надання допомоги учасникам АТО в робочому процесіДнями відбулося чергове засідання районного Центру з надання допомоги учасникам антитерористичної операції. Провела його голова районного центру Алла Горністова.

У нараді взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова ра-йонної ради Тамара Сакара, заступник голови ра-йонної державної адміністрації Тетяна Панета, начальники управлінь та служб райдержадміністрації, представники засобів масової інформації району. Оголосивши чергу денну засідання, Алла Павлівна надала слово голові РДА Сергію Завалію. Сергій Володимирович, зокрема, зазначив, що від часу призначення його на посаду керівника району, він тримає на постійному контролі питання, що стосуються учасників АТО, та контролює і вимагає першочергового вирішення цих питань, по-стійно надає допомогу волонтерам в організації поїздок до місць дислокації наших бійців.  Алла Горністова ознайомила  з поточними справами районної волонтерської організації «Допоможемо воїнам Петрівщини», а керівники управлінь та структурних підрозділів райдержадміністрації доповіли про проведену роботу по допомозі учасникам АТО та членам їх сімей, зокрема в частині надання медичної допомоги, оформлення документації на пільги та субсидії. Для оздоровлення учасників АТО передбачені путівки у санаторно-оздоровчі заклади. Також велася мова про со-ціальну ініціативу щодо надання земельних ділянок та постановку на квартирний облік військовослужбовців , а також інших учасників бойових дій. Станом на сьогоднішній день із 180 учасників АТО, які подали документи на виділення їм земельних ділянок, 59 осіб уже отримали відповідні рішення місцевих рад. Близько 380 га земельних угідь зарезервовано по ра-йону у восьми сільських та селищних радах. Петрівський районний центр зайнятості допомагає демобілізованим учасникам АТО з пошуком роботи та здобуттям нової професії. Тим, хто реєструється приватним підприємцем, виплачується одноразова грошова допомога. Згідно звіту центру зайнятості за 2015 рік на обліку перебувало 29 осіб, з яких 7 - працевлаштовані, 6 - відкрили підприємницьку діяльність. На даний момент на обліку з праце-влаштування знаходиться 18 чоловік.

(зліва направо) Ігор Маляренко, Дарина Трипадуш, Катерина Мусульбес готуються до виступуУже не один рік поспіль, на базі Центру дитячої творчості, проходить конкурс найактивніших представників учнівської молоді «Лідер року». Нещодавно цей захід знову зібрав на сцені ЦДЮТу кращих із кращих представників навчальних закладів  району. На ньому визначали найактивніших та найініціативніших школярів. Конкурс складався з п’яти етапів: «Самопрезентація», «Делегати дитячих справ», «Лідери про лідерство», «Ти не один», «Штрихи до портрета лідера». Порядок виступу визначали шляхом жеребкування. Неформальний лідер, зазвичай, є в кожному колективі, діє ситуативно, спонтанно і стає посередником між педагогічним і учнівським колективами, в нього з’являються нові обов’язки і права, можливості і відповідальність. Водночас, складно досягти високих результатів роботи, організувати і провести цікаві і корисні акції самотужки, без залучення фахівців інших організацій та установ.

Футбольна драма в Чернівцях

Море емоцій і яскравих вражень залишив по собі один з найголовніших, а точніше – найголовніший поєдинок дев’ятнадцятого туру, в якому чернівецька «Буковина» приймала наших улюбленців – футболістів «Інгульця». Причому емоції ці були різного ґатунку – від гордості за нашу команду, яка впродовж усієї першої половини фактично домінувала на полі господарів, незважаючи на їх славетну історію та кількатисячну підтримку, до відвертого розпачу, коли через дві підряд грубі помилки в захисті на протязі якихось трьох хвилин на початку другого тайму ми вже «горіли» з рахунком 0:2 і, здавалося, втратили усі шанси на те, щоб привезти з Чернівців бодай очко. І все ж тоді, коли, напевне, більшість уболівальників «Інгульця» вже змирилися з поразкою, наші хлопці повернули нам емоції радості і навіть справжнього щастя, адже наприкінці зустрічі, завдяки невтомним атакувальним діям спочатку скоротили розрив у рахунку, а зрештою – і зрівняли його. Більше того – в додані ар-бітром хвилини ми мали й цілком реальну можливість вирвати перемогу, коли влучний і сильний удар головою Антона Шарка голкіпер господарів Володимир Мельниченко в неймовірному стрибку зумів перевести на кутовий, врятувавши своїх одноклубників від поразки.

Соціальний захист постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

Станом на квітень 2016 року в управлінні соціального захисту населення Петрівської райдержадміністрації на обліку перебуває 254 особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них:
· першої категорії – 6 чол., які згідно експертних висновків стали інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи і прирівняні до інвалідів війни;
· другої категорії – 101 чол., з них 98 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та 3 громадян потерпілих від Чорнобильської катастрофи;
· третьої категорії – 99 чол. з них учасників ліквідації аварії на ЧАЕС 45 чол., громадян, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи 43 чол. та 1 громадянин, який брав участь у ліквідації інших ядерних аварій та випробувань, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, прирівняні до категорії 3;
· П’ять вдів учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;
· Дітей у статусі - постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС – 43 чол.

ДитинаДитячий весняний авітаміноз

Весняний авітаміноз як у дорослих, так і у дітей в наші дні є цілком очікуваним явищем для більшості, навіть не дивлячись на вживання в їжу свіжих овочів і фруктів. Як правило, весняний авітаміноз є логічним наслідком таких чинників, як: перенесені за осінньо-зимовий період простудні та вірусні захворювання, витрачені вітамінно-мінеральні запаси за довгі зимові місяці, оскільки імунна система працювала в інтенсивнішому режимі. Овочі і фрукти, які людина вживає взимку, вже не містять великої кількості вітамінів, адже вони руйнуються під час тривалого зберігання. Збільшене споживання мінералів і вітамінів організмом, через необхідність перебудови роботи всіх органів і систем на весняний період.
Отже, наскільки серйозною є небезпека авітамінозу для дитячого організму? Можливо, на перший погляд, проблема дитячого весняного авітамінозу не здається занадто серйозною. Адже зовсім скоро з’являться свіжі овочі і фрукти, і дитина отримає повний спектр необхідних речовин. Але це не зовсім так. Небезпека полягає в тому, що тривалий час в організм не надходить потрібна кількість того чи іншого вітаміну, в відтак він включає «економний режим», тобто задовольняється невеликою кількістю цього вітаміну. Коли ж вітамін починає надходити в організм з їжею в достатній кількості, організм вже не в змозі його засвоювати. Таким чином, розвивається хронічний авітаміноз, який з часом завдає істотної шкоди дитячому організму і виявляється у вигляді серйозних патологій.