(зліва направо) Ігор Маляренко, Дарина Трипадуш, Катерина Мусульбес готуються до виступуУже не один рік поспіль, на базі Центру дитячої творчості, проходить конкурс найактивніших представників учнівської молоді «Лідер року». Нещодавно цей захід знову зібрав на сцені ЦДЮТу кращих із кращих представників навчальних закладів  району. На ньому визначали найактивніших та найініціативніших школярів. Конкурс складався з п’яти етапів: «Самопрезентація», «Делегати дитячих справ», «Лідери про лідерство», «Ти не один», «Штрихи до портрета лідера». Порядок виступу визначали шляхом жеребкування. Неформальний лідер, зазвичай, є в кожному колективі, діє ситуативно, спонтанно і стає посередником між педагогічним і учнівським колективами, в нього з’являються нові обов’язки і права, можливості і відповідальність. Водночас, складно досягти високих результатів роботи, організувати і провести цікаві і корисні акції самотужки, без залучення фахівців інших організацій та установ.

Свято «Лідер 2016 року» для когось стало прощальним, для когось навпаки – новою доріжкою у громадську діяльність. Хтось просто насолодився виступами, а хтось отримав мотивацію розвиватись і досягати висот. За результатами конкурсу почесне перше місце завоював Артем Дядечко - заступник голови учнівського об’єднання «Гарт» Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів. Друге місце здобула Катерина Мусульбес, голова Новостародубського ШПД в номінації «З добром до людей». Третє місце посіла голова комісії Спорту та здоров’я ради співуправління Бала-хівської ЗШ І-ІІІ ступенів Маргарита Шляхова у номінації «Надія України». Усі учасники конкурсу були нагороджені дипломами відділу освіти Петрівської районної державної адміністрації в різних номінаціях, та кожен з учасників вже є переможцем і неодмінно доб’ється успіху в житті. Всі лідери були налаштовані рішуче  на перемогу і дуже творчо підійшли до підготовки завдань.

члени журі Валентина Бойко, Ірина Лугова, Руслана Демиденко допомагають конкурсантамНайбільш творчою і винахідливою була визнана учениця Ганнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Юлія Пилипенко у номінації «Креативний лідер». Своїм оригінальним виступом і новаторським підходом до виконання завдань також запам’яталась представниця Петрівського НВК «Лідер майбутнього» Євгенія Ясковець. В номінації «Активне лідерське життя» перемогла Дарина Трипадуш, яка є заступником голови учнівської ради Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів. Звання «Генератор ідей» виборов Ігор Маляренко - президент учнівської країни «Дивосвіт» Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів. Прем’єр-міністр, він же учень Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ступенів Дмитро Оришака, нагороджений дипломом у номінації «Пропоную, організовую, виконую». Завжди спокійна та рішуче налаштована на перемогу Оксана Дарчук, голова дитячої Республіки «Промінець» Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів, була визнана членами журі як «Творча особистість».

Молоді лідери – це майбутнє нашої Петрівщини. Тому, пропагуючи кращий досвід учнівського самоврядування в навчальних закладах району, вони впевнено роблять кроки у розбудову демократичного суспільства нашої країни в цілому.

Олена Приходкова

 Артем Дядечко, Дмитро Оришака, Юлія Пилипенко грають з учасниками у груЄвгенія Ясковець у роботі з залом

На знімках: (зліва направо) Ігор Маляренко, Дарина Трипадуш, Катерина Мусульбес готуються до виступу; Артем Дядечко, Дмитро Оришака, Юлія Пилипенко грають з учасниками у гру; члени журі Валентина Бойко, Ірина Лугова, Руслана Демиденко допомагають конкурсантам; Євгенія Ясковець у роботі з залом.