Тамара Сакара переконана, що аптечний бізнес є тим видом комерційної діяльності, в якому соціальне партнерство з громадою має особливо важливе значенняНа останній в минулому році сесії районної ради, за ініціативи голови постійної комісії  з питань економіки, бюджету, фінансів та підприємницької діяльності Олександра Поворознюка, було створено робочу групу (комісію), яка має перевірити фінансово-господарську діяльність аптечних закладів, що діють на території району. До її складу увійшли депутати районної ради Олександр Поворознюк, Людмила Когут, Віктор Стець, Олександр Лукашов, а також головний лікар Петрівської центральної лікарні Микола Яновський.

Нагадаємо, зумовлена поява цієї комісії була дискусією серед депутатів, яка виникла в ході обговорення процедури порядку укладення договорів оренди нежитлових приміщень комунальної власності для підприємців, що займаються фармацевтичним бізнесом.

Цими днями робоча група провела своє засідання, до участі в якому запросили голову районної ради Тамару Сакару, заступника голови районної ради Антоніну Іванову, заступника голови райдержадміністрації Тетяну Панету, а також начальників управління соціального захисту населення Валентину Сибіру та економіки і розвитку інфраструктури Геннадія Горбанця.

До вас  звертається колектив Державного підприємства національної енергетичної компанії «Укренерго» Кіровоградських магістральних електричних мереж.

Проблема, про яку піде мова, на сьогоднішній день набуває все більш загрозливих масштабів для безперебійного постачання електричною енергією не тільки в Кіровоградській області, але і здатна завдати непоправної шкоди стійкому функціонуванню Об’єднаної енергетичної системи України - це пошкодження опор різної конструкції, кабельних ліній зв’язку, розкрадання металевих кутників і виникнення пожеж під лініями електропередач. Забезпечити надійну охорону опор немає можливості: все господарство в нашій області - це 944,2 км високовольтних повітряних ліній напругою 330-750кВ і стільки ж кабельних ліній зв’язку, що проходять по полях на великі відстані, і часто в труднодоступних місцях, що ускладнює їх охорону.

Розкрадачі, що йдуть на злочин заради легкої наживи, не розуміють всієї небезпеки, що загрожує їм, - це загроза здоров’ю і життю, і серйозність наслідків протиправних дій - це і аварійні відключення підприємств, порушення роботи системи забезпечення життєдіяльності населення (газо, водо, тепло постачання і каналізації і т.д.). А іноді і виникнення техногенних катастроф, подібних до аварії на Чорнобильській АЕС.

Водяне. Сільська рада дбає про поліпшення матеріальної бази НВК. З місцевого бюджету виділено більше 8 тисяч гривень на придбання електроплити. Крім того, на суму близько 10 тисяч гривень планують придбати шкільні меблі – парти і стільці. Меблі вже замовлені.

Малинівка. Завершено проект вуличного освітлення. Нещодавно засяяли 27 світлоточок, встановлених на вулицях Гоголя і Садовій. Таким чином, вже всі вулиці Малинівки освітлюються.

Ганнівка. Нещодавно вшановано одну із довгожительок села – Любов Марківну Каценко, якій виповнилося 80 років. З цієї нагоди виконком сільської ради виділив ювілярці матеріальну допомогу у розмірі 500 гривень.

Крім того, 29 тисяч гривень виділено з сільського бюджету воїнам АТО, яких на території сільради налічується п’ять чоловік, та воїнам-афганцям з нагоди дня виведення радянських військ з ДРА. Всі воїни названих категорій отримають по 1000 гривень.

Відповідно до Порядку проведення конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, затвердженого рішенням районної ради від 05 квітня 2012 року № 227, районна державна адміністрація оголошує намір щодо передачі в оренду наступних об’єктів:

 № з/п  Назва віьного об’єкта  Місце розташування об’єкта  Площа об’єкта
 1.  Частина нежитлового приміщення поліклінічного відділення Петрівської центральної районної лікарні  смт. Петрове, вул. Ілліча, 1  18,5

Дата і час проведення конкурсу – 26 лютого 2016 року о 10.00.

Місце проведення конкурсу – сесійна зала районної ради.

Кінцевий строк прийняття заяв про участь у конкурсі – 23 лютого 2016 року.

Заяви про участь у конкурсі з переліком необхідних документів подаються до відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації за адресою: смт Петрове, вул. Жовтнева, 20, кабінет № 103.

Довідки за тел. 9-62-62

Геннадій Горбанець, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації

учніСьогодні Університет третього віку територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району є сучасним освітнім центром навчання дорослих. Так, на черговому занятті юридичного факультету, яке відбулося 27 січня 2016 року у приміщенні районної бібліотеки, студенти прослухали лекцію про новації правоохоронних органів, яку провів юрисконсульт Р.Лук’янов. Далі у формі круглого столу слухачі обговорили права та обов’язки поліцейських та громадян. Завершилась зустріч привітанням студенток-іменинниць В.П. Берковської та В.Д. Рибак. Після побажання іменинницям здоров’я, миру і сімейного затишку відбулося дружнє чаювання, під час якого згадувались яскраві моменти новорічних святкувань.

Жителі Петрівщини добре ознайомлені з діяльністю Товариства Червоного Хреста України в нашому районі. Хочеться зазначити, що загалом у 2015 році в районній організації допомогу отримали 483 особи на загальну суму 58,1 тис. грн. Та, на жаль, не всі нагальні проблеми організація була в змозі вирішити самостійно. На допомогу їй прийшли меценати та надійні партнери.

Тож хочемо подякувати за допомогу нашим благодійникам: Ю.І.Больботу, В.І.Больботу – СФГ «Роксолана», В.П. Кузнєцову – АФ «Маяк», С.Д.Лисенкові – АФ «Овен», В.Г.Деркачу – ПСП «Райпольське», Ф.І.Згривцю, Л.І.Назаруку – АФ «Фортуна», Г.І.Огиру – ПСП «Водянське», фермеру С.О. Бурмаку, О.М.Кравченко, Ю.Г.Тороп – ФГ «Катрич», служителям православних церков с. Іскрівки і смт Петрового та всім небайдужим громадянам, які у минулому році співпрацювали з районною організацією Товариства Червоного Хреста.

Бажаємо вам міцного здоров’я, мирного неба та благополуччя!

Ганна Шейнфайн, голова Петрівської районної організації Товариства Червоного Хреста України

Грип тримає Україну в лещатах

В Україні зафіксовано 171 летальний випадок, спричинений грипом

Cеред померлих є двоє дітей віком до 17 років, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я. Найбільша кількість жертв в Одеській, Вінницькій, Запорізькій та Рівненській областях.

Проведений аналіз показав, що всі померлі не мали щеплень проти цього захворювання.

В одинадцяти областях країни нині зафіксовано перевищення епідемічного порогу на понад 50%.

З початку епідемічного сезону зареєстровано понад 3 мільйони 200 тисяч хворих на грип та ГРВІ, тобто перехворіло понад 8% населення. Понад половину від загальної кількості тих, хто захворів - діти віком до 17 років, повідомили в Мінохоронздоров’я.

У Київській області оголосили надзвичайну ситуацію у зв’язку з поширенням захворювань на грип та ГРВІ.

Сергій Завалій: «Ми зробимо усе, аби захистити законні права учасників АТО»Днями на прохання групи учасників АТО відбулася зустріч з головою райдержадміністрації Сергієм Завалієм за участю його заступника Тетяни Панети, начальника відділу Держгеокадастру в Петрівському районі Олега Чумака, заступника начальника – завідувача сектору земельного державного кадастру відділу Держгеокадастру в районі Віталія Іщенка та завідувача сектору землеустрою і ринку землі цього відділу Інни Громової.
Сергій Володимирович на початку зустрічі наголосив, що законодавством України передбачено систему пільг для учасників антитерористичної операції на сході України та осіб, прирівняних до них, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок. Саме навколо вирішення цього питання склалася найбільша соціальна напруга на рівні області.
Під час зустрічі були розглянуті проблемні питання та можливі шляхи щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками, адже стали відомими випадки безпідставної відмови у виділенні землі учасникам бойових дій. Присутні отримали докладні роз’яснення положень законодавства і порядку оформлення документів на право власності на землю.

Ідеологи «руського міра», створюючи міфи про велич Росії, її особливу місію та духовність, не гребують найбруднішими засобами. Задля цього вони переписують історію, присвоюючи новітній імперії чуже минуле. Звичними стали їхні байки про «тисячолітню історію Російської держави», хоча насправді вона налічує щонайбільше чотири століття. Бо ж саму назву Русь собі привласнила держава, яку тоді в усьому світі знали, як Московію, Руссю ж звалася територія нинішньої України.

Московити намагаються присвоїти собі і засновників та будівничих Русі – київських князів, зокрема князя Володимира. Президент Російської Федерації розпорядився знести один з корпусів на території Кремля, і встановити на Боровицькій площі, за 500 метрів від входу до Кремля, гігантський пам’ятник князю Київському Володимиру, якого росіянам слід вважати одним із засновників Російської держави. 300-тонна статуя повинна піднестися над землею на висоту 24 м – на чотири метри вище, ніж пам’ятник Володимиру в Києві, встановлений у 1853 році.

Але, згідно з нормами ЮНЕСКО, жодні будівлі поблизу Кремля і на його території не повинні бути вищими від об’єкту культурної спадщини, яким вважається сам Московський Кремль, не повинні затуляти собою вигляд на цей об’єкт, а кремлівська стіна у найвищому місці сягає лише 19 м. Тож Московський Кремль і Красна площа можуть позбутися статусу об’єкта всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

(За матеріалами інших видань та Інтернет-ресурсів)

конкурсні завдання виконують Наталія Тимченко та Тетяна ДобровольськаТалант — це надбання не лише особистості, яка ним володіє, а й усього народу. Цим даром необхідно вміло розпорядитися, надійно і правильно його зорієнтувати і зуміти показати іншим. Саме такими талантами й наділені керівники гуртків Петрівського Центру дитячої та юнацької творчості, які стали учасниками щорічного конкурсу професійної майстерності «Керівник гуртка року».

Наші керівники гуртків розуміють, що неможливо навчити дітей, якщо сам не навчаєшся, не робиш для себе нових відкриттів, нових кроків для досягнення певного успіху.

Отже учасниками конкурсу стали: Наталія Петрівна Тимченко – керівник екологічного гуртка «Жайворонок», Тетяна Анатоліївна Добровольська – керівник гуртка м’якої іграшки «Капітошка», Дар’я Олександрівна Бранець – керівник гуртка декоративно-прикладного мистецтва «Барвінок», Наталія Сергіївна Носова – керівник гуртка образотворчого мистецтва «Мальва» та Олексій Володимирович Кашевєров – керівник авіамодельного гуртка «Юні пілоти».

Наталя Гавриленко директор Червонокостянтинівської ЗШ I-III ступенів.Наталя Гавриленко: «Шкільний театр – не лише доля, і ми в ньому не лише актори, а й творці»

Проблеми розвитку навчальних закладів у сільській місцевості особливо загострилися в період переходу економіки на ринкові відносини, коли освіта на селі залишилася поза увагою аграрних та інших виробництв. Як свідчать дані Інституту демографії, за останні 20 років кількість учнів, які навчаються в селі, зменшилася майже на 800 тисяч, а кількість навчальних закладів — майже на дві тисячі.

Про проблеми та перспективи розвитку сільської ос-віти говоримо з директором Червонокостянтинівської ЗШ I-III ступенів Наталею Гавриленко.

Анастасія Скорупич, учениця 3-го класуУ стінах Червонокостянтинівської ЗШ I-III ступенів вже другий рік від Центру дитячої та юнацької творчості успішно працює гурток образотворчого мистецтва «Юні творці».

Керівник гуртка Олег Алєксєйчик наголошує, що одним із важливих параметрів повноцінного та гармонійного зростання особистості є її здатність творити. У процесі малювання вихованці віком від 6 до 10 років набувають активності, самостійності та ініціативності, у них виховуються товариські взаємини, почуття взаємодопомоги та взаємоповаги.

Заняття проводяться двічі на тиждень, загальною кількістю чотири години. На заняттях керівник вчить учнів розвивати їх творчі здібності, забезпечити формування у них практичних навичок образотворення. Важливим є вивчення дітьми видів, жанрів і специфіки художнього образу, знайомство їх із мистецтвом.

За останній місяць «Юні творці» встигли взяти участь в обласних конкурсах «Новорічна композиція» та «Український сувенір». В номінації «Новорічний вінок» третьокласниця Анастасія Скорупич стала переможцем.

Вислів, який сказала Яна Катрук, учениця 4 класу став девізом гуртка: «Завтра я зможу ще краще ніж сьогодні!»

На знімку: Анастасія Скорупич, учениця 3-го класу

Яна Безщасна та Дмитро ОришакаУчні Червонокостянтинівської  ЗШ I-III ступенів запустили свій канал з новинами на Інтернетсайті  YouTube.

Популярний відеохостинг, що надає послуги розміщення відеоматеріалів, входить до трійки найбільш відвідуваних сайтів Інтернету. Тому не дивно, що саме його учні обрали для того, щоб поширювати цікаву інформацію про шкільні будні.

Під керівництвом заступника з виховної роботи Ірини Саєнко та педагога-організатора Олени Вєрік щопонеділка учні приміряють на себе ролі сценариста, оператора, монтажера, кореспондента та редактора. Ведучими ж стали Яна Безщасна та Дмитро Оришака, учні 11-го класу. Тепер кожен наступний 11-й клас буде відповідальним за підготовку випуску шкільних новин.

Бажаючі можуть відкрити онлайн-версію нашої газети і перейти по цьому посиланню на вищезгаданий канал:

https://www.youtube.com/channel/UCwnM_KjGs8Kgeko51gHUmhw

На знімку: Яна Безщасна та Дмитро Оришака

Добірку матеріалів підготувала Анна ОСІПОВА

До уваги футбольних уболівальників!

З 8-го лютого стартують ігри Кубку Придніпров’я – 2016, турніру, який для нас буде особливо цікавим, адже участь у ньому візьмуть обидві наші команди – «Інгулець» та «Інгулець-2». Загалом же на Кубок Придніпров’я заявилися 18 команд, які розбиті на 4 відбіркових групи. Ось їх перелік:

Група А

ФК «Інгулець»

ФК «Олександрія» (U-19)

«Дружба» (Новомиколаївка, Херсонської обл.)

«Кривбас» (м. Кривий Ріг)

Група В

ФК «Дніпро» (Дніпропетровськ) (U-21)

ФК «Металург» (Запоріжжя) (U-21)

«Россо Неро» (Запоріжжя)

ФК «Нікополь-НПГУ» (Нікополь)

«Колос» (Зачепилівка, Харківської обл.).

Збільшено кількість підрозділів міграційної служби з оформлення закордонних паспортів

На Кіровоградщині збільшено кількість підрозділів Управління Державної міграційної служби України в області, де можна оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Віднині отримати документи для виїзду за кордон можна додатково у семи районах області. Роботу з прийому документів розпочали у Добровеличківському, Долинському, Маловисківському, Олександрівському, Світловодському та Ульянівському підрозділах міграційної служби.

Як і раніше, закордонний паспорт можна оформити безпосередньо в Управлінні ДМС в області за адресою: вул. Єгорова, 25, а також в Олександрійському міському відділі.

Звернутись з питань оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон можливо за місцем перебування, незалежно від реєстрації місця проживання, до будь-якого підрозділу міграційної служби, який надає таку послугу.

УДМС України в Кіровоградській області

Таїнство вінчання25 січня 2016 року по благословенню Преосвященнійшого Боголєпа - єпископа Олександрійського і Світловодського протоієрей - отець Миколай провів обряд вінчання засудженого Вадима із дружиною Катериною у молитовній кімнаті, яка розташована на території Петрівської виправної колонії (№ 49), благословивши їх на довге та щасливе сімейне життя.

У досить незвичній обстановці, не так, як колись мріяла собі Катерина, відбулося таїнство вінчання. І все ж ніщо не затьмарить щирого кохання: ні життєві труднощі, ні в’язничні грати, адже православне богослов’я вважає, що утворення шлюбного союзу можливо тільки в Церкві з благословення єпископа чи священика. У наш час мало хто зважується на такий крок, та не ці двоє.

Молода пара відчула, що вінчання їм по-справжньому потрібне, а коли удвох відвідали молитовну кімнату під час проведення Дня відкритих дверей, прийняли тверде рішення обвінчатися, щоб бути у нерозривному духовному союзі та дотримуватись християнських заповідей.

- Ми не уявляємо свого життя одне без одного, тому спільно вирішили з’єднати душі в одне ціле, - поділилася Катерина.

У відомій пісні є слова:

- У природы нет плохой погоды,

Каждая погода – благодать.

Це правда, але це - для романтиків. А ось життя нам додає таких сюрпризів, що тільки тримайся. Довго ми тішилися теплими днями, гадали, що зима цього року десь надовго забарилася. Але, як говорять у народі, «вовк зими не з’їв»: розгулялась завірюха, закрутилась, завертілась заметіль. І на ранок село опинилось у сніговому полоні. Старожили кажуть, що такого снігопаду давно не бачили. І ось на боротьбу з негодою стали люди.

Якщо сказати, що просто розчищали вулиці від снігу, то це майже нічого не сказати. Це була справжня боротьба людей зі стихією. Довелося працювати в екстремальних ситуаціях: і через великі замети рятувати хворих, прокладати дорогу до дальнього кладовища (бо смерть і родини не ждуть години). І було це тяжко, повірте, - іноді навіть техніка не витримувала. Телефони розривались, люди просили допомоги. А іноді й скаржилися на несвоєчасну допомогу. Не обійшлося і без скептиків. Відповідь була одна: чекайте, скоро будемо біля вас. Це було схоже на оперативні зведення з поля бою. Нам, звісно, з теплих домівок це здавалося простим. А ось тим, хто власними зусиллями боровся з цим лихом,  було дуже тяжко.

Мама мені в дитинстві казала, що до 18 років у мене будуть великі груди, я позбудуся ненависних прищів і стану справжньою красунею.

Залишився ще тиждень, чекаю з нетерпінням.

***

Лелека, який носить новонароджених в Україну, від сорому не дивиться їм в очі.