У відомій пісні є слова:

- У природы нет плохой погоды,

Каждая погода – благодать.

Це правда, але це - для романтиків. А ось життя нам додає таких сюрпризів, що тільки тримайся. Довго ми тішилися теплими днями, гадали, що зима цього року десь надовго забарилася. Але, як говорять у народі, «вовк зими не з’їв»: розгулялась завірюха, закрутилась, завертілась заметіль. І на ранок село опинилось у сніговому полоні. Старожили кажуть, що такого снігопаду давно не бачили. І ось на боротьбу з негодою стали люди.

Якщо сказати, що просто розчищали вулиці від снігу, то це майже нічого не сказати. Це була справжня боротьба людей зі стихією. Довелося працювати в екстремальних ситуаціях: і через великі замети рятувати хворих, прокладати дорогу до дальнього кладовища (бо смерть і родини не ждуть години). І було це тяжко, повірте, - іноді навіть техніка не витримувала. Телефони розривались, люди просили допомоги. А іноді й скаржилися на несвоєчасну допомогу. Не обійшлося і без скептиків. Відповідь була одна: чекайте, скоро будемо біля вас. Це було схоже на оперативні зведення з поля бою. Нам, звісно, з теплих домівок це здавалося простим. А ось тим, хто власними зусиллями боровся з цим лихом,  було дуже тяжко.

Трактористи ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Андрій Хитрук та Віктор Єфремов просто робили свою справу: з раннього ранку до пізньої ночі вони не полишали своїх сталевих кораблів, рятували село, поспішали допомогти людям. Не було видно ні початку, ні кінця вулиць. Тому на допомогу їм прийшли від громади Валерія Пилипенко із сином Віталієм. Валерія працювала зранку до вечора, а Віталій супроводжував трактори до ночі, вони спілкувались між собою по телефону – щоб не оминути жодного куточка Ганнівки.

Дуже важко було на вулиці Терновій, бо вона біля самісінького степу, техніка зайшла на вулицю вже пізно увечері. Там на неї чекали двоє небайдужих людей. Це Андрій Коваленко та Валерій Ошека, вони розчищали сніг лопатами, допомагали розкопати агрегат, коли трактор сам «сідав» у снігову перину.

Від імені всієї громади села висловлюю щиру подяку керівництву та працівникам «Агрофірми «П’ятихатська», сільському голові Н.С.Цапенко, всім небайдужим людям, О.Г.Ключко, О.О.Новенко. Це вони вивели свої трактори на боротьбу зі стихією, низький уклін їм за це.

Хочеться також висловити велику вдячність усім добрим людям. А нашим односельцям побажати міцного здоров’я, а ще – терпіння, витримки і поваги одне до одного. Давайте залишатися оптимістами, бо все минає, а нам з вами жити далі.

Лідія Зуєнко, ветеран освіти, с. Ганнівка.