Таїнство вінчання25 січня 2016 року по благословенню Преосвященнійшого Боголєпа - єпископа Олександрійського і Світловодського протоієрей - отець Миколай провів обряд вінчання засудженого Вадима із дружиною Катериною у молитовній кімнаті, яка розташована на території Петрівської виправної колонії (№ 49), благословивши їх на довге та щасливе сімейне життя.

У досить незвичній обстановці, не так, як колись мріяла собі Катерина, відбулося таїнство вінчання. І все ж ніщо не затьмарить щирого кохання: ні життєві труднощі, ні в’язничні грати, адже православне богослов’я вважає, що утворення шлюбного союзу можливо тільки в Церкві з благословення єпископа чи священика. У наш час мало хто зважується на такий крок, та не ці двоє.

Молода пара відчула, що вінчання їм по-справжньому потрібне, а коли удвох відвідали молитовну кімнату під час проведення Дня відкритих дверей, прийняли тверде рішення обвінчатися, щоб бути у нерозривному духовному союзі та дотримуватись християнських заповідей.

- Ми не уявляємо свого життя одне без одного, тому спільно вирішили з’єднати душі в одне ціле, - поділилася Катерина.

- Ми навіки пов’язані разом, - доповнив Вадим.

Як символ під час служіння наречені тримають запалені свічки – знак радості та зустрічі двох закоханих людей, а пиття із спільної чаші вина – повне єднання душ.

Віднині у нареченого і нареченої спільне життя: одна доля, одні думки, одні бажання, одна душа. У нерозривному союзі вони будуть ділити між собою чашу радощів і скорбот, смутку і потіх.

Адміністрація виправної колонії подбала, щоб все пройшло гідно, щоб  цей святковий обряд став справжнім святом не лише для новоствореної сім’ї, але й для усієї установи, щоб засуджені відчули, що за колючим дротом також є місце для щастя та кохання. Тож бажаємо новоствореній родині щастя та любові!

Катерина Ляшевич

Петрівська виправна колонія УДПтС України в Кіровоградській області (№49)