Сергій Завалій: «Ми зробимо усе, аби захистити законні права учасників АТО»Днями на прохання групи учасників АТО відбулася зустріч з головою райдержадміністрації Сергієм Завалієм за участю його заступника Тетяни Панети, начальника відділу Держгеокадастру в Петрівському районі Олега Чумака, заступника начальника – завідувача сектору земельного державного кадастру відділу Держгеокадастру в районі Віталія Іщенка та завідувача сектору землеустрою і ринку землі цього відділу Інни Громової.
Сергій Володимирович на початку зустрічі наголосив, що законодавством України передбачено систему пільг для учасників антитерористичної операції на сході України та осіб, прирівняних до них, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок. Саме навколо вирішення цього питання склалася найбільша соціальна напруга на рівні області.
Під час зустрічі були розглянуті проблемні питання та можливі шляхи щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками, адже стали відомими випадки безпідставної відмови у виділенні землі учасникам бойових дій. Присутні отримали докладні роз’яснення положень законодавства і порядку оформлення документів на право власності на землю.

Голова РДА запевнив учасників АТО в тому, що докладе зусиль задля найшвидшого позитивного вирішення проблемних питань, що виникають в ході оформлення документів. Про результати роботи відділу Держгеокадастру і райдержадміністрації учасники АТО дізнаються під час чергової зустрічі з керівництвом РДА, які проводяться регулярно.

інформують Олег Чумак та Інна Громова

На знімках: Сергій Завалій: «Ми зробимо усе, аби захистити законні права учасників АТО»; інформують Олег Чумак та Інна Громова.