Ідеологи «руського міра», створюючи міфи про велич Росії, її особливу місію та духовність, не гребують найбруднішими засобами. Задля цього вони переписують історію, присвоюючи новітній імперії чуже минуле. Звичними стали їхні байки про «тисячолітню історію Російської держави», хоча насправді вона налічує щонайбільше чотири століття. Бо ж саму назву Русь собі привласнила держава, яку тоді в усьому світі знали, як Московію, Руссю ж звалася територія нинішньої України.

Московити намагаються присвоїти собі і засновників та будівничих Русі – київських князів, зокрема князя Володимира. Президент Російської Федерації розпорядився знести один з корпусів на території Кремля, і встановити на Боровицькій площі, за 500 метрів від входу до Кремля, гігантський пам’ятник князю Київському Володимиру, якого росіянам слід вважати одним із засновників Російської держави. 300-тонна статуя повинна піднестися над землею на висоту 24 м – на чотири метри вище, ніж пам’ятник Володимиру в Києві, встановлений у 1853 році.

Але, згідно з нормами ЮНЕСКО, жодні будівлі поблизу Кремля і на його території не повинні бути вищими від об’єкту культурної спадщини, яким вважається сам Московський Кремль, не повинні затуляти собою вигляд на цей об’єкт, а кремлівська стіна у найвищому місці сягає лише 19 м. Тож Московський Кремль і Красна площа можуть позбутися статусу об’єкта всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

(За матеріалами інших видань та Інтернет-ресурсів)