конкурсні завдання виконують Наталія Тимченко та Тетяна ДобровольськаТалант — це надбання не лише особистості, яка ним володіє, а й усього народу. Цим даром необхідно вміло розпорядитися, надійно і правильно його зорієнтувати і зуміти показати іншим. Саме такими талантами й наділені керівники гуртків Петрівського Центру дитячої та юнацької творчості, які стали учасниками щорічного конкурсу професійної майстерності «Керівник гуртка року».

Наші керівники гуртків розуміють, що неможливо навчити дітей, якщо сам не навчаєшся, не робиш для себе нових відкриттів, нових кроків для досягнення певного успіху.

Отже учасниками конкурсу стали: Наталія Петрівна Тимченко – керівник екологічного гуртка «Жайворонок», Тетяна Анатоліївна Добровольська – керівник гуртка м’якої іграшки «Капітошка», Дар’я Олександрівна Бранець – керівник гуртка декоративно-прикладного мистецтва «Барвінок», Наталія Сергіївна Носова – керівник гуртка образотворчого мистецтва «Мальва» та Олексій Володимирович Кашевєров – керівник авіамодельного гуртка «Юні пілоти».

Конкурсанти змагалися у п’яти конкурсах, під час яких мали змогу продемонструвати свої як професійні, так і особисті якості.

Н.Носова і її родзинкаУчасники презентували себе за допомогою списку,в якому значилася інформація про те, що їм подобається в житті та що не подобається; зображали на аркуші паперу модель сучасного гуртківця, яким він є, і з яким вони хотіли б працювати. Виводили власне педагогічне кредо, давали відповіді на питання стосовно нормативної і теоретичної бази з організації навчально-виховного процесу.

Як сказав Генріх Нейгауз, таланти створювати неможливо, але можна створювати культуру, тобто ґрунт, на якому вони ростуть і квітнуть. Упевнено можу сказати, що у наших педагогів є дар — ростити і розвивати таланти. Досвід власного успіху, власного щастя, свою любов до праці вони передають як найвагоміше і найкоштовніше надбання нашим дітям, тим, хто йде за ними. Тому ще один етап конкурсу мав назву «Секрети майстерності», де учасники продемонстрували своє вміння передавати набуті знання дітям.

Як провести дитину в чарівний світ творчості? Надійний спосіб — самому розвиватися творчо, мати власне захоплення. Тому конкурс «Моя родзинка», як завжди, став повною несподіванкою для присутніх. Керівники гуртків розкрилися з нових сторін, виявили свої «приховані» таланти та захоплення.

У нелегкій боротьбі, але в дружній домашній атмосфері перемогу виборола молодий керівник гуртка Д.О.Бранець, яка була нагороджена Грамотою, а інші учасники отримали дипломи в різних номінаціях.

А закічився захід словами-настановою Сальвадора Далі: «Не бійтеся досконалості. Вам її однак не досягти». Тож чекаємо нових досягнень та чергових приємних сюрпризів від наших колег.

Наталія Дементьєва, заступник директора ЦДЮТ

переможець конкурсу Д. Бранець учасники конкурсу з директором ЦДЮТ Валентиною Бойко

На знімках: конкурсні завдання виконують Наталія Тимченко та Тетяна Добровольська; Н.Носова і її родзинка; переможець конкурсу Д. Бранець; учасники конкурсу з директором ЦДЮТ Валентиною Бойко.