Т.Сакара, С.Завалій та Дмитро ГородецькийТаку назву мав жалобний мітинг, присвячений Дню пам’яті жертв голодоморів в Україні, який пройшов минулої п’ятниці.
На площі біля приміщення районної ради зібралися працівники підприємств, установ та організацій райцентру, школярі, представники громадськості. На фоні музики А.Моцарта «La Krimoza» і уривку з ораторії «Панахида» розпочинається мітинг, звучить голос ведучої:

Голод, сльози і могили…
І перед ними ми в боргу завжди,
За тих, що крихти не доїли,
І не допили чистої води.
Земля, як цвіт, земля, як страх,
Земля, як морг –
Голодомор, голодомор, голодомор…

Шановні працівники прокуратури!

Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята.

Ваша діяльність, спрямована на утвердження верховенства закону, сприяє зміцненню правопорядку, усуненню неправомірних посягань. Своєю повсякденною працею ви докладаєте всіх зусиль для досягнення головної мети, яка стоїть перед органами прокуратури, - захисту прав і свобод кожного громадянина й інтересів держави від порушень закону.

Щиро вдячні вам за високий професіоналізм, безкомпромісність, помножені на досвід і знання, які сприяють збереженню політичної стабільності, громадського миру, спокою та надійному захисту суспільства та громадян!

Нехай кожен день вашого життя наповнюється щастям та радістю, а родинне тепло, затишок та любов до професії допомагають вам виконувати почесний і відповідальний обов’язок працівника прокуратури!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

3 грудня українське суспільство зі світовим співтовариством відзначає Міжнародний день інвалідів, засвідчучи цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги, що для них мають бути створені такі умови, що дозволяють відчувати себе рівними. Адже ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.

Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення інвалідів, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя, надала ряд пільг, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства.

Користуючись нагодою, хочемо подякувати всім, хто опікується інвалідами, адже надання їм щоденної підтримку, й допомоги – реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

Від усього серця зичимо вам міцного здоров’я, щастя, успіхів у всіх ваших справах.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

депутати селищної ради за роботоюНа минулому тижні відбулася перша сесія Петрівської селищної ради сьомого скликання

Щойно лише в попередньому номері районки ми подали звіт про перебіг першої сесії районної ради сьомого скликання, як одразу ж, за лічені дні, своє перше засідання провела і Петрівська селищна рада. Причому, показово, що, здається, вперше за останні пару десятиліть на сесію селищної ради запросили і журналістів «Трудової слави» та районного радіо.

Можливо, звичайно, так сталося тому, що ще донедавна новообраний селищний голова Світлана Тилик була безпосереднім «куратором» районних ЗМІ, очолюючи орган, який поки що залишається нашим засновником, принаймні до моменту, коли вступить в дію нещодавно прийнятий Закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», а, можливо, це є зайвим свідченням того, що новообрана селищна рада прагне, аби інформація про її діяльність була максимально прозорою і доступною якомога більшій кількості мешканців райцентру. Втім, якою б не була основна причина, але, здається, від такого формату співпраці у виграші мають залишитися усі.

Петрівська селищна рада Петрівського району Кіровоградської області оголошує конкурс на заміщення вакантної посади: начальника відділу-головного бухгалтера відділу фінансово-господарського забезпечення селищної ради.

Вимоги до претендента: вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, досвід і стаж роботи за фахом на державній службі не менше 3-х років та за фахом на посадах головного бухгалтера в інших сферах не менше 5 років, володіння персональним комп’ютером в обсязі користувача програмного забезпечення та вільне володіння державною мовою.

Свинострига Олексій ПавловичНа 93 році після тяжкої і тривалої хвороби пішов з життя активний член районної організації ветеранів України, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні, Свинострига Олексій Павлович.

Народився Олексій Павлович 30 вересня 1923 року в Петровому.

Після визволення рідного села у жовтні 1943 року був призваний на службу до армії та направлений в перший гвардійський механізований корпус третьої мотострілкової гвардійської бригади третього Українського фронту. Пройшов дорогами війни від рідного селища до Молдавії.

У травні 1944 року був направлений для відбудови до Харківського тракторного заводу.

У 1948 році повернувся на Петрівщину, де з 1948 по 1951 рік працював помічником бухгалтера  колгоспу „Дружба”, з 1951 по 1960 - секретарем Петрівської селищної ради, а з 1961 по 1984 - обліковцем тракторної бригади колгоспу „Дружба”, 

У 1984 році Олексій Павлович пішов на заслужений відпочинок, але, не звикши  сидіти склавши руки, зразу включився в роботу районної організації ветеранів, де до останніх днів був самим активним її членом.

Перебуваючи на заслуженому відпочинку, Олексій Павлович, як секретар Петрівської районної редакційної комісії, працював над Книгою Пам’яті України. Щоб знайти людей, які загинули в роки Великої Вітчизняної чи пропали безвісти, – він спілкувався з жителями району, обійшовши майже кожен двір, пройшов багато пам’ятних місць, музеїв, переглянув тисячі архівних  справ, готував і розсилав запити в різні куточки нашої держави та в інші країни.

Державна допомога інвалідам у 2015 році

Законами України „Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам” та ”Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам” визначено право на матеріальне забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України та соціальний захист інвалідів шляхом встановлення державної соціальної допомоги у відсотках від прожиткового мінімуму. Розмір державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам у 2015 році буде розраховуватися з урахуванням норм вищезазначених Законів та статтею 7 Закону України „Про Державний бюджет на 2015 рік” з урахуванням норм постанови Кабінету Міністрів України від 26.03.2008 № 265 „Деякі питання пенсійного забезпечення громадян”, де установлено, що у разі, коли щомісячний розмір пенсійних виплат, державної со-ціальної допомоги інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам, особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам, крім інвалідів I та II груп (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат, встановлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), не досягає 949 гривень, таким особам надається щомісячна державна адресна допомога у сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру. Тобто доплата до прожиткового мінімуму (до 1074 грн.) буде здійснюватися лише особам, які мають інвалідність І або ІІ групи. В інших категорій пенсіонерів (інвалідів ІІІ групи; одержувачів соціальних пенсій; одержувачів пенсій при неповному стажі) розмір пенсії з 01.09.2015 р. не зміниться і складатиме 949 грн.

прославлений комбайнер Володимир Шарко з помічником - сином МиколоюЗеленська сільська рада

За архівними даними, мальовниче село Зелене, яке розташувалося в долині однойменної річки, виникло в другій половині ХVІІ ст. як козацький зимівник. Про це свідчить і пам’ятний знак, встановлений на в’їзді до села.

Під час першої світової війни багато сільчан воювали на фронті. А на початку січня 1918 року в Зеленому було встановлено Радянську владу, і селяни повірили, що вона принесе їм нове, щасливе життя.

З 1 січня 1925 року Зелене стало районним центром Криворізького округу. В селі створюється 6 сільськогосподарських артілей, в яких було понад 10 тисяч десятин землі. У 1932 році у селі створено машинно-тракторну станцію. Першими сільськими трактористами стали О.А. Жук та Т.С. Бондар. Не оминув Зелене голодомор 1932-33 років. План по хлібозаготівлі селяни виконали, однак самі трудівники та їхні сім’ї залишились без шматка хліба. Навіть у наш час люди, які пережили голодомор, не можуть без сліз згадувати ті часи.

Тільки-но селяни оговталися від буремних 30-х років, як їх спокійне життя порушила вже друга світова війна. 8 серпня 1941 року гітлерівці вдерлися до Зеленого.

односельці проводжають Мальовниче село Луганка завдяки працьовитим рукам та щедрій душі його жителів, а також мудрим та далекоглядним керівникам добре знане не тільки в нашому районі, а й далеко за його межами.

Трагічну сторінку вписано в історію села 26 листопада 2015 року – в зоні проведення антитерористичної операції пішов з життя луганчанин Іван Вікторович Міхно.

Тож минулого тижня Луганка прощалася зі своїм славним сином, одним з тих, хто за першим покликом став на захист рідної землі. Скорботний, гнітючий настрій цього дня посилювали похмуре небо, пронизливий вітер та сумні обличчя сільчан, які з усіх куточків села прямували до родинного гнізда загиблого героя, несучи в руках квіти, а в серці - невимовну тугу за людиною, якій би ще жити та жити, ростити сина Олександра та дати йому батьківське благословення в доросле життя…

Та всьому цьому вже не бути. На 41-му році життя полинув у вирій дорогий син, турботливий батько, гарний господар, добра та щира людина.

Петрівська районна державна адміністрація оголошує конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців: начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації; начальника відділу з питань цивільного захисту райдержадміністрації; головного спеціаліста відділу кадрової роботи апарату райдержадміністрації; головного спеціаліста – бухгалтера відділу фінансово-господарського забезпечення апарату райдержадміністрації.

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема.

Вперше Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначався 1 грудня 1988 року. Таке рішення затвердили на міжнародній зустрічі міністрів охорони здоров’я, які обговорювали необхідність обміну інформацією щодо ВІЛ-інфекції та СНІДу. Цей день покликаний привернути увагу світової громадськості до соціальних і економічних проблем, пов’язаних із смертельною хворобою.

Сьогодні зусилля багатьох держав спрямовані на профілактику поширення захворювання. Заходи Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом традиційно відбуваються із символом цього дня — Червоною стрічкою. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

У 1988 році Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією по ВІЛ / СНІДу, оголосила день 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом.

Синдром набутого імунодефіциту (СНІД) набув масштабу пандемії. В усьому світі в цей день говорять про СНІД як загрозу існуванню людства. Боротьба зі СНІДом об’єднала зусилля сотень країн, мільйонів небайдужих людей. Уже зараз є певні успіхи щодо продовження життя хворих на СНІД, намічаються тенденції позитивного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ/ СНІДом.

Україна також має значні досягнення у питанні подолання епідемії - знизився рівень приросту ВІЛ-інфікування в країні, зменшено кількість нових випадків інфікування серед молоді, а також у такій групі ризику, як споживачі ін’єкційних наркотиків, послуги з консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію стали ближчими до населення.

Без тебе я, як човен без весла

Коли цілуєш ти мої вуста

Бринить від щастя моя душа.

Коли я п’ю вино кохання твого,

Серце, як птах, не втримати його.

Без тебе, милий, я, як човен без весла -

Душа моя до тебе приросла.

Без болю нас уже не роз’єднати,