депутати селищної ради за роботоюНа минулому тижні відбулася перша сесія Петрівської селищної ради сьомого скликання

Щойно лише в попередньому номері районки ми подали звіт про перебіг першої сесії районної ради сьомого скликання, як одразу ж, за лічені дні, своє перше засідання провела і Петрівська селищна рада. Причому, показово, що, здається, вперше за останні пару десятиліть на сесію селищної ради запросили і журналістів «Трудової слави» та районного радіо.

Можливо, звичайно, так сталося тому, що ще донедавна новообраний селищний голова Світлана Тилик була безпосереднім «куратором» районних ЗМІ, очолюючи орган, який поки що залишається нашим засновником, принаймні до моменту, коли вступить в дію нещодавно прийнятий Закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», а, можливо, це є зайвим свідченням того, що новообрана селищна рада прагне, аби інформація про її діяльність була максимально прозорою і доступною якомога більшій кількості мешканців райцентру. Втім, якою б не була основна причина, але, здається, від такого формату співпраці у виграші мають залишитися усі.

Відкрила перше сесійне засідання, яке, з об’єктивних причин розпочалося з деяким запізненням, голова селищної виборчої комісії Валентина Бакун, котра ознайомила присутніх з остаточними підсумками голосування на виборчих дільницях Петрового, за наслідками якого новообраним головою селищної ради стала Світлана Тилик, зі значною перевагою випередивши усіх чотирьох своїх опонентів, що також вирішили позмагатися за крісло селищного «мера».

Світлану Олександрівну привітали напутніми словами та гарним букетом квітів, після чого вона звернулася зі словом-відповіддю до колег, а затим висловила пропозицію внести до бюлетенів для таємного голосування за кандидатуру на посаду секретаря селищної ради свого недавнього колегу по роботі в районній раді, добре знаного в районі управлінця Володимира Руденка. Здається, її слова щодо того, чому вона хоче бачити на цій посаді саме Володимира Васильовича, видались депутатам переконливими, адже підсумки таємного голосування засвідчили досить великий рівень його підтримки – двадцять два голоси «за» і лише два «проти».

Світлана Тилик та Володимир Руденко - злагоджений тандем, що, як мовиться, розуміють одне одного з напівсловаЗатим депутати приступили до формування постійних комісій, яких у нинішньому скликанні ради буде чотири, і до яких, з урахуванням особистих побажань депутатів, увійшли ті обранці, які мають у кожній конкретній сфері діяльності певний рівень компетентності. Після невеличкої перерви, влаштованої для проведення першого засідання постійних комісій, кожна з них обрала свої керівні органи. Отож постійну комісію з питань законності, депутатської діяльності, етики, правопорядку, регламенту, гласності, місцевого самоврядування та об’єднань громадян очолив Олег Гіюк, його заступником став Сергій Пиріжок, секретарем комісії обрано Світлану Калінчук; головою постійної комісії з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, розвитку населених пунктів, раціонального використання місцевих природних ресурсів, екологічної безпеки, комунальної власності та житлово-комунального господарства, промисловості, підприємства, транспорту, зв’язку, торгівлі і сфери послуг та приватизації, майна, житла та землі стала Алла Горністова, її заступником обрано Валентина Тушного, секретарем – Ганну Совпель; постійну комісію з питань розвитку та планування, бюджету і фінансів, регуляторної політики та інвестицій очолила Лариса Ситник, її заступником обрано Олександра Мерву, секретарем – Олену Лук’янову; головою постійної комісії з питань освіти, культури та відродження духовності, охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення, сім’ї, жінок, дітей, молоді, фізкультури та спорту обрано Ніну Ваніну, її заступником - Валентину Кроловецьку, секретарем – Галину Тищенко.

Наступним важливим етапом формування управлінської команди стало обрання заступника селищного голови та виконавчого комітету селищної ради.

На посаду свого заступника Світлана Олександрівна запропонувала кандидатуру Віти Малюти - молодого, але вже досить досвідченого управлінця, що має в своїй біографії практику роботи на найвищих посадах виконавчої вертикалі влади. Свого часу Віта Валентинівна, нагадаємо, обіймала ряд доволі значущих і відповідальних посад в Петрівській районній державній адміністрації, зокрема працювала начальником управління економіки (сьогодні це відділ економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації), заступником та першим заступником голови райдержадміністрації, крім того – кілька років на посаді першого заступника пропрацювала і в іншому районі. Отож після кількахвилинного обговорення запропонованої кандидатури депутати її підтримали. Натомість запропонований селищним головою перелік осіб, рекомендований для включення до складу виконавчого комітету селищної ради (на громадських засадах) підтримали практично без обговорення, тут по персональному складу кандидатів питань не виникло, оскільки сюди увійшли добре знані й шановані в селищі представники практично усіх соціальних груп та професійних сегментів – від правоохоронців, працівників сфери охорони здоров’я та освітян – до підприємців, працівників залізорудного кар’єру та представників районної ветеранської організації.

Втім, і на цьому перелік рішень, прийнятих першою сесією Петрівської селищної ради, не вичерпався: наостанок депутати розглянули ще одне кадрове питання, яке, безумовно, має дуже важливе значення для нормальної життєдіяльності селища і, передусім, - для стабільного функціонування сфери житлово-комунального господарства в мікрорайонах багатоквартирних житлових будинків. Не секрет, що значною мірою успішність цієї сфери залежить від професійних та ділових якостей керівника, що очолює підприємство по обслуговуванню цих будинків, а також розташованих на території райцентру закладів соціальної сфери, зокрема, дошкільних виховних закладів, закладів освіти та охорони здоров’я тощо. Отож Світлана Тилик запропонувала своїм колегам підтримати висунуту нею кандидатуру на посаду начальника КП «Петрівське» Юрія Градановича – до цього начальника Петрівської водоочисної станції, а віднедавна – ще й депутата Петрівської районної ради. З огляду на ділову репутацію Юрія Вікторовича, яка, загалом, позначена схвальними відгуками, ця кандидатура не викликала заперечень серед депутатів, а отже рішення про його затвердження начальником КП «Петрівське» було підтримано одноголосно. На цьому офіційний перелік питань, винесених на розгляд першої сесії Петрівської селищної ради було вичерпано.

Володимир Кіфенко.

На знімках: депутати селищної ради за роботою; Світлана Тилик та Володимир Руденко - злагоджений тандем, що, як мовиться, розуміють одне одного з напівслова.