Т.Сакара, С.Завалій та Дмитро ГородецькийТаку назву мав жалобний мітинг, присвячений Дню пам’яті жертв голодоморів в Україні, який пройшов минулої п’ятниці.
На площі біля приміщення районної ради зібралися працівники підприємств, установ та організацій райцентру, школярі, представники громадськості. На фоні музики А.Моцарта «La Krimoza» і уривку з ораторії «Панахида» розпочинається мітинг, звучить голос ведучої:

Голод, сльози і могили…
І перед ними ми в боргу завжди,
За тих, що крихти не доїли,
І не допили чистої води.
Земля, як цвіт, земля, як страх,
Земля, як морг –
Голодомор, голодомор, голодомор…

До присутніх звернулися голова райдержадміністрації С.Завалій, голова районної ради Т.Сакара, настоятель Свято-Покровської церкви селища Петрового протоієрей Дмитрій Городецький. Вони говорили про те, що Голодомор – це найбільша трагедія українського народу ХХ століття, адже це був геноцид стосовно українців, який застосувала московська комуністична влада до непокірного народу. Це повинні пам’ятати ми, знати наші діти і онуки, щоб ніколи більше подібне не повторилося на нашій землі.

Учасники мітингу запалили свічки пам’яті як знак скорботи за невинно убієнними, вшанували їх хвилиною мовчання.
Представники різних поколінь громади вирушили до пам’ятного знаку жертвам Голодомору, щоб покласти до його підніжжя квіти, поставити запалені свічки.
А вже наступного дня в багатьох вікнах петрівчан, жителів інших населених пунктів району загорілися свічки у рамках Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті».

Анатолій РЯБОКОНЬ.