Свинострига Олексій ПавловичНа 93 році після тяжкої і тривалої хвороби пішов з життя активний член районної організації ветеранів України, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні, Свинострига Олексій Павлович.

Народився Олексій Павлович 30 вересня 1923 року в Петровому.

Після визволення рідного села у жовтні 1943 року був призваний на службу до армії та направлений в перший гвардійський механізований корпус третьої мотострілкової гвардійської бригади третього Українського фронту. Пройшов дорогами війни від рідного селища до Молдавії.

У травні 1944 року був направлений для відбудови до Харківського тракторного заводу.

У 1948 році повернувся на Петрівщину, де з 1948 по 1951 рік працював помічником бухгалтера  колгоспу „Дружба”, з 1951 по 1960 - секретарем Петрівської селищної ради, а з 1961 по 1984 - обліковцем тракторної бригади колгоспу „Дружба”, 

У 1984 році Олексій Павлович пішов на заслужений відпочинок, але, не звикши  сидіти склавши руки, зразу включився в роботу районної організації ветеранів, де до останніх днів був самим активним її членом.

Перебуваючи на заслуженому відпочинку, Олексій Павлович, як секретар Петрівської районної редакційної комісії, працював над Книгою Пам’яті України. Щоб знайти людей, які загинули в роки Великої Вітчизняної чи пропали безвісти, – він спілкувався з жителями району, обійшовши майже кожен двір, пройшов багато пам’ятних місць, музеїв, переглянув тисячі архівних  справ, готував і розсилав запити в різні куточки нашої держави та в інші країни.

Олексій Павлович - енергійна, привітна, чуйна людина, користувався заслуженим авторитетом та повагою серед мешканців району. За своє життя виховав двох доньок, чотирьох онуків, правнука та  праправнучку.

Батьківщина високо оцінила заслуги Олексія Павловича. За мужність та героїзм, виявлені в роки Великої Вітчизняної війни, він був нагороджений орденами Вітчизняної війни ІІ ступеня та „За мужність”, медалями Жукова, „Захиснику Вітчизни”, „Ветеран праці” та багатьма іншими. Неодноразово відзначався грамотами та подяками районного та обласного рівнів.

У 2008 році Олексію Павловичу було присвоєно звання «Почесний громадянин селища Петрового».

Невблаганна хвороба зробила свою чорну справу: 29 листопада 2015року перестало битися серце цієї мужньої і порядної людини.

Петрівська районна рада, районна державна адміністрація та члени Петрівської районної організації ветеранів України глибоко сумують з приводу смерті Олексія Павловича. Висловлюємо щире співчуття близьким, рідним та друзям покійного.

Світла пам’ять про Олексія Павловича назавжди збережеться в серцях всіх, хто його знав.

Царства небесного Вам, дорогий наш Олексію Павловичу!