у залі учасники засіданняНа минулому тижні відбулося засідання громадської  ради  при  рай-держаміністрації. У її роботі взяли участь голова Петрівської РДА Сергій Завалій та його заступники Олександр Лукашов і Тетяна Панета.

Згідно черги денної, учасники засідання одразу перейшли до розгляду першого питання, яким значилося проведення громадських слухань на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка «Про проведення громадських слухань з питань перейменування Кіровоградської області». Інформацію з даного питання надала начальник відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та цивільного захисту населення райдержадміністрації Світлана Заєць. Вона повідомила, що Український інститут національної пам’яті, спільно з громадськістю, підготували Закон про декомунізацію: про заборону пропаганди комуністичного та нацистського режимів, відкриття таємних архівів КДБ, вшанування борців за волю України у ХХ ст., увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Затим Світлана Вікторівна зробила роз’яснення, коли і що, відповідно до Закону, слід перейменовувати.

Постанова № 2

20 листопада 2015 року

Відповідно до ч.2 п.2 ст. 85 Закону України «Про місцеві вибори» враховуючи що в Петрівській виборчій комісії не має підстав для визначення обраним депутатом Петрівської селищної ради в одномандатному виборчому окрузі № 20, а також про проведення повторного голосування Петрівської селищної виборчої комісії постановила:

  1. Визнати вибори депутатів Петрівської селищної ради в одномандатному виборчому окрузі № 20 такими що не відбулися.
  2. Оголосити про початок виборчого процесу кандидатів в депутати Петрівської селищної ради по округу №20 з 23 листопада по 28 листопада 2015 року включно.
  3. Призначити повторні вибори депутатів Петрівської селищної ради в одномандатному виборчому окрузі № 20 на неділю 27 грудня 2015 року.
  4. Оприлюднити постанову у засобах масової інформації.
  5. Надіслати постанову в ЦВК.

Голова селищної виборчої комісії В.М.Бакун

Секретар селищної виборчої комісії С.А.Рибак

У районній бібліотеці пройшов захід, присвячений Дню Гідності та СвободиНа Петрівщині відзначили День Гідності та Свободи

У районній бібліотеці минулої п’ятниці пройшов захід, присвячений Дню Гідності та Свободи, на який були запрошені учні-дев’ятикласники Петрівського НВК. Відкрила та вела його директор бібліотеки Тетяна Мартиненко.

Завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Тетяна Волощенко привітала присутніх зі святом від імені райдержадміністрації. Вона зазначила, що це свято демократії, яке є символом того, що кожен громадянин України повинен бути відповідальним, вимогливим до себе і до влади, бути гідним пам’яті борців за свободу і пам’ятати слова поета Василя Симоненка:

- Народ мій є, народ мій завжди буде,

Ніхто не перекреслить мій народ!

 Назва єнергообєкта  Початок виконання робіт  Закінчення виконання робіт Причина відключення (вид роботи)   Примітка
КТП-2971Т

 25.11.2015

 9:00

 25.11.2015

 17:00

 Плановий ремонт  
Петрове, вул.Боженка, Волкова, Кірова, Степняка-Кравчинського, Ювілейна, Чапаєва
КТП-4101Т  

26.11.2015

 9:00

 

26.11.2015

 17:00

 Плановий ремонт  
КТП-4111Т  

26.11.2015

 9:00

 

26.11.2015

 17:00

 Плановий ремонт  
Петрове, вул. Літвінова
КТП-4121Т  

26.11.2015

 9:00

 

26.11.2015

 17:00

 Плановий ремонт  
ПС Балаховка сх 2Т-Л133  

26.11.2015

 9:00

 

26.11.2015

 17:00

 Плановий ремонт  

Малинівка, вул. Енгельса, Нова, Молодіжна, Гоголя, Садова, Чапаєва

Олександрівка, вул. Дружби, Кірова, Садова, Фрунзе, Чапаєва, Шкільна

Чечеліївка, вул. 1 Травня, Гагаріна, Дружби, Жовтнева, Карла Маркса, Косолапова, Леніна, Перемоги, Пушкіна, Степова, Шкільна

фрагменти святкових урочистостейПожвавішали люди й природа,

Ось і музика вже загула…

Веселися, славетний народе,

Бо, нарешті, прийшов День села!

Споконвіків було заведено восени підводити підсумок зробленого. Ось і в нашому селі стало доброю традицією щоосені святкувати День села.

Цілий рік всі старанно трудилися на благо своїх родин та своєї маленької Батьківщини, тож заслужили на свято. І нехай добро та достаток завітають у кожну оселю наших трударів. Нехай святковий настрій не покидає нас всіх цілий рік.

На початку урочистостей зі словами привітання до присутніх звернувся Іскрівський сільський голова Микола Борисович Платошин, розповівши про історію створення сіл Іскрівської сільської ради, після чого побажав сім’ям та трудовим династіям добробуту, благополуччя і процвітання.

команда-переможець «Знай наших» Петрівського НВКСаме під такою назвою 6 листопада на базі НВК «загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів – гімназія» пройшла районна інтелектуально-пізнавальна гра «12 балів».

Горішок знань міцний –

це знає кожен.

Та нам – не відступать!

Його нам розколоти

допоможе

Бажання наше все

на світі знать!

Розколоти міцний горішок знань зібралися учні 6-7 класів одинадцяти шкіл району, які під час чотирьох уроків демонстрували свої знання, які журі оцінювало за 12-бальною системою. Але це була не просто демонстрація знань, а і змагання на кмітливість, почуття гумору, ерудицію, знання шкільної програми тощо.

флеш-моб «Планета «Дружба»16 листопада у Петрівській районній дитячій бібліотеці відбулося свято “Долоньки дружби”, присвячене Міжнародному дню толерантності.

Зараз, коли наша рідна Україна переживає тяжкі часи військових конфліктів і непорозумінь, тема терпимості до чужого  способу життя, релігійної, національної й культурної належності, мови, звичаїв, фізичного і психічного стану, зовнішнього вигляду актуальна як ніколи. Толерантність є головною умовою стабільності й миру в такому різноманітному сучасному світі.

Діти і молодь - люди майбутнього, у них свій стиль, манери спілкування, нове мислення, вони несуть в життя свої норми. Було б добре, щоб однією з цих норм стала доброта до оточуючих. Надзвичайно важливо, щоб фундамент толерантності було закладено в дитинстві, бо чим старша людина, тим важче їй змінювати свою ідентичність.

капітан команди переможців Олег Бугаєнко отримує Кубок чемпіонів району 2015 рокуП’янкий присмак перемоги та жага її здобути

Любов до спорту та активного способу життя завжди об’єднує людей, та часто ці поєднання трапляються заради спільної перемоги. Цими днями 4 команди зустрілись, аби помірятися силами у волейбольній першості району, приуроченій до Дня працівників сільського господарства. Цього року першість виборювали збірні команди колективу Петрівського РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго», відділу освіти райдержадміністрації, Петрівської організації ВФСТ «Колос» та ветеранів спорту. Змагання проходило за ініціативи Петрівської райдержадміністрації спільно з районною організацією ВФСТ «Колос», голова якої Сергій Жуган став і головним суддею змагань.

На змаганнях була присутня й начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Ірина Лугова, яка звернулася до учасників з вітальними словами, а також передала щирі вітання від голови райдержадміністрації Сергія Завалія та його заступника Тетяни Панети. Крім того, Ірина Іванівна вручила від Сергія Завалія пам’ятний подарунок – м’яч капітанові команди ВФСТ «Колос» Олегові Бугаєнку за нещодавно зайняте третє місце в обласних сільських іграх.

церемонія прийняття козацької присягиВід сотворення світу ми вкушали і вкушаємо солодкий плід пізнання, не зважаючи ні на що, всупереч утискам і заборонам, волелюбивий пагін нації відроджується до життя, щоб явити всьому світу незаперечне: «...а правда вас вільними зробить!» (Ів. 8.32).

На величезному просторі від Сяну до Дону замешкав і панує понині священний дух непокори. Осідлати і приручити його досі не вдається жодному поневолювачу, бо його джерело невичерпне — «...де Дух Господній, — там воля» (2 Кор. 3.17).

Від Сяну до Дону на величезному етнотворчому полігоні випробовується людина на свою відповідність великій літері, щоб живити інші народи здоровим духом і кров’ю, для самореалізації вічного через смертне. Від Сяну до Дону наша козацька вольниця — Гуляйполе, наш біль — Холодний Яр і наша надія — Майдан.

Наш характер самобутнього замісу, в якому воля уособлена в конкретне та осяжне благо. Наш порядок тримається не на примусі і страху, а делегується суспільству через волевиявлення кожного його члена. Сильну націю формують сильні особистості, а тому наш демократичний централізм є істинним.

від щирого серця

шановну, дорогу Валентину Григорівну Сибіру з нагоди дня народження.

Зичимо Вам міцного здоров’я, особистого щастя, злагоди, та чудового настрою, родинного затишку та сімейного добробуту.

Нехай Ваші будні будуть освітлені любов’ю, увагою, щирістю рідних, друзів, колег, а оберегами стануть найкращі спомини, чисті людські почуття.

Бажаєм добра на життєвій стежині 

І пригорщі повні здоров’я й краси,

І світлої долі, завжди молодої,

І в нинішній день, і в майбутні часи!

Всю доброту, яка існує в світі,

Всю радість, що живе серед людей,

Найкращі всі, що розквітають, квіти

Даруємо у цей святковий день.

З повагою колектив управління соціального захисту населення РДА.

З 09 по 13 листопада 2015 року в дошкільних та загальноосвітніх закладах району проходивТиждень знань з безпеки життєдіяльності на тему: «Вогонь наш друг, та не завжди, чекати можна і біди!». У ході проведення Тижня основна увага приділялася навчанню дітей теорії попередження випадків виникнення пожеж, правилам користування пічним опаленням та електронагрівальними приладами, а також користуванням газом у побуті, правилам безпечного поводження у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, правилам поводження біля води, попередження дитячих пустощів з вогнем тощо. В рамках тижня знань проводилися загальношкільні лінійки, уроки знань, години спілкування, виховні тематичні заходи, бесіди з дітьми відповідно до вікових груп, конкурси малюнків, аплікацій, кросвордів, ребусів, плакатів, стіннівок та інше. Перед учнями загальноосвітніх шкіл з бесідами про дії в разі виникнення надзвичайних ситуацій виступили співробітники Петрівського РС та ДПРЧ-32 У ДСНС України в області.

Вітаємо переможця!

Петрівський РС У ДСНС в області з 15 жовтня  по 15 листопада  2015 року  проводив конкурс на кращий виріб в техніці бісероплетіння за темою: «Збережемо своє життя та довкілля». Переможець був нагороджений цінним подарунком.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

Богданівська сільська рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади посадової особи місцевого самоврядування – головного бухгалтера.

У конкурсі можуть брати участь громадяни України, які мають вищу освіту та стаж роботи не менше 3-х років за спеціальністю. Додаткова інформація щодо порядку проведення конкурсу, функціональних обов’язків та умов оплати праці за телефоном 9-47-22.

Документи приймаються протягом 30 календарних днів з дня опублікування оголошення за адресою: с. Богданівка, вулиця Леніна, 1.