флеш-моб «Планета «Дружба»16 листопада у Петрівській районній дитячій бібліотеці відбулося свято “Долоньки дружби”, присвячене Міжнародному дню толерантності.

Зараз, коли наша рідна Україна переживає тяжкі часи військових конфліктів і непорозумінь, тема терпимості до чужого  способу життя, релігійної, національної й культурної належності, мови, звичаїв, фізичного і психічного стану, зовнішнього вигляду актуальна як ніколи. Толерантність є головною умовою стабільності й миру в такому різноманітному сучасному світі.

Діти і молодь - люди майбутнього, у них свій стиль, манери спілкування, нове мислення, вони несуть в життя свої норми. Було б добре, щоб однією з цих норм стала доброта до оточуючих. Надзвичайно важливо, щоб фундамент толерантності було закладено в дитинстві, бо чим старша людина, тим важче їй змінювати свою ідентичність.

Учасникам свята були запропоновані різноманітні конкурси: «Кошик яблук», «Чим ми схожі», «Квітка дружби», «Продовж прислів’я», «Ситуації, ситуації…» Учасники свята змогли відчути себе в тих чи інших ситуаціях, висловити думку з цього приводу. Діти зрозуміли, що достатньо звичайної усмішки, щоб помиритися або подружитися, щоб створити хороший настрій. Тож ми повинні рахуватися з думкою один одного, турбуватися про ближніх, не ображати і говорити теплі слова.

Цього дня діти створили планету «Дружба» із своїх долоньок та створили квітку з «пелюстків толерантності».

Лейтмотивом свята стали слова італійського історика, філософа-гуманіста Франческо Гвіччардіні: “Усі люди мають недоліки – хто більші, хто менші. Ось чому і дружба, і допомога, і спілкування були б неможливими, якби не існувало між нами взаємної терпимості”.

Алла Іщенко, бібліотекар Петрівської районної дитячої бібліотеки

всі ми різні й неповторні - за це й любимо та цінуємо один одного

 

На знімках: флеш-моб «Планета «Дружба»; всі ми різні й неповторні - за це й любимо та цінуємо один одного.