команда-переможець «Знай наших» Петрівського НВКСаме під такою назвою 6 листопада на базі НВК «загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів – гімназія» пройшла районна інтелектуально-пізнавальна гра «12 балів».

Горішок знань міцний –

це знає кожен.

Та нам – не відступать!

Його нам розколоти

допоможе

Бажання наше все

на світі знать!

Розколоти міцний горішок знань зібралися учні 6-7 класів одинадцяти шкіл району, які під час чотирьох уроків демонстрували свої знання, які журі оцінювало за 12-бальною системою. Але це була не просто демонстрація знань, а і змагання на кмітливість, почуття гумору, ерудицію, знання шкільної програми тощо.

Ось і пролунав дзвінок на перший урок. Учасникам потрібно було за 10 хвилин відповісти на 12 теоретичних питань, які безпосередньо стосуються нашої Батьківщини - України. За підсумками першого конкурсу виявилося, що свою Батьківщину найкраще знає команда «Ерудит» Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів.

Найкращим способом вивчення цікавих місць своєї країни є подорожі, і тому учням на другому уроці «Практика» було запропоновано за 5 хвилин підписати назви умовних топографічних знаків. Виходячи з результатів другого уроку, можемо стверджувати, що на невідомій місцевості не заблукає команда «Знай наших» Петрівського НВК.

Сьогодні кожен з нас має чимало гаджетів для виходу в світову мережу Інтернет. Цей ресурс ми, зазвичай, використовуємо для спілкування, іноді для виконання творчих завдань. А чи вміють наші учасники аналізувати отриману інформацію з Інтернету, адже там зустрічаються помилки чи викривлені факти?

Тому наступний урок «Творчість» був спрямований саме на додаткову інформацію, отриману з відомого електронного ресурсу Вікіпедія. Команди отримали текст про Україну, в якому зустрічається 12 навмисних помилок, які і слід було віднайти та правильно виправити. Лідером в цьому конкурсі знову виявилася команда «Знай наших» Петрівського НВК. До них іще приєдналися знавці своєї Батьківщини з команди «Невгамовні» Зеленської ЗШ І-ІІІ ступенів.

Звичайно, знати все не можна, але кожен  із нас спроможний обрати галузь, яку найкраще знає. Таку можливість отримали учасники на останньому уроці. Вони складали залік з одинадцяти шкільних предметів: кожна команда за результатами жеребкування сама обирала предмет, який найкраще знає, і протягом 2 хвилин відповідала на питання з обраної категорії.

Останній конкурс і визначив переможця. Отож загальну перемогу здобула команда «Знай наших» Петрівського НВК, яка була лідером впродовж усієї гри. ІІ місце зайняла команда «Невгамовні» Зеленської ЗШ І-ІІІ ступенів, і, відповідно, ІІІ місце – команда «Кредо» Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів. Переможців було нагороджено Грамотами відділу освіти Петрівської районної державної адміністрації. Всі інші учасники відзначені Дипломами за участь у грі.

Як справжні патріоти, учасники всіх команд довели, що з них виростуть гідні високоінтелектуальні громадяни, яких сьогодні так потребує наша держава.

Різні в світі є країни,

Різні люди є на світі,

Різні гори, полонини,

Різні трави, різні квіти,

А у нас у всіх одна країна,

Найрідніша нам усім.

То прекрасна Україна -

Нашого народу дім.

Інна Вотусь, культорганізатор ЦДЮТ

На знімку: команда-переможець «Знай наших» Петрівського НВК