Сергій ЛарінСергій Ларін: Влада забула про людей. Ми – ні!

Екс-очільник Кіровоградщини, а нині народний депутат Сергій Ларін іде на вибори в облраду першим номером у списку «Опозиційного блоку». Він каже, якщо люди підтримають його, готовий навіть відмовитися від мандата парламентарія й знову займатися розвитком області.

– Сергію Миколайовичу, коли ви очолили список «Опозиційного блоку» у Кіровоградську облраду, багато хто здивувався цьому рішенню. Чому ви вирішили повернутися?

– Сьогодні Україна, безумовно, перебуває у кризі. У влади є два пояснення, чому так відбувається. Перше – військові втрати економіки. Друге – «попередники». Я вважаю, що справжні причини кризи зовсім інші. Пам’ятаєте, кілька років тому ми будували нові підприємства, створювали робочі місця, відкривали соціальні магазини й аптеки, відроджували дитячі садочки і школи, встановлювали майданчики, дбали про ветеранів і робили все можливе, щоб Кіровоградщина розвивалася. У нас працювала програма «Центральний регіон», яка складалася із пропозицій жителів області, людей, яким небайдужа Кіровоградщина. Але чинній владі вистачило усього півтора року, щоб усе знищити! Поки всі дивилися, як вони руйнують пам’ятники, насправді вони руйнували економіку і соціальну сферу.

Дорогі земляки!

У сучасних умовах здоров’я суспільства визначається роботою профілактичної медицини. Вашою турботою охоплено усі сфери життєдіяльності людини: якість і безпека продуктів харчування, водозабезпечення, стан навколишнього середовища, умови праці й оздоровлення, обставини, за яких зростають наші діти.

Робота санітарно-епідеміологічної служби, своєчасне проведення профілактичних і протиепідемічних заходів допомагає зберегти здоров’я мільйонів людей.

Дякую вам за самовіддану працю! Бажаю всім вам і вашим родинам міцного здоров’я, добра, щастя, благополуччя та мирного неба!

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні працівники державної санітарно-епідеміологічної служби!

Прийміть вітання з нагоди вашого професійного свята – Дня працівників санепідслужби.

Завдяки вашій роботі розробляються і виконуються заходи з попередження виникнення та поширення інфекційних хвороб, створення безпечних умов праці, навчання й проживання людей, проводиться нагляд за дотриманням вимог щодо безпеки харчових продуктів, питної води.

У день вашого свята бажаємо вам благополуччя, здоров’я, успіхів у роботі по збереженню здоров’я населення району.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

(Офіційно зареєстрованих Петрівською районною виборчою комісією)

Петрівська районна організація політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»

Іванова Антоніна Анатоліївна, Вертелецький  Андрій Віталійович, Горчеєва Лариса Володимирівна, Данильчук Олена Миколаївна, Коновалова Ріта Василівна, Кравченко Олександра Михайлівна, Компаніець Олександр Миколайович, Когут Мирослав Михайлович, Капелюшний Борис Васильович, Копійка Валентина Миколаївна, Откидач Олег Вікторович, Педан Іван Іванович, Педан Любов Іванівна, Проценко Павло Олексійович, Писаренко Віталій Леонідович, Педан Іван Володимирович, Рябець Віктор Олександрович, Савостіков Роман Володимирович, Стець Віктор Григорович, Стаднік Ігор Григорович, Твердохліб Микола Іванович, Ткаченко Юрій Михайлович, Ханіс Дмитро Едуардович, Цандеков Леван Федорович, Ющенко Віктор Миколайович, Шевченко Зоя Володимирівна.

Стали відомі кандидатури деяких висуванців, зареєстрованих кандидатами в депутати Кіровоградської обласної ради від Петрівського територіального виборчого округу. Зокрема, як уже зазначалося в одній з наших попередніх публікацій, Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» висуває такими кандидатами відомих на Петрівщині Миколу Олексійовича Давидовського – генерального директора ПСП «Зарічне» та Сергія Володимировича Завалія – голову Петрівської районної державної адміністрації, від політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» поборотися за депутатський мандат спробують Віталій Анатолійович Вертелецький – фізична особа-підприємець, директор Приватного підприємства «Центр нафтотрейд» та Вадим Євгенійович Субботній – начальник Новгородківської філії «Райавтодор» державного підприємства «Кіровоградоблавтодор», політична партія Всеукраїнське об’єднання  «Свобода» зареєструвала своїм кандидатом до обласної ради Анатолія Яковича Дергача – пенсіонера з Богданівки. Має свого представника в списку кандидатів і одна з наймолодших, зареєстрованих у виборчих списках до облради партій - Політична партія «Наш край» - ним став машиніст екскаватора Петрівського кар’єру ПАТ «ЦГЗК» Володимир Анатолійович Мажаєв, а «Опозиційний блок» по нашому територіальному округу висуває двох жительок Кіровограда – Олену Анатоліївну Вергун – члена наглядової ради КОБФ «Розвиток Кіровоградщини» та Олену Романівну Данилишин – директора ТОВ «Кіровоград-пресгрупа». Делегує своїх представників до списку висуванців до обласної ради й районна організація Радикальної партії Олега Ляшка, це – Наталія Миколаївна Тритяк – керівник підрозділу ПАТ «ПУМБ» та Тетяна Павлівна Ямко – фізична особа-підприємець.

Інших петрівчан серед кандидатів ми не знайшли, а чи балотуватимуться по нашому округу представники інших регіонів - побачимо вже незабаром.

завтрашні школярі, а сьогодні - ще повноцінні господарі своєї другої домівки, якою став для них дитячий садокЦього тижня  в  Зеленому відбулося феєричне дитяче свято - Зеленський дошкільний навчальний заклад відзначив свій 10-річний ювілей, відкривши з цієї нагоди додаткову групу молодшої вікової категорії.  На святі були присутні не тільки мешканці села та сільський голова Інна Беркун, а й поважні гості з райцентру.

Заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета привітала присутніх з юві-леєм, побажала працівникам дитячого садка добробуту, злагоди, натхнення в подальшій роботі та, звичайно ж, мирного неба. Крім того, передала подарунки для дітей – іграшки та солодощі.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Григорій Москалець також привітав усіх зі святом, акцентувавши увагу на тому, що розвиток дитячого навчального закладу - це копітка та тяжка праця не одного працівника, а всього колективу в цілому. Григорій Леонідович висловив упевненість, що з таким гарними, старанними працівниками дошкільної освіти, всі діти, які виховуються в Зеленському ДНЗ, виростуть гідними громадянами нашої держави.

момент на сценіНаприкінці вересня делегація нашого району взяла участь у 45-муВсеукраїнському святі театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», яке, вже традиційно, стартувало на території музею-заповідника «Хутір Надія» - батьківщині видатних корифеїв українського театру.

Продовжило свою ходу свято  в Петрівському районному Будинку культури, в якому взяло участь десять аматорських театральних колективів району.

До програми було включено твори драматургів – класиків та сучасних аматорів, цікаві гумористичні сценки життєйського характеру.

За участь в обласному огляді-конкурсі «Театральна весна Кіровоградщини» аматорський театральний колектив Олександрівського СК нагороджено Грамотою департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації.

По його закінченні режисери аматорських театральних колективів були нагороджені Грамотами районного оргкомітету та подарунками за активну підготовку і участь у святі. А виступ аматорського театрального колективу Червонокостянтинівського СБК визнано кращим.

члени колегії голосують за прийняття рішенняЧергове засідання колегії райдержадміністрації пройшло в організованому діловому стилі. Очільник району Сергій Завалій, нагадав, що народна мудрість недаремно закликає «готувати сани влітку», тож на оперативних нарадах та під час інших заходів не раз піднімалося питання підготовки господарського комплексу району до осінньо-зимового періоду. Ця робота вийшла на фінішну пряму, з її результатами присутніх ознайомила начальник відділу регіонального розвитку містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту райдержадміністрації Світлана Заєць.

Вона зазначила, що на території району підприємства комунальної теплоенергетики відсутні, тож послуги з централізованого теплопостачання не надаються, а опалення установ, підприємств, організацій та житлового фонду здійснюється індивідуально.

83 багатоквартирні житлові будинки підготовлені до осінньо-зимового періоду, складені паспорти їх готовності. Здійснено ряд інших заходів: поточний ремонт водопроводів, каналізаційних мереж, ревізію електрощитових, поточний ремонт вулично-шляхової мережі, заходи щодо утримання, відновлення і встановлення вуличного освітлення, обстеження димовентиляційних каналів. Триває капітальний ремонт покрівлі водоочисної станції КП «Петрівське» (освоєно 380 тис.грн. з 410 тис.грн, передбачених кошторисом), заготівля протиожеледевих матеріалів, підготовка спеціалізованої снігоприбиральної техніки тощо. Крім житлово-комунальних підприємств, відповідні заходи здійснюються в установах освіти, культури і медицини. Готуються, зокрема, пакети документів на пуск газу, заготовлена необхідна кількість вугілля і дров для опалення установ.

класний керівник Лідія Шашуба та Геннадій Гавеля на першому уроці в 10-Б класі.Свою трудову діяльність на педагогічній ниві Петрівщини Лідія Анатоліївна Шашуба розпочала ще у 1981 році в Петрівській загальноосвітній школі. З роками набувала досвіду і професійної майстерності. За чуйність і доброту їй щиро вдячні колишні і теперішні учні. Нині Лідія Анатолівна  працює в Петрівському НВК. Вона - відмінник освіти, вчитель-методист, лауреат районної премії Сухомлинського, має вищу кваліфікаційну категорію та є керівником районного методичного об’єднання вчителів зарубіжної літератури. Як класний керівник вона виховала та провела від шкільного порогу у доросле життя вже кілька випусків.

За доброю традицією на перший урок, який розпочинає кожен новий навчальний рік, запрошують шановних гостей. Цього разу до 11-Б класу завітав колишній випускник цього навчального закладу Геннадій Гавеля. Демобілізований воїн АТО розповів школярам про дружбу і мужність бойових побратимів, адже він сам приймав безпосередню участь в боях на передовій і у захисті наших кордонів  на Сході країни, за що  нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. На закінчення зустрічі Геннадій наголосив як важливо у теперішній складний час бути патріотом своєї Батьківщини, а як учень Лідії Анатолівни впевнений, що вона і педагогічний колектив Петрівського НВК продовжать прищеплювати своїм вихованцям  любов до рідної Вітчизни, аби й вони в потрібний час могли стати на захист її свободи і незалежності.

Фото Сергія АНДРУСЕНКА.

На знімку: класний керівник Лідія Шашуба та Геннадій Гавеля на першому уроці в 10-Б класі.

Олександрійський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги повідомляє, що:

13 жовтня 2015 року працівниками центру буде здійснено виїзд до Петрового для проведення круглого столу з суб’єктами надання первинної правової допомоги та прийому громадян.

Захід відбудеться о 10:00 год. у приміщенні Петрівського районного управління юстиції за адресою: смт. Петрово, вулиця Ілліча 21.

Запрошуємо усіх мешканців Петрівщини взяти участь у проведенні круглого столу для організації подальшої співпраці центру з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги.

A.M.Руденко, директор

вітальне слово Тетяни ПанетиЦього разу урочистості з нагоди Міжнародного дня усиновлення відбулися у Володимирівці, Ганнівської сільської ради. І це не випадково, адже на цій території проживають родини усиновлювачів Тишиків, Ужвів, Швеців і Шведів. Також до них приєдналися сім“ї Копиріних, Новаків, Саліїв та Кривд. На свято прибули заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, Ганнівський сільський голова Ніна Цапенко, відповідальні фахові працівники соціальних служб, а також протоієрей Сергій Тітов - настоятель місцевого Свято - Миколаївського храму. «День усиновлення у нашій державі відзначається напередодні великого християнського свята Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, що є біблійним прикладом високої моральності, сімейної злагоди, любові і вірності. Кожна дитина має право на виховання в сім“ї, родинне тепло і турботу. Піклування про дитину-сироту є ознакою милосерддя», - промовила ведуча свята, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Ірина Лугова.

Затим з вітальним словом до присутніх звернулася Тетяна Панета. Вона передала щирі вітання від голови РДА Сергія Завалія,подякувала усиновлювачам за їх прагнення змінити на краще долю прийомних дітей, подарувати їм свою любов та обігріти їх ласкою і теплом. Приємно бачити їх сьогодні радісними і щасливими. Бажала всім добра, сонячного, мирного неба та щоб Господь благословив усіх нас і Неньку-Україну. Тетяна Григорівна подякувала місцевому органу самоврядування та ТОВ Агрофірмі «П”ятихатська» за гостинність.

учасники спільної нарадиНа початку минулого тижня відбулася спільна нарада працівників управління соціального захисту райдержадміністрації (начальник управління – В.Сибіра) та колективу районного вузла поштового зв’язку (начальник – І.Тюпіна).

Темою її стала спільна інформаційно-роз’яснювальна робота щодо оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг за спрощеною системою.

Як відомо, це питання не втрачає своєї актуальності, більше того – на порозі осінь, вже 15 жовтня стартує новий опалювальний сезон 2015-2016 рр.

диплом за перемогу в конкурсі «Сонце в тісті» отримав керівник нашої делегації, перший заступник голови РДА Олександр ЛукашовУ Кіровограді з 1 по 3 жовтня проходила Національна агропромислова виставка «AGRO-EXPO – 2015». Вона стала свідченням того, що, попри всі труднощі і негаразди, агробізнес в Україні успішно розвивається, найновіші зразки сільськогосподарської техніки, як вітчизняних виробників, так і провідних світових брендів, мають попит у аграріїв.

У виставці взяли участь і підприємства нашого району – ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», ПСП «Зарічне», Петрівська ВК № 49.

У останній день роботи виставки на території виставкового центру пройшов Покровський ярмарок, який отримав статус Всеукраїнського. У ньому також взяли участь підприємства Петрівщини – ТОВ «Петрівський Посад», ФОП «Лось М.А.» і СВК «Агрофірма «Маріампольська», а також художні колективи і виконавці Пет-рівського РБК та Луганського СБК. Наша творча делегація, до речі, отримала право відкрити концертну програму і була нагороджена Грамотою оргкомітету Національної агропромислової виставки. Втім, культурна програма складалася не лише з концертних номерів, в різних номінаціях брали участь ковалі, квітникарі, вишивальники, майстри ужитково-прикладного мистецтва з Харківщини і Дніпропетровщини, Донеччини і Херсонщини, інших регіонів єдиної України. Одна з нагород – Диплом ІІ ступеня за перемогу в конкурсі «Сонце в тісті» поїхала на Петрівщину.

Правоохоронці нагадують про відповідальність за порушення виборчого законодавства

Міліція має запобігати порушенням законодавства, охороняти виборчі права громадян України і громадський порядок. Разом з тим - у разі вчинення  порушень – органи  внутрішніх справ мусять вчасно їх виявляти, розслідувати і розкривати, усувати їх наслідки в межах своєї компетенції. Протягом виборчого процесу, особливо напередодні та в день голосування, не виключено виникнення ситуацій, що перешкоджатимуть діяльності виборчих комісій чи реалізації виборчих прав громадян України, створюватимуть небезпеку життю і здоров’ю їх або інших осіб.

Тому, працівники міліції, як в період агітації так і в день виборів будуть оперативно реагувати і швидко перевірятимуть усі факти порушень виборчого законодавства. Правоохоронці можуть застосовувати всі надані їм Конституцією і Законом повноваження у разі вчинення злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України, та правопорушень, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до Порядку проведення конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, затвердженого рішенням районної ради від 05 квітня 2012 року № 227 районна державна адміністрація оголошує намір щодо передачі в оренду наступних об’єктів:


з/п

Назва об’єкта

Характеристика
об’єкта

Місце розташування об’єкта

Площа об’єкта

1

Частина нежитловаго приміщення терапевтичного відділення Петрівської центральної районної лікарні

цегляне

смт Петрове

вул. Ілліча, 1

12,0

2

Частина нежитловаго приміщення терапевтичного відділення Петрівської центральної районної лікарні

цегляне

смт Петрове

вул. Ілліча, 1

18,0

3

Частина нежитловаго приміщення поліклінічного відділення Петрівської центральної районної лікарні

цегляне

смт Петрове

вул. Ілліча, 1

18,0

4

Частина нежитловаго приміщення стоматологічного відділення Петрівської центральної районної лікарні

цегляне

смт Петрове

вул. Ілліча, 1

15,0


Дата і час проведення конкурсу – 23 жовтня 2015 року о 10.00.

Місце проведення конкурсу – сесійна зала районної ради.

Кінцевий строк прийняття заяв про участь у конкурсі – 20 жовтня 2015 року.

Заяви про участь у конкурсі з переліком необхідних документів подаються до відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації за адресою: смт Петрове, вул. Жовтнева, 20, кабінет № 103.

Довідки за тел. 9-62-62 

Геннадій Горбанець, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації