Правоохоронці нагадують про відповідальність за порушення виборчого законодавства

Міліція має запобігати порушенням законодавства, охороняти виборчі права громадян України і громадський порядок. Разом з тим - у разі вчинення  порушень – органи  внутрішніх справ мусять вчасно їх виявляти, розслідувати і розкривати, усувати їх наслідки в межах своєї компетенції. Протягом виборчого процесу, особливо напередодні та в день голосування, не виключено виникнення ситуацій, що перешкоджатимуть діяльності виборчих комісій чи реалізації виборчих прав громадян України, створюватимуть небезпеку життю і здоров’ю їх або інших осіб.

Тому, працівники міліції, як в період агітації так і в день виборів будуть оперативно реагувати і швидко перевірятимуть усі факти порушень виборчого законодавства. Правоохоронці можуть застосовувати всі надані їм Конституцією і Законом повноваження у разі вчинення злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України, та правопорушень, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Зокрема, посилено відповідальність за «перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи  діяльності офіційного спостерігача» (ст. 157 КК України), за вчинення таких дій встановлено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

За такі самі діяння, поєднані із застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна, погрозою застосування насильства або знищення чи пошкодження майна, встановлена відповідальність у вигляді обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк (ч. 2 ст. 157 КК України).

Частиною 3 статті 157 КК України встановлено відповідальність за діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, учинені за попередньою змовою групою осіб або членом виборчої комісії чи іншою службовою особою з використанням свого службового становища, які караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

За втручання службової особи з використанням службового становища в здійснення виборчою комісією чи комісією з референдуму їх повноважень, установлених законом, учинене шляхом незаконної вимоги чи вказівки з метою вплинути на рішення виборчої комісії чи комісії з референдуму встановлено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років (ч. 4 ст. 157 КК України).

Суттєво підвищено відповідальність за розкрадання, приховування або знищення виборчої урни з документами, підсумкового протоколу виборів - до 7-ми років позбавлення волі (ч. 3 ст. 158 КК України). Аналогічна відповідальність передбачена за підробку, використання чи зберігання підроблених виборчих документів (ч. 2 ст. 158 КК України).

За фальсифікацію виборчих документів та подання неправдивих відомостей до Держреєстру (ст. 158 КК) особа може бути позбавлена волі на строк від 3-х до 10-ти років. Такі ж зміни торкнулись і санкцій статті 159-1 КК (Порушення порядку фінансування виборчої кампанії кандидата, політичної партії (блоку)).

Крім того, встановлюється кримінальна відповідальність не тільки для осіб, які здійснюють підкуп виборців, а й тих, хто на це погоджується. Зокрема, будуть визнаватися злочинними дії, поєднані з прийняттям пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди на суму, що перевищує 36 грн. 54 коп. (3% від розміру мінімальної заробітної плати) за: відмову від участі в голосуванні, голосування на виборчій дільниці більше ніж один раз, голосування за окремого кандидата на виборах або за відмову від голосування, передачу виборчого бюлетеня іншій особі.

За такі дії передбачено штраф від 1,7 тис. до 5,1тис. грн. (від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян),виправні роботи до двох років або обмеження волі на такий же термін. Наприклад, до неправомірної вигоди можуть бути віднесені продуктові набори, що роздаються з агітаційних наметів кандидатів у народні депутати; гроші за голосування за того чи іншого кандидата; т.з. безкоштовні обіди; консультації та надання медичної допомоги лікарями, у разі забезпечення цих послуг одним з кандидатів у народні депутати і таке інше. У разі прийняття однієї з таких неправомірних винагород від представників кандидата в народні депутати, або самого кандидата, на виборця (громадянина) може бути накладено як штраф від 121 800 грн., так і обмежено його волю на два роки.

Посилено і відповідальність за вчинення підкупу виборця (частина 2 статті 160 КК України), який може бути вчинений представниками кандидата в депутати, уповноваженими ним особами (в тому числі, які на підставі договорів залучаються ним до здійснення незаконної агітації, у тому числі шляхом пропозиції чи обіцянки неправомірної винагороди), безпосередньо кандидатом, службовими та посадовими особами на його користь та іншими суб’єктами.

Тому дії цих осіб, направлені на здійснення пропозиції, обіцянки або надання виборцю (громадянину) неправомірної вигоди за вчинення або не вчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права чи права на: участь (відмова від участі) в голосуванні, голосування на виборчій дільниці більше одного разу;

- голосування за окремого кандидата на виборах, кандидатів від політичної партії, місцевої організації політичної партії або відмова від такого голосування, передача (фіксування) виборчого бюлетеня іншій особі тягне за собою кримінальну відповідальність особи, яка вчиняє такі дії.

За такі незаконні дії особа може бути позбавлена волі на строк від трьох до семи років.

Ці та інші протиправні дії, що виражаються у підкупі виборця, кваліфікуються за статтею 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) КК України.

Працівники міліції звертаються до активістів громадських організацій, журналістів та усіх жителів області з проханням повідомляти про будь-які факти порушень виборчого законодавства правоохоронні органи.

Анна Пащенко, інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями