вітальне слово Тетяни ПанетиЦього разу урочистості з нагоди Міжнародного дня усиновлення відбулися у Володимирівці, Ганнівської сільської ради. І це не випадково, адже на цій території проживають родини усиновлювачів Тишиків, Ужвів, Швеців і Шведів. Також до них приєдналися сім“ї Копиріних, Новаків, Саліїв та Кривд. На свято прибули заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, Ганнівський сільський голова Ніна Цапенко, відповідальні фахові працівники соціальних служб, а також протоієрей Сергій Тітов - настоятель місцевого Свято - Миколаївського храму. «День усиновлення у нашій державі відзначається напередодні великого християнського свята Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, що є біблійним прикладом високої моральності, сімейної злагоди, любові і вірності. Кожна дитина має право на виховання в сім“ї, родинне тепло і турботу. Піклування про дитину-сироту є ознакою милосерддя», - промовила ведуча свята, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Ірина Лугова.

Затим з вітальним словом до присутніх звернулася Тетяна Панета. Вона передала щирі вітання від голови РДА Сергія Завалія,подякувала усиновлювачам за їх прагнення змінити на краще долю прийомних дітей, подарувати їм свою любов та обігріти їх ласкою і теплом. Приємно бачити їх сьогодні радісними і щасливими. Бажала всім добра, сонячного, мирного неба та щоб Господь благословив усіх нас і Неньку-Україну. Тетяна Григорівна подякувала місцевому органу самоврядування та ТОВ Агрофірмі «П”ятихатська» за гостинність.

з присутніми спілкується протоієрей Сергій ТітовУ своєму вітальному слові Ніна Цапенко зазначила, що свята бувають різні, та за своєю значимістю це особливе і хвилююче, адже завдяки доброті небайдужих людей діти знаходять свої родини, де їх чекає успішне майбуття. За це велика дяка усиновлювачам, за покликання душі і серця ростити дітей-сиріт. Святий отець Сергій Тітов стисло розповів присутнім про теперішнє християнське свято та заявив, що готовий надати допомогу будь-якій людині у її духовному вихованні,  побажавши мудрості і терпіння. Затим кожній родині було подаровано пам”ятні ікони, придбані коштом керівника місцевої агрофірми Олександра Поворознюка.

Потім Ірина Лугова повідомила, що на сьогодні в районі функціонує 8 прийомних родин, де сімейний затишок отримали 19 дітей. Серед цих родин ювілярами цього року стали сім“ї Копиріних та Ужвів, які утворилися 10 і 5 років тому, а також родина Швеців, котра існує вже рік. Гарячі оплески присутніх, ознака вдячності та шани лунали також і на честь новоствореним родин Кривд та Шведів. Окрім подарунків та Грамот, вони отримали ще й відповідні сімейні сертифікати. Для гостей свята місцеві учасники художньої самодіяльності подарували міні-концерт, а затим запросили дітей взяти участь у танцювальному флешмобі. Інша частина дітей взялася малювати. Юні художники у своїх витворах зображали Україну, синьо-жовту символіку, захисників Вітчизни та свої родини. А в цей час дорослих запросили взяти участь в іншому навчально-пізнавальному дійстві. Після його завершення звучать слова ведучої:

наймолодші учасники танцювального флешмобу

Сім’я, родина в кожного хай буде,

В ній стільки щастя, мудрості й тепла.

Живіть щасливо в Україні, люди,

Щоб ваша доля світлою була.


Зал полонила патріотична пісня про Україну в кінці якої всі разом скандували: «Слава Україні – Героям слава». Затим кожна родина презентувала свої історії створення. Найбільш зворушливим стало представлення родини Копиріних. Батьки та їх підопічні не стримували схвильованих емоцій від прочитаних дитячих авторських віршів. Їх щедрими оплесками підтримував увесь зал. Цей зворушливий момент відображає сутність сімейного затишку, адже міцна родина – успішна країна. Закінчився захід спілкуванням у неформальній обстановці за «солодким» столом.

Сергій АНДРУСЕНКО


тренінг з дорослими учасниками свята звучить пісня про Україну  родина Копиріних під час презентації пісенний дарунок від родини Швеців

На знімках: вітальне слово Тетяни Панети; з присутніми спілкується протоієрей Сергій Тітов; наймолодші учасники танцювального флешмобу; тренінг з дорослими учасниками свята; звучить пісня про Україну; родина Копиріних під час презентації;  пісенний дарунок від родини Швеців.