момент на сценіНаприкінці вересня делегація нашого району взяла участь у 45-муВсеукраїнському святі театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», яке, вже традиційно, стартувало на території музею-заповідника «Хутір Надія» - батьківщині видатних корифеїв українського театру.

Продовжило свою ходу свято  в Петрівському районному Будинку культури, в якому взяло участь десять аматорських театральних колективів району.

До програми було включено твори драматургів – класиків та сучасних аматорів, цікаві гумористичні сценки життєйського характеру.

За участь в обласному огляді-конкурсі «Театральна весна Кіровоградщини» аматорський театральний колектив Олександрівського СК нагороджено Грамотою департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації.

По його закінченні режисери аматорських театральних колективів були нагороджені Грамотами районного оргкомітету та подарунками за активну підготовку і участь у святі. А виступ аматорського театрального колективу Червонокостянтинівського СБК визнано кращим.

Учасників та гостей свята тепло вітала начальник відділу культури і туризму Петрівської райдержадміністрації Наталія Подкопаєва; До речі, цьогорічне районне свято викликало особливо пожвавлений інтерес у глядачів Петрівщини.

театральне дійство