члени колегії голосують за прийняття рішенняЧергове засідання колегії райдержадміністрації пройшло в організованому діловому стилі. Очільник району Сергій Завалій, нагадав, що народна мудрість недаремно закликає «готувати сани влітку», тож на оперативних нарадах та під час інших заходів не раз піднімалося питання підготовки господарського комплексу району до осінньо-зимового періоду. Ця робота вийшла на фінішну пряму, з її результатами присутніх ознайомила начальник відділу регіонального розвитку містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту райдержадміністрації Світлана Заєць.

Вона зазначила, що на території району підприємства комунальної теплоенергетики відсутні, тож послуги з централізованого теплопостачання не надаються, а опалення установ, підприємств, організацій та житлового фонду здійснюється індивідуально.

83 багатоквартирні житлові будинки підготовлені до осінньо-зимового періоду, складені паспорти їх готовності. Здійснено ряд інших заходів: поточний ремонт водопроводів, каналізаційних мереж, ревізію електрощитових, поточний ремонт вулично-шляхової мережі, заходи щодо утримання, відновлення і встановлення вуличного освітлення, обстеження димовентиляційних каналів. Триває капітальний ремонт покрівлі водоочисної станції КП «Петрівське» (освоєно 380 тис.грн. з 410 тис.грн, передбачених кошторисом), заготівля протиожеледевих матеріалів, підготовка спеціалізованої снігоприбиральної техніки тощо. Крім житлово-комунальних підприємств, відповідні заходи здійснюються в установах освіти, культури і медицини. Готуються, зокрема, пакети документів на пуск газу, заготовлена необхідна кількість вугілля і дров для опалення установ.

Підводячи підсумок сказаному, С.Заєць зазначила, що загалом господарський комплекс району до зими готовий.

З нею погодилися і члени колегії, котрі прийняли відповідне рішення, яким зобов’язали виконавчі органи сільських, селищних рад забезпечити до 15 жовтня поточного року повне завершення заходів щодо підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 року.

С.Завалій зазначив, що наступне питання порядку денного, з яким виступить начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Сибіра  – «Про підсумки проведення відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2015 року» не менш важливе.

В.Сибіра повідомила, що всі заплановані показники виконані. Оздоровленням та відпочинком охоплено 72% від загальної кількості дітей віком 7 – 16 років, в тому числі: 100% дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, дітей учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, 45% дітей – інвалідів, 75% - з багатодітних та малозабезпечених сімей, 12% талановитих та обдарованих дітей.

На базі 15 загальноосвітніх закладів працювало 15 оздоровчих таборів. Загалом оздоровлено 1803 дитини, в тому числі: в таборах з денним перебуванням 1000 дітей, в стаціонарних оздоровчих закладах – 803 дитини.

Оздоровлення і відпочинок дітей профінансовано на суму 464,8 тис. грн. (план – 354,0 тис. грн.). З них: відділ освіти – 254,0 тис. грн., управління соціального захисту населення – 210,8 тис. грн. Слід сказати також, що якщо в минулому році субвенції сільських, селищних рад на оздоровлення дітей склали 100 тис. грн., то в 2015-му вже удвічі більше - 200 тис. грн.

С.Завалій висловив подяку керівникам органів місцевого самоврядування, підприємств, які допомогли успішно провести оздоровлення дітей району, що було відзначено і на колегії обласної державної адміністрації, висловив сподівання, що і в майбутньому ця робота буде проводитися успішно і ефективно.

В «різному» Сергій Володимирович зажадав від керівників органів місцевого самоврядування звернути увагу на завершення робіт по обрізанню дерев, щоб під час осінніх і зимових вітрів не траплялися аварії на електромережах від падаючих гілок. Він повідомив, що цього ж дня має відбутися його зустріч з головою обласної державній адміністрації Сергієм Кузьменком, під час якої розглядатиметься питання фінансування ремонту двох об’єктів – водогону по вулиці Леніна в Петровому і мосту через Інгулець (на загальну суму близько 6 млн. грн.), тож із задоволенням можна відзначити, що ці застарілі проблеми нарешті будуть вирішені.

Анатолій РЯБОКОНЬ. 

На знімку: члени колегії голосують за прийняття рішення.