Розпочато новий етап у боротьбі з корупцією: від слів – до діла!

Олена Кроловецька – одна з перших 25 детективів, з якими країна, а значить - і усі ми з вами, пов’язуємо значні очікуванняНа цьому тижні в присутності Президента України Петра Порошенка прийняли присягу перші 25 детективів Національного антикорупційного бюро, прискіпливо відібраних з понад 2700 кандидатів, які виявили готовність і бажання стати в перших лавах борців за нову Україну – Україну без корупції, Україну, якою кожен з нас міг би пишатися.

Нам особливо приємно відзначити, що серед цих 25 (а загалом поки що відібрано 70 детективів) є і наша землячка – красуня-петрівчанка, донедавна слідчий прокуратури району, а останні роки – співробітниця Кіровоградської обласної прокуратури Олена Кроловецька.

Президент привітав працівників цієї поки що зовсім нової для нас державної структури, зазначивши наступне: «Ви – справжній спецназ, який суспільство найняло, навчило, довірило і відрядило на боротьбу з корупцією. Для телеглядачів хочу повідомити, що відбір був дуже жорстким. Ці хлопці та дівчата пройшли суворі випробування, тести, з-понад 2700 кандидатів відібрали 70 кращих. Національне антикорупційне бюро принципово змінить підходи до роботи правоохоронних органів. Вперше запрацюють детективи, аналітики, які використовують найсучасніші технології та методи розслідування, - наголосив Порошенко. – Цей день назавжди увійде в історію України як день складання присяги першими детективами Антикорупційного бюро України. Ми дуже давно йшли до цього початку повноцінної роботи Антикорупційного бюро і, нарешті, впритул наблизилися до нього, - зазначив Президент. – Не лише Україна чекає від вас ефективної роботи і ефективного старту. Сподівання покладають на вас і наші партнери з Євросоюзу, і партнери України з усього світу. Щоби за величезними інституціональними реформами, створенням Антикорупційного бюро, антикорупційної агенції, структур, які забезпечать боротьбу з корупцією, нарешті прийшли конкретні справи», - додав він.

У новому опалювальному сезоні жителям Кіровоградщини доведеться обирати – віддати гроші за комунальні послуги чи прогодувати власні сім’ї. До такої ситуації призвело підвищення тарифів, а також неспроможність влади забезпечити людям достойний рівень життя, вважає народний депутат, екс-очільник області Сергій Ларін.

– І в містах, і в селах ситуація, по-своєму, складна. До мене звертається багато жителів Кіровоградщини і найчастіше з питанням, як вижити? Людей фактично ставлять у такі рамки, коли їм нічим буде платити за послуги. Не врятують від космічних рахунків і розрекламовані владою субсидії, адже для багатьох родин вони виявилися недосяжними, – зауважує народний депутат і прогнозує ріст заборгованості за послуги, відтак – комунальний колапс.

Шановні фармацевти!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із професійним святом.

Ваша місія – допомагати тамувати біль, зцілювати людину. Нехай ваші серця завжди зігріває тепло людської вдячності за добрі справи, здійснені на ниві фармацевтичної діяльності.

Бажаємо усім міцного здоров’я, щастя та благополуччя у ваших сім’ях.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Людмила Притула на своєму робочому місці завжди усміхнена і щира в очікуванні відвідувачів.Ми часто відвідуємо аптеки, та у вирі своїх проблем майже ніколи не помічаємо людину, яка в цей час радить нам ті чи інші ліки. Для більшості вже стало звичкою просто розрахуватися й піти собі далі. Та сьогодні, напередодні дня фармацевта, хочеться не тільки привітати всіх людей, що обрали цю професію, а й розповісти про одну з них.

Людмила Притула працює в звичайній аптеці, яку, я впевнена, відвідує більшість петрівчан та гостей райцентру. У Петровому вона народилася, тут пройшло дитинство, в якому, до речі, і з’явилася мрія стати фармацевтом. Напевно, мама, яка сама все життя працювала в аптеці, і надихнула маленьку Людмилу на обрання цієї професії. Сьогодні Людмила Миколаївна вже сама досвідчений фармацевт, чуйна людина, яка навіть своєю милою посмішкою лікує хвороби своїх пацієнтів. Тож зі святом всіх вас, дорогі люди, що стоять на варті нашого здоров’я, підказуючи, які краще обрати ліки, за що ми вам дуже  вдячні.

Вікторія Махнюк 

На знімку: Людмила Притула на своєму робочому місці завжди усміхнена і щира в очікуванні відвідувачів.

Шановні працівники лісового господарства, лісової, деревообробної та целюлозно-паперової промисловості.

Щиро вітаю вас із Днем працівників лісу!

Ліс – одне з найбільших природних багатств нашої країни, потужне джерело господарської сировини та екологічної стабільності.

Примножуючи своєю невтомною і наполегливою працею лісовий фонд Кіровоградщини і України загалом, ви забезпечуєте надійний захист земельних угідь, поліпшуєте екологічний стан довкілля, нарощуєте випуск продукції лісового господарства.

Велика вдячність вам, шановні працівники та ветерани лісового господарства, за невтомну працю і самовідданість. Сердечно бажаю вам та вашим родинам насамперед миру, міцного здоров’я, щастя, добра і достатку.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні лісівники Петрівщини!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із професійним святом.

Своєю працею ви формуєте неповторну красу нашого краю. Ви займаєтесь охороною і захистом лісових ресурсів та ґрунтів, забезпечуєте екологічне благополуччя населення.

Прийміть нашу глибоку вдячність і найкращі побажання міцного здоров’я, родинного благополуччя, трудової наснаги. Щастя, злагоди, нових успіхів у збереженні та примноженні лісових насаджень Петрівщини!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні ветерани підпільно-партизанського руху в Україні, дорогі члени сімей загиблих і померлих колишніх партизанів і підпільників! 

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із Днем партизанської слави!

Цей знаменний день навічно залишиться в історії, як данина пам’яті всенародної боротьби з німецько-фашистськими загарбниками, передовим авангардом якої був підпільно-партизанський рух. На смертельну битву з заклятим ворогом добровільно стали партизани і підпільники, які зробили вагомий внесок у Велику Перемогу нашого народу.

Бажаємо всім вам, дорогі ветерани, вашим сім’ям та сім’ям загиблих і померлих партизанів міцного і сталого здоров’я, благополуччя і натхнення на життєвому шляху.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

хвилюючі питання та серйозні проблеми - спілкування в самому розпаліДнями голова райдержадміністрації Сергій Завалій, разом із завідувачем сектору роботи по зверненнях громадян та з юридичних питань апарату райдержадміністрації Наталією Костюковою, вже вкотре відвідали Луганку. Тут вони мали змогу разом з головою сільської ради Олексієм Соботюком не тільки поспілкуватися з мешканцями села і вислухати всі їхні проблеми, а й спільними зусиллями пошукати шляхи їх вирішення. За допомогою цього дня звернулися: Іван Коваль, Віктор Стець, Олег Корінь, а також представники «Агрофірми «Маріампольська». Здебільшого, хлібороби переймаються саме земельним питанням, адже наразі на території Луганки велика кількість землі не обробляється через порушені кримінальні провадження щодо її оформлення. Є, звичайно, проблеми і з оформленням земельних ділянок для учасників АТО через довготривале очікування відповідних документів. А ще одним з найболючіших стало питання доріг, а точніше - їхнього стану та повної непридатності для пересування ними.

урокЗ 1 вересня 2015 року службою у справах дітей спільно з відділом освіти, районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді та кримінальною міліцією у справах дітей Петрівського РВУМВС України в Кіровоградській області проводиться Всеукраїнський рейд „Урок”. Зазначений профілактичний захід відбувається у ІІ етапи: на початок навчального року та станом на жовтень місяць.

Мета рейду – запобігання дитячій бездоглядності, виявлення дітей, які не приступили до занять з 1 вересня, обстеження умов проживання дітей в неблагополучних та багатодітних сім’ях та надання їм адресної допомоги для підготовки до нового навчального року. Тож хочу на його початку звернутися з допомогою засобів масової інформації до керівників загальноосвітніх шкіл району, класних керівників та батьків школярів із закликом - спільними зусиллями забезпечити, аби кожна дитина сіла за парту і почала свій навчальний рік.

урочисте відкриття змагань, учасників вітають Сергій Завалій та Світлана ТиликСьогодні свято, старти нині,

Сьогодні всі спортсмени тут.

І тут навколо радість лине – 

Спортивні ігри всіх 

нас ждуть!

Спорт – це завжди рух вперед, сила і витримка, а головне - свідомий вибір на користь здорового способу життя. Тож з нагоди Дня фізичної культури і спорту в Петровому було проведено святкову спартакіаду у парку відпочинку. Проведення її у такому форматі стало можливим завдяки ініціативі райдержадміністрації, аби не просто відзначити свято, а й щоб позмагатися у силі, винахідливості і, зрештою, відпочити. Тож маємо надію, що відтепер таке спортивне свято стане щорічною традицією. Відкривали першу спортивну спартакіаду серед державних підприємств, установ, організацій та територіальних громад району голови райдержадміністрації Сергій Завалій та районної ради Світлана Тилик. Вони привітали учасників і побажали витримки та наснаги у змаганнях, головним суддею яких став голова Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Сергій Жуган.

Дивіться, хто прийшов

На політичному небосхилі України останнім часом з’явилося кілька нових політичних сил. Окремі з них нагадують собою PR-проекти, створені під відомого лідера, та й є насправді кишеньковими партіями. Інші прагнуть спиратися на громадян, створюючи розгалужені потужні формування з широким представництвом на місцях. Тож ми вирішили дізнатися з перших вуст – хто є хто з новоприбулих? Розпочнемо з партії «Наш край», що асоціює себе з регіональними лідерами, здатними вирішувати нагальні проблеми кожного населеного пункту.

Олег Яременко, директор Кіровоградського обласного Центру соціально-політичних досліджень «Альтернатива»: Політична партія «Наш край» зареєстрована у 2008 році. Керівництво колегіальне. Серед членів партії керівники органів місцевого самоврядування різних територій. Серед них - близько сотні міських голів, зокрема, Миколаєва і Чернігова Юрій Гранатуров і Олександр Соколов та ряд інших знаних та авторитетних людей на місцях. Обласну організацію партії очолює Олександр Чудний, заступник голови обласної Спілки юристів.

ГОЛОВИ ПЕТРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ 

КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

від 14 вересня 2015 року № 32-р

Про скликання сорок дев’ятої сесії районної ради шостого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділу II, пункту 13.6 розділу XIII Регламенту Петрівської районної ради шостого скликання:

1.Скликати сорок дев’яту сесію районної ради шостого скликання 25 вересня 2015 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове, вул. Жовтнева, 20.

2. На обговорення винести наступні питання:

2.1. Про заслуховування інформації прокурора Петрівського району про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Петрівського району за І півріччя 2015 року;

2.2. Про заслуховування інформації начальника Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Петрівського району за І півріччя 2015 року;

2.3. Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, наданої в оренду громадянину Дерев’янку Володимиру Павловичу;

2.4. Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 27 січня 2015 року № 598 «Про районний бюджет на 2015 рік» та інші.

3. На сесію запросити депутатів районної ради та не депутатів (за списком).

С. Тилик, голова районної ради

«Інгулець-2» продовжить боротьбу за чемпіонство

Матеріал про перебіг виступів нашої другої команди у фінальній частині цьогорічного чемпіонату України серед аматорів довелося переробляти вже в останню мить, адже після двох поспіль програшів вважалося, що наші шанси продовжити боротьбу за чемпіонство дорівнюють нулю. Після поразки від «Єдності» наступна зустріч з оржівським «ОДЕКом» теж не принесла нам втішних новин, адже в цій грі ми також поступилися з рахунком 0:1, і, здавалося, вже остаточно втратили будь-які перспективи поборотися за «золоті» нагороди. Однак порятунок прийшов, звідкіля його й не чекали: виявляється, у грі з нашою командою на поле вийшов Сергій Шаюк – гравець ОДЕКа, який був дискваліфікований через перебір жовтих карток і, згідно з регламентом змагань, мав пропустити звітну гру. Після розгляду цього інциденту контрольно-дисциплінарною комісією Асоціації аматорського футболу України було прийнято рішення зарахувати ОДЕКу технічну поразку з рахунком 0:3, а «Інгульцю-2», таким чином, зараховано технічну перемогу. Відтак, після цього рішення кожна з команд групи «Б» має у своєму доробку по 3 очки і, практично, тепер рівні шанси в боротьбі за путівку до фіналу. Хто стане її власником – з’ясується уже сьогодні, на момент, коли звітний номер буде переслано до друку.

учасники заходуПрацівниками Петрівського РП КВІ з вихованцями Макіївського професійного училища соціальної реабілітації було проведено спортивні змагання з метою культурного та фізичного збагачення, пропагування у молоді здорового способу життя.

Проводились командні змагання з волейболу та комплексні силові вправи, команди були поділені на дві групи за віковими та фізичними категоріями, під час проведення змагань були залучені працівники виховного закладу. Вихованцям було запропоновано придумати назву команди та девіз, також були сформовані команди вболівальників і найактивніші та найзавзятіші вихованці отримали винагороду.

По закінченню проведення виховного заходу було проведено фотосесію, діти висловлювали свою вдячність за проявлену до них увагу та обіцяли в подальшому системно займатися спортом і вести здоровий спосіб життя.

Тетята Займак, ст. інспектор Петрівського РП КВІ  УДПтС України в Кіровоградській області

З 15 по 16 жовтня 2015 року у м. Тбілісі (Грузія) планується проведення Першого Форуму високого рівня «Tbilici Silk Road Forum», метою якого є розширення співробітництва у рамках наступних основних напрямків: енергетика, торгівля, зовнішньоекономічні контакти.

За довідками щодо участі звертатися до А.О. Полтавець (044)286-03-37 (департамент доступу до ринків та взаємодії з СОТ Мінекономрозвитку України).

***

11 вересня 2015 року на території Богданівської ЗШ І - ІІ ступеня в Богданівці проходила акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

В програму дня входило: показові виступи рятувальників ДПРЧ – 32; демонстрація аварійно-рятувального автомобіля; естафети дитячих команд. 

Переможці за підсумками змагань отримали цінні подарунки, а головне - ще раз згадали правила поведінки під час різних надзвичайних ситуацій.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у області

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району оголошує з 21 вересня 2015 року літературний конкурс «Історія з життя» (далі конкурс). 

Мета та завдання конкурсу: метою конкурсу є формування толерантного ставлення суспільства до людей похилого віку та людей з обмеженими фізичними можливостями; привернення уваги суспільства до проблем людей вищеназваної категорії; акцентування уваги на тому, що люди похилого віку та люди з обмеженими фізичними можливостями є частиною нашого суспільства. 

Умови конкурсу: у конкурсі можуть взяти участь всі бажаючі (вік не обмежений). Роботи приймаються як у друкованому, так і в рукописному варіанті. Розмір роботи може мати довільну форму: вірш (поетичний твір), оповідання (розповідь, нарис). Обов’язково слід вказати назву роботи, прізвище, повне ім’я, по батькові автора роботи, контактний телефон.

Роботи на конкурс подаються до 25 листопада  2015 року до Оргкомітету за адресою: смт Петрове, вул. Комінтерну, 5.

Підсумки конкурсу будуть підведені під час проведення заходів до Міжнародного дня інвалідів 3 грудня 2015 року. Найкращі роботи будуть відмічені Грамотами Переможців конкурсу.

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

6 вересня 2015 року м. Київ № 230

Про формування складу обласних, районних (крім районів в Автономній Республіці Крим), міських (міст обласного значення та міста Києва), районних у місті Києві виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів

Розглянувши подання місцевих організацій політичних партій про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України восьмого скликання: ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ», політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ», Політичної партії «Опозиційний блок», Політичної партії «Об’єднання «САМОПОМІЧ», Радикальної партії Олега Ляшка щодо кандидатур до складу обласних, районних (крім районів в Автономній Республіці Крим), міських (міст обласного значення та міста Києва), районних у місті Києві виборчих комісій, кандидатури від яких до складу територіальних виборчих комісій включаються обов’язково та зареєстрованих у встановленому законом порядку у відповідній адміністративно-територіальній одиниці місцевих організацій політичних партій, кандидатури від яких до складу територіальних виборчих комісій включаються за результатами жеребкування, проведеного Центральною виборчою комісією 5 вересня 2015 року, а також подання Голови Центральної виборчої комісії щодо кандидатур до складу територіальних виборчих комісій, враховуючи, що інші кандидатури до складу територіальних виборчих комісій є відхиленими, відповідно до статті 3, частини другої статті 13, частин першої - третьої, шостої статті 21, частин першої - четвертої, десятої - сімнадцятої статті 22, пункту 8 статті 24 Закону України «Про місцеві вибори», керуючись статтями 11-13, пунктом 9 статті 21 Закону України «Про Центральну виборчу комісію», Центральна виборча комісія постановляє: