Дивіться, хто прийшов

На політичному небосхилі України останнім часом з’явилося кілька нових політичних сил. Окремі з них нагадують собою PR-проекти, створені під відомого лідера, та й є насправді кишеньковими партіями. Інші прагнуть спиратися на громадян, створюючи розгалужені потужні формування з широким представництвом на місцях. Тож ми вирішили дізнатися з перших вуст – хто є хто з новоприбулих? Розпочнемо з партії «Наш край», що асоціює себе з регіональними лідерами, здатними вирішувати нагальні проблеми кожного населеного пункту.

Олег Яременко, директор Кіровоградського обласного Центру соціально-політичних досліджень «Альтернатива»: Політична партія «Наш край» зареєстрована у 2008 році. Керівництво колегіальне. Серед членів партії керівники органів місцевого самоврядування різних територій. Серед них - близько сотні міських голів, зокрема, Миколаєва і Чернігова Юрій Гранатуров і Олександр Соколов та ряд інших знаних та авторитетних людей на місцях. Обласну організацію партії очолює Олександр Чудний, заступник голови обласної Спілки юристів.

Олександр Чудний, голова Кіровоградської обласної організації політичної партії  «Наш край»: Основна мета діяльності політичного об’єднання «Наш край» - представляти інтереси територій на всіх рівнях влади. І робити це не з допомогою гасел та обіцянок, а за сприяння справжніх людей справи. Сьогодні ми тісно співпрацюємо з регіональними лідерами, успішними управлінцями та господарниками, міськими головами. Не політики, а професіонали-господарники знають реальне становище в регіонах, бачать шляхи його покращення і готові взяти на себе персональну відповідальність за розвиток наших сіл, міст, районів та областей. Для таких людей наша партія завжди відкрита. І ми, звичайно ж, братимемо участь у виборах до місцевих рад усіх рівнів в області. Сьогодні це не амбітна мета, сьогодні це вже назріла необхідність. Тому ми запрошуємо до співпраці людей, яким не байдужа доля нашого краю, майбутнє свого села, селищі, міста, району.