У новому опалювальному сезоні жителям Кіровоградщини доведеться обирати – віддати гроші за комунальні послуги чи прогодувати власні сім’ї. До такої ситуації призвело підвищення тарифів, а також неспроможність влади забезпечити людям достойний рівень життя, вважає народний депутат, екс-очільник області Сергій Ларін.

– І в містах, і в селах ситуація, по-своєму, складна. До мене звертається багато жителів Кіровоградщини і найчастіше з питанням, як вижити? Людей фактично ставлять у такі рамки, коли їм нічим буде платити за послуги. Не врятують від космічних рахунків і розрекламовані владою субсидії, адже для багатьох родин вони виявилися недосяжними, – зауважує народний депутат і прогнозує ріст заборгованості за послуги, відтак – комунальний колапс.

Ларін звертає увагу, що нині, за даними ООН, за межею бідності живе 80% українців.

– Які ще мають бути докази владі, що її політика провальна? Державі потрібен розвиток, економіку негайно треба виводити з кризи, створювати робочі місця і платити людям достойні зарплати. У Кіровоградщини є необхідний для цього потенціал. Програма «Центральний регіон-2015» це довела. Ми дали зелене світло інвесторам, створювали умови для відкриття нових підприємств, ми надавали підтримку місцевому виробнику і забезпечували людей роботою. За короткий час із депресивного ре-гіону область перетворилася на територію, яка розвивається, – нагадав екс-очільник області і додав, що сьогодні програма соціально-економічного розвитку потрібна на загальноукраїнському рівні.