Розпочато новий етап у боротьбі з корупцією: від слів – до діла!

Олена Кроловецька – одна з перших 25 детективів, з якими країна, а значить - і усі ми з вами, пов’язуємо значні очікуванняНа цьому тижні в присутності Президента України Петра Порошенка прийняли присягу перші 25 детективів Національного антикорупційного бюро, прискіпливо відібраних з понад 2700 кандидатів, які виявили готовність і бажання стати в перших лавах борців за нову Україну – Україну без корупції, Україну, якою кожен з нас міг би пишатися.

Нам особливо приємно відзначити, що серед цих 25 (а загалом поки що відібрано 70 детективів) є і наша землячка – красуня-петрівчанка, донедавна слідчий прокуратури району, а останні роки – співробітниця Кіровоградської обласної прокуратури Олена Кроловецька.

Президент привітав працівників цієї поки що зовсім нової для нас державної структури, зазначивши наступне: «Ви – справжній спецназ, який суспільство найняло, навчило, довірило і відрядило на боротьбу з корупцією. Для телеглядачів хочу повідомити, що відбір був дуже жорстким. Ці хлопці та дівчата пройшли суворі випробування, тести, з-понад 2700 кандидатів відібрали 70 кращих. Національне антикорупційне бюро принципово змінить підходи до роботи правоохоронних органів. Вперше запрацюють детективи, аналітики, які використовують найсучасніші технології та методи розслідування, - наголосив Порошенко. – Цей день назавжди увійде в історію України як день складання присяги першими детективами Антикорупційного бюро України. Ми дуже давно йшли до цього початку повноцінної роботи Антикорупційного бюро і, нарешті, впритул наблизилися до нього, - зазначив Президент. – Не лише Україна чекає від вас ефективної роботи і ефективного старту. Сподівання покладають на вас і наші партнери з Євросоюзу, і партнери України з усього світу. Щоби за величезними інституціональними реформами, створенням Антикорупційного бюро, антикорупційної агенції, структур, які забезпечать боротьбу з корупцією, нарешті прийшли конкретні справи», - додав він.

Слід зазначити, що сьогодні з цією плеядою молодих правоохоронців у державі пов’язують великі очікування, зокрема, Президент сподівається, що, з їх допомогою, вже за 2-3 роки держава переміститься з доволі ганебного для себе 142-го місця у світі в рейтингу за індексом сприяння корупції, визначеного міжнародною організацією Transparency International, на більш почесні місця біля Чехії, Словаччини та Грузії. Головним завданням, яке Порошенко поставив перед молодими детективами, є «знищення корупційного монстра».

На знімку: Олена Кроловецька – одна з перших 25 детективів, з якими країна, а значить - і усі ми з вами, пов’язуємо значні очікування.