хвилюючі питання та серйозні проблеми - спілкування в самому розпаліДнями голова райдержадміністрації Сергій Завалій, разом із завідувачем сектору роботи по зверненнях громадян та з юридичних питань апарату райдержадміністрації Наталією Костюковою, вже вкотре відвідали Луганку. Тут вони мали змогу разом з головою сільської ради Олексієм Соботюком не тільки поспілкуватися з мешканцями села і вислухати всі їхні проблеми, а й спільними зусиллями пошукати шляхи їх вирішення. За допомогою цього дня звернулися: Іван Коваль, Віктор Стець, Олег Корінь, а також представники «Агрофірми «Маріампольська». Здебільшого, хлібороби переймаються саме земельним питанням, адже наразі на території Луганки велика кількість землі не обробляється через порушені кримінальні провадження щодо її оформлення. Є, звичайно, проблеми і з оформленням земельних ділянок для учасників АТО через довготривале очікування відповідних документів. А ще одним з найболючіших стало питання доріг, а точніше - їхнього стану та повної непридатності для пересування ними.

Потрібна допомога й з ремонтом місцевої лікарської амбулаторії. Через серйозні проблеми з вікнами людям важко працювати, а особливо гостро ця ситуація відчувається взимку. Чудові лікарі стоять на варті здоров’я мешканців і вже не раз рятували людей, та через деякі нововведення, серед яких, скажімо, тепер вони не мають права ставити крапельниці, є певні побоювання. Адже наш організм – це доволі непередбачувана система, і коли нам справді потрібне невідкладне лікарське втручання, то воно не може бути тільки поверховим, перша допомога завжди повина бути вичерпною, з неї не прибирають ту чи іншу деталь, бо від неї залежить ціле життя.

Сергій Завалій разом з дочкою Василя Плюкала розглядають фотокартки з зображенням ювіляра.Вислухавши всі проблеми, Сергій Завалій підвів певні висновки і пообіцяв підійти до їх вирішення комплексно,на всіх рівнях. Зрозуміло, що служби, які відповідають за землю, дороги та питання медицини взагалі не підпорядковуються і не мають безпосереднього стосунку до райдержадміністрації, але голова району запевнив, що робитиме все можливе для людей, адже саме для цього він і займає свою посаду. Спілкування пройшло настільки насичено й емоційно, що ніхто з присутніх і не помітив, як промайнув час.

Одразу після прийому Сергій Завалій зробив візит до Василя Олексійовича Плюкала, на ювілей до якого, на жаль, не потрапив через велику масу невідкладних справ. Та все ж, знаючи, як сильно дідусь хотів, аби йому передали всі його фотографії, Сергій Володимирович вирішив привезти їх особисто. Зазвичай, ми мало цінуємо фотокартки, та з плином часу розуміємо, що саме на них залишилось наше минуле, вся наша історія та всі найкращі моменти життя.

Вікторія Махнюк

На знімках: хвилюючі питання та серйозні проблеми - спілкування в самому розпалі; Сергій Завалій разом з дочкою Василя Плюкала розглядають фотокартки з зображенням ювіляра.