Анжела Тук отримує нагороду сина-герояОдним з найпріоритетніших напрямків діяльності на посту очільника Петрівщини вже з перших днів свого перебування на посаді голова районної державної адміністрації Сергій Завалій визначив для себе всебічну підтримку бійців АТО і їхніх сімей, взаємодію з тими громадськими організаціями, суб’єктами господарювання та окремими громадянами, які надають дієву допомогу нашим бійцям на Сході України, та які в скрутний для країни час об’єдналися самі і намагаються об’єднати громаду навколо ідеї захисту цілісності нашої держави, непорушності її кордонів.

І це цілком логічно, адже якщо країна перебуває під загрозою зовнішньої експансії, то будь-які плани щодо її подальшого розвитку, щодо основних етапів державного будівництва можуть бути зруйнованими зовнішнім втручанням кожної миті. Тож невипадково ще навіть до офіційної процедури представлення на посаду Сергій Володимирович вийшов на зв’язок з головою районного волонтерського руху «Допоможемо воїнам Петрівщини» Аллою Горністовою і запропонував їй тісну взаємодію і взаємокоординацію в питаннях забезпечення наших воїнів найнеобхіднішим, пообіцявши свою допомогу і підтримку при вирішенні усіх проблемних моментів, які, звичайно, також нерідко виникають в діяльності волонтерів.

Шановні працівники служби цивільного захисту!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із професійним святом – Днем рятівника.

Споконвіку найбільше прагнення людини – жити у безпеці та спокої. І, вам, представникам професії, що сповнена небезпек та ризику, випала нелегка місія – оберігати право людини на життя. Ваші професіоналізм, мужність і відвага – це запорука спокою та безпеки громадян нашого району та України.

Бажаємо вам, шановні рятівники, міцного здоров’я, щастя, добробуту, мирного неба, успіхів у справах та злагоди у родинах!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Вже 17 рік поспіль 17 вересня ми відзначаєм своє професійне свято - «День рятівника».

Глава нашої держави відзначив значний внесок працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

Робота рятувальників – людей справді героїчної професії – завжди пов’язана з ризиком, потребує постійної концентрації сил, повної віддачі та мужності.

Тож дозвольте цього святкового дня побажати усім вам міцного здоров’я, всіляких гараздів та побільше життєвих благ і якомога менше тривожних викликів. Нехай мир і злагода панують у ваших домівках, а Господь Бог оберігає вас від усіх негараздів.

Володимир Малюта, начальник Петрівського РС У ДСНС України у Кіровоградській області, підполковник служби цивільного захисту

волонтери збирають пакункиДнями волонтери району знову вже вкотре готуються відвідати наших земляків, які боронять рідну землю. Розповідає голова волонтерського руху Алла Горністова:

- Цього разу ми плануємо поїздку 12 вересня за маршрутом Дзержинськ – Костянтинівка – Зайцеве – Горлівка – Артемівськ – Нікіфорівка – Попасна – Троїцьк. Там знаходяться наші хлопці. І, як завжди, всією громадою ми готуємося до цієї поїздки. Цього разу крім загальноприйнятих продуктів, які ми постійно возили, додали ще й сухі борщі та супи власного виробництва. Власне, ми давно вже «загорілися» ідеєю готувати напівфабрикати перших страв, як це роблять наші колеги в Кіровограді та й в багатьох інших волонтерських пунктах, однак для їх виготовлення нам потрібні були сушарки – прилади досить дорогі. Тож ми дуже вдячні голові районної ради Світлані Тилик та голові райдержадміністрації Сергію Завалію, котрі відшукали таку можливість і купили нам 3 потужні сушарки. Сушили ними всі інгредієнти, які потрібно – перець солодкий, цибулю, картоплю, гіркий перець. Додавали готову томатну заправку, навіть спробували сушити часник - непогано вдалося. Спеції ми практично заготовили самі в цьому році – петрушку, кріп, щавель. Віра Василівна Рева та Ігор Чудний допомагали в приготуванні. Тому суп-харчо «Смерть ворогам», вважаю, буде дуже смачним – це по-перше, по-друге - надзвичайно поживним. Лише додати баночку тушонки - і буде все, що необхідно. Крім того - дуже хороший суп «Домашній».Ми до нього підібрали такі слова:

Кілька останніх місяців наша країна, як відомо, проживає під знаком малознайомого й, саме тому, для більшості з нас особливо загадкового слова «децентралізація». Що це за «фрукт» такий, які вигоди чи, навпаки, втрати він несе громадам – зараз від різних, начебто компетентних коментаторів доводиться чути різні, часом протилежні думки. Ми ж для того, аби почути офіційну позицію, так би мовити, державну точку зору, просимо надати свій коментар керівника району – голову районної державної адміністрації Сергія Завалія.

- Отже, Сергію Володимировичу, що таке децентралізація, і чого нам усім від цієї процедури очікувати?

- Знаєте, для мене, як для державного службовця, сам по собі процес децентралізації, певне, мав би бути не дуже привабливим, адже він передбачає передачу значної частини повноважень та бюджетів від державних органів (тобто і від районних державних адміністрацій у тім числі) органам місцевого самоврядування. Однак я людина, яка мислить категоріями державницькими, і розумію, що це процес об’єктивно необхідний для нашої країни з тим, аби якомога більше повноважень отримали ті органи, що перебувають найближче до людей, і де такі повноваження могли б бути реалізованими найбільш успішно.

пояснення про отриманн субсидіїЗ 1 вересня розпочався другий етап підвищення тарифів на електроенергію – у середньому ціни виросли на 23% порівняно із нинішнім тарифом. Нові платіжки зі збільшенням плати за комунальні послуги населення отримає і з настанням опалювального періоду.

Єдиний вихід – оформлення житлової субсидії. Досі багато хто не оформляв субсидій, бо вважав цю процедуру важкою. Але зрозуміло, що незабаром субсидії можуть стати порятунком навіть для тих, хто ними ніколи не користувався.

Щоб переконатися, наскільки складним є процесс оформлення субсидії, голова райдержадміністрації Сергій Завалій вирішив випробувати це на практиці і на початку тижня завітав до управління соціального захисту населення РДА.

Понеділкового ранку в управлінні вже було досить людно, особливо в кабінеті відділу прийому громадян, куди, в першу чергу, потрапляють всі відвідувачі.

 старша медична сестра терапевтичного відділення Валентина Снісаренко показує голові районної ради Світлані Тилик палати, в яких відбувається ремонтСеред переліку тих завдань, які районна влада визначає для себе першочерговими, безумовно, на провідних позиціях перебувають питання соціального захисту громадян, передусім родин учасників АТО, питання благоустрою населених пунктів, впровадження в життя енергозберігаючих технологій, особливо в контексті підготовки до осінньо-зимового періоду. І загалом роботу, яка проводиться по підготовці до зими, можна вважати успішною. Принаймні, як повідомив голова району Сергій Завалій, школи і дитячі садки до діяльності в опалювальний сезон вже готові, хоча це зовсім не означає, що питання контролю за тим, як проходитиме діяльність цих закладів узимку, вже можна залишити поза увагою. В контексті запровадження енергоощадних заходів у школах та дитсадках триває робота по заміні вікон на теплозберігаючі склопакети, що дозволить суттєво скоротити витрати на газ, вугілля, електроенергію чи паливні гранули (пелети), а наступним етапом цих заходів має стати утеплення фасадів будівель. Як показує досвід тих закладів, де такі роботи вже зроблено, вони дозволяють скоротити витрати на опалення у кілька разів, дотримуючись при цьому визначеного санітарними нормами температурного режиму. До речі, перевагою таких будівель стане й те, що влітку в них навпаки - досить прохолодно і комфортно, тож від дошкульної спеки можна буде захиститися, не користуючись кондиціонером – приладом, який, як відомо, не є абсолютно безпечним для здоров’я.

Іван Жилка та Сергій Завалій вітають гостей фестивалю зі святом«Вулики у омшаник став - на свято меду справляй». Так мовлять з давніх-давен бджолярі після Спасу. Останнім часом у «Маєтку-country club» відбувається багато різноманітних культурно-розважальних заходів. Минулої суботи з ініціативи господаря Маєтку Івана Жилки тут відбувся фестиваль меду. На свято прибули пасічники з Херсонської, Миколаївської, Черкаської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей. Відвідали захід також підприємці та оптові покупці. На дійство запросили й голову райдержадміністрації Сергія Завалія. Вітаючи присутніх на урочистій частині, Сергій Володимирович зазначив про значимість справи, якою займаються пасічники, адже продукція бджільництва має неперевершені лікувальні властивості і широко застосується у медицині. Споконвічний народний вислів «У доброго господаря мед завжди на столі» свідчить про достаток і добробут родини, тож нехай завжди пануватимуть в Україні добробут, мир та злагода, як і в кожній домівці, - побажав очільник району.

ОТРИМАТИ СУБСИДІЮ

ДУЖЕ ПРОСТО

  • Подаються лише 2 документи
  • Документи можна надіслати поштою
  • Зняті всі можливі обмеження
  • Не потрібно вказувати розмір доходу
  • Ніяких штрафів
  • Субсидія може бути більше 50% від суми рахунку за комунальні послуги

ЗВЕРТАЙТЕСЯ САМЕ ЗАРАЗ

ДО ВІДДІЛУ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

Детально за телефоном безкоштовної гарячої лінії: 0-800-507-309

Якщо ви стали свідком виявленої мужності і героїзму або безпосереднім учасником рятування людей, ліквідації пожежі, аварії чи стихійного лиха, просимо надавати інформацію про це за телефонами: (022) 22-15-42, 22-09-90 або за адресою: відділ роботи із ЗМІ та громадськістю У ДСНС України у Кіровоградській області, вул. Пашутінська, 1, м. Кіровоград, 25015.

Підсумки підбиваються напередодні Дня рятівника. Учасники, які стають лауреатами, нагороджуються державною службою з надзвичайних ситуацій відзнакою “Герой-рятувальник року”.

Чекаємо ваших листів і повідомлень!

Не надто вдалим видався минулий тиждень у спортивному плані як для ФК «Інгулець», так і для його уболівальників. Знову втратила очки на виїзді наша перша команда, зігравши у Білій Церкві унічию з місцевою «Арсенал-Київщиною», а друга команда взагалі розпочала свої виступи у фінальній частині аматорського чемпіонату України з поразки команді «Єдність» з м. Плиски Чернігівської області з рахунком 0:2.

Та повернемося до виступу першої команди. З огляду на те, що в нинішньому розіграші «Арсенал-Київщина» є відвертим аутсайдером ліги, який у семи попередніх зустрічах спромігся набрати лише 1 очко (!), здавалося, що виїзд футболістів «Інгульця» до Білої Церкви буде такою собі формальністю, своєрідною легкою прогулянкою, під час якої наші улюбленці поповнять свій очковий багаж трьома черговими балами і з хорошим настроєм повернуться додому. Та не так сталося, як гадалося: саме день матчу у Білій Церкві співпав з Днем міста, тож футболісти «Арсенала», як мовиться, ладні були лягти кістьми, але зробити все, аби подарувати своїм землякам подарунок до свята. Якщо й не у вигляді перемоги, то хоча б у вигляді нічиєї, що в поєдинку з одним із лідерів ліги для них буде також дуже пристойним результатом. І, забігаючи наперед, зазначимо, що це їм зробити вдалося. Принагідно пригадалися слова Олександра Поворознюка, які він висловив у ході післяматчевого інтерв’ю ще під час перших виступів у чемпіонаті: «Це друга ліга – тут слабких команд уже немає, тож сюрпризи можуть бути в кожному матчі, а відтак і налаштовуватися на кожну гру слід як на найвідповідальнішу».