старша медична сестра терапевтичного відділення Валентина Снісаренко показує голові районної ради Світлані Тилик палати, в яких відбувається ремонтСеред переліку тих завдань, які районна влада визначає для себе першочерговими, безумовно, на провідних позиціях перебувають питання соціального захисту громадян, передусім родин учасників АТО, питання благоустрою населених пунктів, впровадження в життя енергозберігаючих технологій, особливо в контексті підготовки до осінньо-зимового періоду. І загалом роботу, яка проводиться по підготовці до зими, можна вважати успішною. Принаймні, як повідомив голова району Сергій Завалій, школи і дитячі садки до діяльності в опалювальний сезон вже готові, хоча це зовсім не означає, що питання контролю за тим, як проходитиме діяльність цих закладів узимку, вже можна залишити поза увагою. В контексті запровадження енергоощадних заходів у школах та дитсадках триває робота по заміні вікон на теплозберігаючі склопакети, що дозволить суттєво скоротити витрати на газ, вугілля, електроенергію чи паливні гранули (пелети), а наступним етапом цих заходів має стати утеплення фасадів будівель. Як показує досвід тих закладів, де такі роботи вже зроблено, вони дозволяють скоротити витрати на опалення у кілька разів, дотримуючись при цьому визначеного санітарними нормами температурного режиму. До речі, перевагою таких будівель стане й те, що влітку в них навпаки - досить прохолодно і комфортно, тож від дошкульної спеки можна буде захиститися, не користуючись кондиціонером – приладом, який, як відомо, не є абсолютно безпечним для здоров’я.

роботи біля будівлі районної ради ветеранів вже наближаються до завершенняВідомо, що багатьох позитивних зрушень в питаннях благоустрою, в питаннях відновлення чи реконструкції об’єктів соціальної сфери владі вдається домагатися завдяки тісній співпраці з соціально відповідальним бізнесом. Яскравим прикладом такої співпраці стали ремонтні роботи, які ведуться сьогодні в центральній районній лікарні. Зумовила їх перемога в конкурсі соціальних проектів та отримання призового гранту, який дозволив розпочати капітальний ремонт в терапевтичному відділенні, а за бюджетні кошти було здійснено ремонт покрівлі лікувального закладу. Голова районної державної адміністрації Сергій Завалій та голова районної ради Світлана Тилик висловлюють щиру вдячність депутатам Зеленської сільської ради, які надали відповідні субвенції для вирішення питання капітального ремонту мереж водопостачання та каналізації.

Сквер ветеранів ранішеДо речі, великої вдячності заслуговують і низка сільгосппідприємств району, котрі також прийняли фінансову співучасть у ремонті терапевтичного відділення. Відтак загальними зусиллями, можна сподіватися, відділення буде надавати медичні послуги своїм пацієнтам в умовах, близьких до ідеальних. Висока якість робіт, які сьогодні здійснюються в лікарняних палатах, змушує очікувати цього з великою часткою оптимізму. Також варто відзначити якість ремонту в палатах, які здійснюються за сприяння ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» - тут, як і все, за що береться агрофірма та її генеральний директор Олександр Поворознюк – виконано за найвищими стандартами якості, а відтак уже саме перебування в таких палатах для пацієнтів буде позначене відчутним лікувальним ефектом.

І, нарешті, ще одним об’єктом, роботи в якому інтенсивно ведуться ось уже впродовж кількох тижнів, стала реконструкція території біля будівлі районної ради ветеранів (неподалік районного управління Пенсійного фонду).

Свер ветеранів сьогоднішній виглядЗа задумом ініціаторів цих робіт – голови районної ради Світлани Тилик та голови районної державної адміністрації Сергія Завалія – тут планується створити ще один затишний куточок для дозвілля жителів та гостей райцентру під умовною поки що назвою «Сквер ветеранів». Передбачається, що Сквер ветеранів стане продовженням єдиного природно-ландшафтного комплексу, яким уже стали Набережна закоханих та Парк відпочинку. Сьогодні тривають роботи по розширенню Парку, за рахунок очищення русла та впорядкування набережної річечки Березніговатої. Тож кількість куточків, де можна буде зі зручністю і комфортом відпочити – зростає, і це не може не радувати. До речі, Сквер ветеранів, як і попередньо згаданий об’єкт, теж є продуктом співпраці влади (обох її гілок) та соціально відповідального бізнесу. Отож можна сподіватися, що спільними зусиллями Петрове вдасться перетворити у справжню візитівку району, а районна влада цим самим доведе ефективність своєї роботи не словами, а конкретними справами.

Відомо вже, що на цьому представники районної влади зупинятися не планують: вже невдовзі по закінченню цих об’єктів запланована реконструкція спортивного залу, що в колишній ЗОШ №2 (тепер – музичній школі) з тим, щоб там змогли займатися фізичною культурою та спортом усі, без винятку, мешканці Петрового: як дорослі, так і діти. Той мінімум, що його передбачається зробити вже в цьому році – знову ж таки заміна вікон і дверей, що має забезпечити належні температурні умови будь-якої пори року. Спільними згуртованими зусиллями, підтримуючи одне одного і допомагаючи одне одному, можна вирішити чимало важливих і корисних справ – це вже, як мовиться, - аксіома, яка, віримо в це – стане обов’язковою нормою нашого співжиття.

На знімках: старша медична сестра терапевтичного відділення Валентина Снісаренко показує голові районної ради Світлані Тилик палати, в яких відбувається ремонт; роботи біля будівлі районної ради ветеранів вже наближаються до завершення; два нижні фотознімки ілюструють, як за лічені тижні змінився вхід до Скверу ветеранів - таким, як зліва, він був ще місяць тому, на правому знімку - його сьогоднішній вигляд.