Іван Жилка та Сергій Завалій вітають гостей фестивалю зі святом«Вулики у омшаник став - на свято меду справляй». Так мовлять з давніх-давен бджолярі після Спасу. Останнім часом у «Маєтку-country club» відбувається багато різноманітних культурно-розважальних заходів. Минулої суботи з ініціативи господаря Маєтку Івана Жилки тут відбувся фестиваль меду. На свято прибули пасічники з Херсонської, Миколаївської, Черкаської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей. Відвідали захід також підприємці та оптові покупці. На дійство запросили й голову райдержадміністрації Сергія Завалія. Вітаючи присутніх на урочистій частині, Сергій Володимирович зазначив про значимість справи, якою займаються пасічники, адже продукція бджільництва має неперевершені лікувальні властивості і широко застосується у медицині. Споконвічний народний вислів «У доброго господаря мед завжди на столі» свідчить про достаток і добробут родини, тож нехай завжди пануватимуть в Україні добробут, мир та злагода, як і в кожній домівці, - побажав очільник району.

бджолярі родини ПоповихНа святі лунали пісні учасників художньої самодіяльності Новгородківського району. Хоровий колектив «Дивограй» під керівництвом Лесі Аврамишиної та в музичному супроводі Віктора Гупала гарно виконав кілька різножанрових тематичних пісень. До концертної програми долучилися також жіночий вокальний ансамбль Новостародубського СБК (директор - Катерина Санітарчук) та дует районного Будинку культури у складі Тетяни Ігнатьєвої та Сніжани Деркач. Гаряче аплодували поету з с. Верблюжки Григорію Морозову, який читав тематичні авторські вірші. У рамках фестивалю проходив конкурс-огляд на кращий павільйон, де відбувалася дегустація меду та винних напоїв. Тож цього дня на ганку Маєтку лунало не лише розмаїття пісень, а й панував духмяний запах меду, квітів та яблук, і не дивно, що без запрошення на свято долучилися місцеві бджілки-трудівниці, проводячи ще й свою незалежну «дегустацію».

Іван Жилка подякував усім за участь у фестивалі меду, що вперше відбувся у нашому регіоні, і висловив побажання організовувати його щорічно. Затим запропонував здійснити екскурсію по маєтку. Після оглядин гості залишилися задоволеними, адже отримали від цього позитивні враження та насолоду.

аматорський колектив Новостародубського СБК серед учасників фестивалю - давно вже сивочолі однокласники Микола Свищ та Григорій Морозов разом зі своїми родинами.

Сергій Андрусенко.

На знімках: Іван Жилка та Сергій Завалій вітають гостей фестивалю зі святом; аматорський колектив Новостародубського СБК; бджолярі родини Попових; серед учасників фестивалю - давно вже сивочолі однокласники Микола Свищ та Григорій Морозов разом зі своїми родинами.