знайомство з сільською радою пройшло дуже вдалоЗ метою ведення ефективного діалогу із сільськими та селищними головами, вивчення матеріально-технічного стану соціальних закладів, огляду інфраструктури голова районної державної адміністрації Сергій Завалій продовжує знайомитись із територіальними громадами.

Сергій Володимирович здійснив візит в Петрівське, який розпочав із ознайомлення зі станом справ в територіальній громаді. Петрівський сільський голова Наталія Лепська розповіла про виконання місцевого бюджету та програми соціально-економічного розвитку ради, озвучила основні проблемні питання місцевої громади. Однією з них є неможливість проводити будь-які проплати через арешт рахунків із-за боргів за водопостачання. Ця проблема виникла недавно та найближчим часом буде вирішена в судовому порядку, але багато корисних і потрібних справ поки що припинені і чекають позитивного вирішення.

Шановні земляки, воїни-десантники!

Щиро вітаю вас із Днем високомобільних десантних військ.

«Крилата піхота» завжди була, є і буде елітою українського війська. Ви – втілення гідності й честі, відданості українському народу і військовому обов’язку.

Найкращі якості, притаманні «блакитним беретам», ви виявляєте протягом останнього року. На передових позиціях війни ви здобули славу легендарних героїв, які борються за Україну, за її волю, за честь і славу, за народ.

Сьогодні ваша служба і бойові вміння надзвичайно важливі, адже від них залежить спокій і безпека українських сімей.

Незважаючи на напружену ситуацію на сході України та складні умови збирання хлібороби Донеччини вже намолотили мільйон тонн зерна. Найбільший вал зерна намолотили у Одеській – 2,9 млн тонн, Дніпропетровській – 2,4 млн тонн, Миколаївській – 2,2 млн тонн, Запорізькій – 2,0 млн тонн та Херсонській 1,9 млн тонн областях. Про це повідомив директор Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Володимир Топчій.

Він зауважив, що минулого тижня погодні умови суттєво покращилися і хлібороби вийшли на розрахункові темпи збирання на рівні 400-450 тис. га за добу. «На півдні зібрано 86% площ, зокрема у Дніпропетровській області 90%, Херсонській - 84%, Запорізькій – 79%, Кіровоградській – 81%. Збирання ранніх зернових майже завершено в Одеській та Миколаївській областях – по 96% зібраних площ. Набирає темпів збирання урожаю у Волинській та Львівській областях, де зібрано по 16% прогнозованих площ», - повідомив Володимир Топчій.

В майбутньому історики ще докладно дослідять одну з героїчних сторінок Ро-сійсько-Української війни (пора вже називати речі своїми іменами, не приховуючи правду за дивним терміном АТО) – оборону Донецького аеропорту, який майже рік не могли взяти вишколені російські спецпризначенці та найманці. Його, зрештою, так і не взяли, бо він був залишений в результаті недолугих дій генералів-генштабістів. Та й захищати там вже не було чого, бо, як хтось дуже влучно висловився, - бійці вистояли, не вистояли бетон і сталь. Вся Україна знає, що надзвичайно вагома роль в обороні аеропорту дісталася кіровоградським десантникам, яких вороги прозвали «кіборгами» і цей термін тепер знає увесь світ.

У кіровоградських кіборгів є побратими з інших підрозділів. Днями на каналі «1 + 1» пройшов сюжет про бійців 34-го (Кіровоградського) батальйону територіальної оборони, які, не порушуючи положень Мінських угод, без жодного пострілу просунулися на 12 кілометрів вперед, звільнивши село Зайцеве. Вони змогли пройти через мінні поля і зайняти село. Розлючені терористи тепер щодня гатять по ньому з важкої артилерії, але наші бійці мають намір не відступати, а йти вперед.

Арсеній ЯценюкОсвіта – це найважливіше для того, щоб наша країна стала сильною, а наші діти добре заробляли і почували себе вільно в цьому світі. Знання – це набагато дорожче, ніж нафта, газ, корисні копалини. Знання рухають світ.

На жаль, тільки половина українських дітей мають можливість потрапити до дитячого садка. 20 тисяч місць за минулий рік ми створили для того, щоби українські діти потрапили до дошкільної освіти. Але цього не вистачає. Ми прийняли закон, який дає можливість за спрощеною процедурою відкривати дитячі садки. І так само очікуємо голосування за закон, який зменшує орендну платню для приватних дитячих садків. В місцевих бюджетах є кошти. Нагадаю, доходи місцевих бюджетів зросли на 40%. Не кабінети чиновників треба ремонтувати, а створювати додаткові місця для наших дітей в дитячих садках.

Подзвоніть, будь ласка, своєму меру і місцевому депутату і нагадайте йому, що гроші є, і діти потребують, щоб ці гроші йшли саме на дошкільну освіту.

Щойно завершилося зовнішнє незалежне оцінювання. 10% наших дітей не здали тести з української мови. 25% дітей не здали тести з математики. Це означає, що в системі середньої освіти у нас криза, яка виникла не вчора і не позавчора, а десятки років тому.

учасники засідання громадської ради за роботоюВідбулося чергове засідання громадської ради при Петрівській районній державній адміністрації, яке вів її голова В.Паладько. Воно було досить представницьким, бо, крім більшості членів громадської ради, в ньому взяли участь голова райдержадміністрації С.Завалій, його заступник Т.Панета, голова районної ради С.Тилик, представники районної організації воїнів-афганців та учасників бойових дій на території інших держав, учасники АТО.

З інформацією «Про стан соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей в частині оздоровлення дітей» виступила начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації В.Сибіра. Вона повідомила, що станом на 7 липня 2015 року в районі проживають 200 сімей військово-службовців, призваних до Збройних сил України по мобілізації. Станом на 2 липня 42 особи демобілізовано. Один учасник АТО загинув, шість отримали поранення.

До управління соціального захисту населення звернулися 60 військовослужбовців, які безпосередньо брали участь в антитерористичній операції з необхідним пакетом документів для користування пільгами, передбаченими районною програмою, з них 22 особам виплачено компенсацію на загальну суму 5337,2 грн, 23 особи, яким встановлено статус учасника бойових дій, поставлено на облік в базу даних ЄДАРП. Вони мають право користуватися пільгами відповідно до статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», 15 осіб вже отримали щорічну разову грошову допомогу на загальну суму 13125 грн. 

Так сталося, що більшість сучасного населення пострадянського простору ще й досі зберігає найфантастичніші уявлення про деякі періоди свого минулого. Здебільшого це стосується тих «білих плям» історії, які в радянські часи цілеспрямовано використовувалися для позбавлення народів від «шкідливої» національної пам’яті. Договір 1654 року, укладений в Переяславі гетьманом Богданом Хмельницьким, як і його наслідки, є найхарактернішим зразком безсоромної фальсифікації. Саме на цій фальшивці будувалися протягом століть стосунки між Росією і окупованою нею Україною. Саме на ній базується сучасна путінська пропаганда, яка намагається довести, що Росія має «історичні» права на контроль над Україною.

Ленін задовго до більшовицького перевороту 1917-го року у своїх працях називав Російську імперію тюрмою народів, підкреслював, що кожна нація має право на самовизначення. Та не даремно кажуть, що сутність російського демократа визначається ставленням до українського питання. Ленін, звичайно, був не демократом, а кривавим диктатором, який фактично створив ідеологічні основи явищ, названих пізніше націонал-соціалізмом і фашизмом. Тож після захоплення більшовиками влади його ставлення до України різко змінилося. Він був дуже відвертим щодо цього, бо прямо казав, що Росія без України просто не зможе існувати, бути повноцінною і життєздатною державою. Тому змирився з виходом з імперських обіймів Фінляндії, Польщі, країн Балтії, але тільки не України.

перший день торгівлі нового супермаркету.Приватне підприємство «Колега» з міста Олександрії відкрило минулої суботи до послуг жителів Петрівського району в торговому комплексі «Мандарин» новий супермаркет мережі магазинів «Купець». На площі 220 кв. м. на полицях розмістилися, як продовольчої, так і деякі промислової товари першої необхідності. У день відкриття першим наймолодшим покупцям були вручені повітряні кульки та памперси. Тут ціни на товари приблизно такі, як у «Оптовичку», також діють і акції, а ще у торгівельному комплексі готують курей – гриль, що є новинкою у Петровому. Як повідомила керуюча магазином Н.В.Більшенко, з часом асортимент товарів буде розширюватися, з’являться крупи і макаронні вироби за соціальними цінами. Надійде в продаж і охолоджене м’ясо, а отже і робочих місць побільшає. До речі, всі працівники, а їх 15 осіб, влаштувалися на роботу за направленням районного центру зайнятості. Новостворений колектив з перших днів роботи докладає зусиль, аби якісно задовольнити всі запити своїх покупців.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімку: перший день торгівлі нового супермаркету.

учасники зустрічі24 липня 2015 року спільно з о\у КМСД Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області інспектором Петрівського РП КВІ К.М. Анпілоговою на базі Макіївського професійного училища соціальної реабілітації ім. А.С. Макаренка було презентовано для вихованців та вихователів документальний фільм «Діти за гратами».

Головною метою проведення такого заходу є профілактика правопорушень серед неповнолітніх.

У документальному фільмі йдеться про проблеми чинної системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні через реальні історії хлопців та дівчат, які засуджені до позбавлення волі та про зміни, які відбуваються в контексті реформи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні. В ньому також представлено різні підходи роботи з неповнолітніми правопорушниками, що ґрунтуються на міжнародних стандартах стосовно систем юстиції для неповнолітніх.

Катерина Анпілогова, інспектор Петрівського РП КВІ

У наш час повної цивілізації важко собі уявити, що з власної квартири можна зробити сміттєзвалище. Та, виявляється, це можливо, бо саме так і вчинила господарка квартири №37 будинку №21, що на вулиці Літвінова в Петровому Катерина Безручак. Від чого й страждають всі сусіди. Страшний сморід та нашестя комах заполонило весь під’їзд настільки, що навіть відкриті вікна та балкони не рятують людей від цього жаху. Жінка похилого віку після смерті свого чоловіка почала в буквальному сенсі стягувати все сміття у свою квартиру, не нехтуючи нічим, знайденим на сміттєзвалищах. Тут трапляються і пляшки, і різного роду банки, і коробки і взагалі всі види непотрібу.

Мешканці будинку активно намагалися вирішити цю проблему, але, коли розмови з господаркою помешкання не принесли жодних результатів, звернулися за допомогою до її дітей та невістки, яка, до речі, зіграла далеко не останню роль в цьому питанні. Замість того, щоб знайти компроміс, невістка Катерини Безручак Валентина вирішила все на свій лад. Жінка агресивно поставилася до всіх, хто до неї звертався, більше того - вирішила не допомагати, а влаштовувати скандали з погрозами. Залякавши таким чином всіх рідних і мешканців вона сподівалась, що ця сміттєва яма буде існувати й далі. Жахливим в цій ситуації є той факт, що Валентина Безручак займається реалізацією молочних продуктів. Це ще раз підтверджує, як мало ми знаємо людей, в яких купуємо продукти харчування і на яку небезпеку наражаємо своє здоров’я.

запальні ритми музики дискотеки всіх поєднали в танці.Щоб був у вас дійсно чудовий настрій,

Упоравшись з ділом, хіба вам не варто

Зустрітись з дотепними іграми, жартами?!

Вечір п’ятниці вже встиг стати для дітей нашого селища чимось особливим, саме його вони з нетерпінням чекають впродовж всього тижня. А коли він приходить, то чим швидше біжать з батьками до сцени в парку відпочинку. Так і минулої п’ятниці сподівання дітей були виправдані повністю. Чудовий літній вечір та красуня ведуча розваг Альона Квіташ з дотепними іграми, жартами, а найголовніше - подарунками налаштувала всіх присутніх на абсолютний позитив. Не забули й про батьків, їм теж дісталися привітання і подарунки, бо, як виявилось, активні мами допомагають у проведенні таких заходів. Тож на сцену одразу запросили Анну Береславську, Олесю Кравченко та Ольгу Кудряшову, щоб не тільки подякувати за їхню роботу, а й вручити смачний шоколад.

Цього разу в програмі були: довгоочікуване караоке, майстер-клас «Орхідея з паперу», ігри та розваги і, як завжди, дискотека для малечі. Діти показували всі свої вміння, розкриваючи співочі таланти, чудову гру в команді і були нагороджені солодощами та призами. З захопленням спостерігали батьки за маленькими пустунами, а в парку тим часом лунав найщиріший дитячий сміх та відлуння оплесків присутніх.

Вікторія Махнюк

На знімку: запальні ритми музики дискотеки всіх поєднали в танці.

Ну ось, нарешті, й сталося те, на що ми з вами, шановні уболівальники, ще не так давно могли сподіватися хіба що в найсміливіших мріях: Великий Футбол прийшов на Петрівщину! Причому, в даному випадку йдеться навіть не про регулярні виступи нашої команди в Другій лізі української першості: на цьому тижні примхливий жереб назвав нашого наступного суперника в боротьбі за Кубок України з футболу. Отже вперше в історії спорту району до нас в рамках офіційного турніру завітає команда з найвищого вітчизняного дивізіону – грізна прем’єрлігівська «Волинь», добре відома в широких колах любителів спорту передусім своїм епатажно-харизматичним наставником Віталієм Кварцяним. Поєдинок цей має відбутися вже менше, ніж за місяць: у суботу, 22 серпня. Тож, вочевидь, ця подія стане гідним подарунком любителям спорту якраз до Дня Незалежності України.

Антоніна Захарівна Марченко народилася 31 липня 1925 року в с. Іванівці Барвіновського району Харківської області. Після закінчення навчання в сільській школі працювала на Харківському станкобудівельному заводі різноробочою.

Через кілька років життя склалося так, що повернулася в рідне село, де влаштувалася на посаду прибиральниці Іванівської сільської ради.

З 1985 року проживає в Петровому. В минулому, 2014 році Антоніну Захарівну спіткало горе – помер її син Володимир.

Петрівські районна державна адміністрація, районна рада, управління соціального захисту населення райдержадміністрації вдячні Антоніні Захарівні за чесно прожите трудове життя, щиро вітають ювілярку з її 90-річчям, бажають здоров’я, уваги оточуючих і благополуччя.

 

Управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації оголошує конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців: завідувач сектору з питань постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС (тимчасово вакантна посада); начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення (тимчасово вакантна посада); головний спеціаліст відділу з питань праці та соціально-трудових відносин; головний спеціаліст відділу прийняття рішень (тимчасово вакантна посада); головний спеціаліст сектору нагляду за правильністю призначення і виплати пенсій та взаємодії з соціальними фондами, громадськими організаціями і засобами масової інформації (тимчасово вакантна посада); головний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку та звітності.

У конкурсі на заміщення вакантної посади завідувача сектору з питань постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС (тимчасово вакантна посада) управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації можуть брати участь особи, які мають вищу бухгалтерсько-економічну освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, стаж роботи за фахом на державній службі на посадах головного спеціаліста не менше 3 років або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах не менше 5 років при необхідності, виходячи із виконання структурним підрозділом основних завдань та функцій, досконало володіють комп’ютерною технікою та вільно володіють державною мовою;