знайомство з сільською радою пройшло дуже вдалоЗ метою ведення ефективного діалогу із сільськими та селищними головами, вивчення матеріально-технічного стану соціальних закладів, огляду інфраструктури голова районної державної адміністрації Сергій Завалій продовжує знайомитись із територіальними громадами.

Сергій Володимирович здійснив візит в Петрівське, який розпочав із ознайомлення зі станом справ в територіальній громаді. Петрівський сільський голова Наталія Лепська розповіла про виконання місцевого бюджету та програми соціально-економічного розвитку ради, озвучила основні проблемні питання місцевої громади. Однією з них є неможливість проводити будь-які проплати через арешт рахунків із-за боргів за водопостачання. Ця проблема виникла недавно та найближчим часом буде вирішена в судовому порядку, але багато корисних і потрібних справ поки що припинені і чекають позитивного вирішення.

Сергій Завалій та заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета оглянули основні заклади інфраструктури села. Першим об’єктом, куди вони завітали разом із сільським головою, був ФАП. Зустріла гостей завідуюча Антоніна Мазур, яка показала приміщення та розповіла про матеріально-технічну базу закладу.

- Робота налагоджена, сільська рада завжди допомагає, бажання працювати є, але єдина у нас проблема – це нестача медикаментів – ділиться з керівництвом завідуюча ФАПом. Сергій Володимирович відмітив, що сфера медичного обслуговування людей перебуває на особливому контролі, тут багато проблем, але спільно ми зможемо їх вирішити. Дитячий садок в с. Петрівському, який був наступним в ході візиту голови РДА, може похвалитися комфортними умовами навчання і виховання дошкільнят. Його відвідують, як місцеві діти та з сіл Олександро-Мар’ївки і Йосипівки, так і із сусіднього міста Жовті Води. Усі діти забезпечуються харчуванням. Температурний режим взимку відповідає вимогам – усе завдяки проведеним раніше ремонтним роботам та правильно підготовленим системам опалення.дитячий садок, комфортно оформлений для навчання та виховання дітей, справив приємне враження

До речі, сільський голова Наталія Лепська подбала, щоб перевести садочок на альтернативні види опалення – вже фактично придбані відповідні котли і взимку дітлахи мерзнути не будуть. Завідуюча дитячим дошкільним закладом Лариса Харлан зуміла організувати колектив, батьківську громадськість та результативну співпрацю з сільською радою, тож за рейтинговою оцінкою садочок займає одну з найвищих позицій в районі, тут гарно, охайно, панує творча атмосфера. Це розумієш, як тільки ступаєш на територію дитсадка – всіх зустрічає надпис: «Посміхнися! Тебе люблять!». Не гірші враження склалися у голови РДА та його заступника під час знайомства з Петрівською ЗОШ І-ІІІ ступенів. Ця школа, її керівник та колектив відомі не лише в районі та області, а й далеко за межами. Так, нещодавно тут відбулася неординарна подія - від імені фундації «Комітет допомоги українським сиротам і дітям без батьківської опіки», засновником якого є професор Джон Карк з Каліфорнії (США), українець за походженням, директор Комітету Галина Юрченко вручила кращим учням школи премії імені Якова Гурського.

Екскурсію школою для гостей провела заступник директора Ніна Шарова. Сергій Завалій та Тетяна Панета оглянули класні кімнати, спортзал, їдальню, актову залу, народознавчий куточок. В закладі наразі активно проводяться ремонтні роботи, щоб у День знань зустріти дітей теплою, затишною, майже домашньою обстановкою. Зрозуміло, що навіть у дбайливого господаря завжди є місце для модернізації, поліпшення стану підпорядкованої установи. Усі пропозиції, побажання керівника (для врахування у подальшій роботі) уважно вислухав Сергій Володимирович.

Голова райдержадміністрації відмітив, що в соціальній сфері сільської ради працюють гарні, енергійні, небайдужі люди, які люблять своє село і односельців.

– Таким людям, такій громаді хочеться допомагати, зазначив він. Сергій Володимирович побажав сільському голові Наталії Лепській міцного здоров’я, витримки і енергії, щоб і надалі працювати для людей, не зважаючи на труднощі, та подякував їй за роботу.

За матеріалами сайту Петрівської РДА

На знімках: знайомство з сільською радою пройшло дуже вдало; дитячий садок, комфортно оформлений для навчання та виховання дітей, справив приємне враження.