У наш час повної цивілізації важко собі уявити, що з власної квартири можна зробити сміттєзвалище. Та, виявляється, це можливо, бо саме так і вчинила господарка квартири №37 будинку №21, що на вулиці Літвінова в Петровому Катерина Безручак. Від чого й страждають всі сусіди. Страшний сморід та нашестя комах заполонило весь під’їзд настільки, що навіть відкриті вікна та балкони не рятують людей від цього жаху. Жінка похилого віку після смерті свого чоловіка почала в буквальному сенсі стягувати все сміття у свою квартиру, не нехтуючи нічим, знайденим на сміттєзвалищах. Тут трапляються і пляшки, і різного роду банки, і коробки і взагалі всі види непотрібу.

Мешканці будинку активно намагалися вирішити цю проблему, але, коли розмови з господаркою помешкання не принесли жодних результатів, звернулися за допомогою до її дітей та невістки, яка, до речі, зіграла далеко не останню роль в цьому питанні. Замість того, щоб знайти компроміс, невістка Катерини Безручак Валентина вирішила все на свій лад. Жінка агресивно поставилася до всіх, хто до неї звертався, більше того - вирішила не допомагати, а влаштовувати скандали з погрозами. Залякавши таким чином всіх рідних і мешканців вона сподівалась, що ця сміттєва яма буде існувати й далі. Жахливим в цій ситуації є той факт, що Валентина Безручак займається реалізацією молочних продуктів. Це ще раз підтверджує, як мало ми знаємо людей, в яких купуємо продукти харчування і на яку небезпеку наражаємо своє здоров’я.

Та що ж робити людям, в квартирах яких тепер панує цей сморід? Адже деякі з них страждають від астми і алергії, невже вони повинні потерпати через недбальство рідних Катерини Безручак, які так і не збираються вивезти сміття з квартири? Наразі мешканці сусідніх квартир зібрали підписи і намагаються звертатись у різні інстанції, щоб скоріше звернути увагу громадськості на цю проблему. Під зверненням підписалися О.Ломакіна, О.Шевченко, В.Рева, І.Лук’янова, О.Глущенко, В.Осипчук, М.Копань, В.Тарасенко, О.Жилко, С.Мелихіна, Т.Філіпенко, І.Мерщанський.

Залишається лише сподіватись, що діти та внуки господарки квартири згадають про совість та зрештою прийдуть на допомогу і вирішать це питання, бо завжди важливо пам’ятати, що людина повинна залишатися людиною. Від їхньої допомоги в першу чергу залежить здоров’я мешканців цього будинку і знехтувати цим фактом вони просто не мають права!

Вікторія Махнюк