Ну ось, нарешті, й сталося те, на що ми з вами, шановні уболівальники, ще не так давно могли сподіватися хіба що в найсміливіших мріях: Великий Футбол прийшов на Петрівщину! Причому, в даному випадку йдеться навіть не про регулярні виступи нашої команди в Другій лізі української першості: на цьому тижні примхливий жереб назвав нашого наступного суперника в боротьбі за Кубок України з футболу. Отже вперше в історії спорту району до нас в рамках офіційного турніру завітає команда з найвищого вітчизняного дивізіону – грізна прем’єрлігівська «Волинь», добре відома в широких колах любителів спорту передусім своїм епатажно-харизматичним наставником Віталієм Кварцяним. Поєдинок цей має відбутися вже менше, ніж за місяць: у суботу, 22 серпня. Тож, вочевидь, ця подія стане гідним подарунком любителям спорту якраз до Дня Незалежності України.

Коментуючи результати жеребкування, президент «Інгульця» Олександр Поворознюк зазначив, що дещо розчарований жеребом, адже мріяв, аби у рамках Кубку до Петрового завітав хтось із квартету головних грандів вітчизняного футболу – донецький «Шахтар», київське «Динамо», дніпропетровський «Дніпро» чи харківський «Металіст». Що ж, Олександра Григоровича зрозуміти можна: навряд чи знайдеться в українському футболі команда, яка б не мріяла помірятися силами з цими прославленими на світових футбольних аренах колективами. Втім, ніхто з нас не заперечував би, аби така зустріч відбулася на більш пізній стадії розіграшу, скажімо, в 1/8 фіналу. Щоправда, для цього треба здійснити неймовірне: перемогти «Волинь»! Завдання, звісно, надскладне, адже в арсеналі Кварцяного і більш висококласні футболісти, та й досвід кубкових виступів «Волині» й «Інгульця», безумовно, важко порівнювати. Однак Олександр Поворознюк зі своїми підопічними вже не раз доводили, що вміють ламати усталені стереотипи, даруючи приємні сюрпризи своїм уболівальникам. Чому б і цього разу не спробувати зробити такий сюрприз? Певне, на противагу названим досвіду і класу козирями нашої команди могла б стати правильна тактична побудова гри і, звичайно ж, повна самовіддача усіх гравців на кожному клаптику футбольного поля. А шалена уболівальницька підтримка, гадаю, стане ще одним козирем. Головне, аби гравці «Інгульця» не знітилися перед авторитетом опонентів і зрозуміли – за поразку з таким суперником їм ніхто дорікнути не зможе, адже сам факт виходу в 1/16 фіналу це вже маленький подвиг. Разом з тим – чому б не спробувати, порадувавши своїх прихильників красивою грою, здолати ще одну кубкову вершину? Тож побажаємо нашим улюбленцям удачі, об’єктивного арбітражу та бойового настрою на майбутній поєдинок.

Тим часом пропонуємо до уваги уболівальників склад інших пар, що визначилися шляхом жеребкування. До речі, жеребкування здійснювалося за принципом зведення «сіяних» команд з «несіяними». До «сіяних» віднесли усі команди Прем’єр-ліги та дві кращі (за поточним рейтингом) команди Першої ліги, до «несіяних» - решту клубів, зокрема й ті, що пройшли стадію попереднього відбору. За правилами ПФЛ на цьому етапі розіграшу переможець пари визначатиметься за результатами одного поєдинку, і господарями поля мають бути саме «несіяні» команди.

Отож згадані пари мають наступний вигляд:

МФК «Миколаїв» - «Металіст» (Харків);

«Зірка» (Кіровоград) – «Карпати» (Львів);

«Черкаський Дніпро» (Черкаси) – «Сталь» (Дніпродзержинськ);

«Десна» (Чернігів) – «Ворскла» (Полтава);

«Балкани» (Зоря) – «Дніпро» (Дніпропетровськ);

«Мир» (Горностаївка) – «Чорноморець» (Одеса);

«Тернопіль» – «Металург» (Запоріжжя);

«Арсенал-Київ» – «Шахтар» (Донецьк);

«Суми» – «Оболонь-Бровар» (Київ);

«Авангард» (Краматорськ) – «Олександрія»;

«Гірник» (Кривий Ріг) – «Іллічівець» (Маріуполь);

«Геліос» (Харків) – «Говерла» (Ужгород);

«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) – «Олімпік» (Донецьк);

«Гірник-Спорт» (Комсомольськ) – «Динамо» (Київ);

«Кристал» (Херсон) – «Зоря» (Луганськ);

«Інгулець» – «Волинь» (Луцьк).

А тим часом, на момент виходу цього номера з друку, в Петровому відбудеться інша значима подія – урочиста церемонія відкриття стадіону «Інгулець», приурочена до першої офіційної гри на його полі в рамках Другої ліги Чемпіонату України 2015 – 2016 років. Нагадаємо: цього дня в гості до нас має завітати рівненський «Верес». Детальний звіт про цю подію і про результат футбольного поєдинку читайте в наступному номері.

Володимир КІФЕНКО