Свято Дня працівника природно - заповідної справи встановлене Президентом України для того щоб ще раз привернути увагу суспільства до охорони навколишнього  середовища та відзначити заслуги і величезний внесок людей, які стоять на службі природно-заповідної справи.

Шановні працівники природно - заповідної справи, висловлюємо Вам слова щирої вдячності за наполегливість, професіоналізм, самовідданість у роботі і бажаємо міцного здоров’я, щастя, миру, злагоди і добробуту у Ваших родинах, а також успіхів у Вашій надзвичайно важливій праці!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні земляки!

8 липня в Україні святкують День родини. Немає нічого ціннішого та важливішого, ніж сім’я, ніж діти та батьки. Тож дозвольте привітати  усіх з цим чудовим святом!

Щиро бажаю кожній родині щасливої долі, міцного здоров’я, добробуту, благополуччя, миру, злагоди та любові. Нехай будуть щасливими і вдячними ваші діти, а буденні клопоти завжди радісними і приємними. Нехай для кожного з вас родина буде надійною фортецею, тим місцем, де завжди зрозуміють, підтримають і допоможуть.

Мирного неба і злагоди для кожної родини!

Зі святом Вас!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Через посуху 1947 рік був неврожайним на хлібні культури, а зароблене колгоспниками на трудодні зерно закінчилося ще по-осені. Іван ще заздалегідь  попередив батьків, що вранці наступного дня вирушить до міста Олександрії, щоб отримати по квитанції борошно за здане раніше до заготівельного пункту прядиво. Звечора мама, обмолотивши рештки зернят, випекла невеликого коржа, аби покласти сину до торбинки. А на ранок село накрив густий туман, тому мама вмовляла Івана не поспішати, щоб розвіявся. «А то, не дай Бог заблукаєш», - турбувалася вона. «Та не хвилюйся, я буду уважний», - відповів хлопець. Поліна Яківна, знаючи синів характер, вже не стала його стримувати, лише перехрестила на порозі. Дорога була неблизькою, адже сім’я проживала у селі Вишнівці Онуфрієвського району. Стомившись крутити педалі старенького велосипеда, Іван вирішив трохи відпочити та підкріпитись. Відламавши коржа став їсти його, запиваючи узваром. Мимоволі на думку прийшли ще страшніші голодні роки 1932 та 33. Пригадав своїх ровесників та односельців, що у нелюдських муках покинули цей світ. На все життя запам’ятався той шматок гарбуза, що мамі дали родичі, а вона запекла у печі. Тоді голодні діти накинулися на цю смакоту, а після страшний біль пронизав хлопчині живіт і мама поставила на нього перевернутий глиняний горщик, немов банки на спину. Таке було тоді лікування.

І знову на порядку денному в житті району постали два проблемні питання, які й було обговорено на засіданні комісії в райдержадміністрації. Це питання стосовно погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також стосовно заборгованості з єдиного соціального внеску. Розпочав засідання голова райдержадміністрації Сергій Завалій, котрий ще раз озвучив, які наразі постали проблеми, і одразу ж перейшов до шляхів їх вирішення. Голова закликав до злагодженої роботи між всіма організаціями та їх відділами, адже лише за умови тісної співпраці можна досягнути найкращих результатів.

Зі звітними даними про стан виплати заробітної плати та всією інформацією з цього питання доповідала начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Сибіра. З почутого стало зрозуміло, що постає завдання зі збільшення фонду заробітної плати, отже з цього приводу вже розпочата робота. Наразі було проведено співбесіди з керівниками сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств. І вже є відповідні результати, та ще й досить хороші. Звичайно, не можна забувати про те, що на рівень заробітної плати великий вплив має посівна та жнивна кампанії, під час яких вона зростає, а у інші відрізки часу, відповідно, знижується, та робота над цією проблемою вже розпочата.

Цими днями Петрівщиною знову пройшли рясні дощі. Власне - благодатне явище для городини, для доброго розвитку пізніх зернових культур, баштанів і такого іншого. Але у нас – жителів вулиці і провулка ім. Першого Травня, що в Петровому на правобережжі Інгульця, дощова погода, зазвичай, викликала переважно негативні емоції. Справа в тому, що ось уже багато років поспіль дорожнє покриття на нашій вулиці було перетворене просто в непролазне баговиння, яке за найменшої негоди не дозволяло ні пройти, ні проїхати. Зайве казати, що в непогожі дні ми просто не могли вийти в центр селища в ошатному привабливому одязі, адже, погодьтеся, вечірня сукня чи діловий костюм до брудних гумових чобіт навряд чи пасували б. Також наша вулиця ще донедавна завдавала чимало прикрощів й автовласникам, адже головною проблемою було уже навіть не просто добратися до власного двору в чистій автівці, а взагалі хоч як-небудь добратися, а не засісти «наглухо» в одній з глибоких калабаней, яких під час дощів тут утворювалося чимало.

Чи не найважливішим питанням порядку денного чергового засідання колегії райдержадміністрації  був звіт начальника фінансового управління Г.Овдій «Про підсумки виконання зведеного та районного бюджетів за січень-березень та квітень 2015 року». Втім, голова райдержадміністрації С.Завалій запропонував в першу чергу заслухати інформацію завідувача сектору взаємодії з правоохоронними органами, з питань запобігання і виявлення корупції та мобілізаційної роботи апарату районної державної адміністрації О.Гіюка «Про стан виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади у галузі оборонної роботи сільськими, селищними радами», бо в даний час, коли на Сході України триває війна, актуальнішого питання немає.

О.Гіюк зазначив, що загалом робота ведеться нормально, хоча є і певні недолік, висловив свої пропозиції щодо їх ліквідації.

На виконання положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу» Міністерством юстиції України було створено 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які забезпечуватимуть організацію її надання у цивільному та адміністративному процесах із 1 липня 2015 року соціально незахищеним громадянам, серед яких: малозабезпечені особи, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, ветерани війни (в тому числі учасники АТО), члени сімей загиблих учасників бойових дій, реабілітовані особи та ін. відповідно до ст. 14 згаданого закону.

Закружляв і впав листочок, 

До побачення, садочок! 

Ти нас кожен день стрічав — 

Другим домом діткам став!

Кожного ранку ми бачимо, як тримаючи у долонях маленьку руку, батьки, ведуть своїх малюків до дитячого садочка. Певно для всіх у дитинстві цей заклад був другою домівкою і залишився у житті, як спогад про перший крок у доросле життя. Зараз побутує думка, що дитячий садок - не надто важлива ланка в житті дитини. Та не будемо забувати про те, що саме він дає кожному малюку. Дошкільний навчальний заклад забезпечує реалізацію права дитини на здобуття дошкільної освіти, її фізичний, розумовий і духовний розвиток, соціальну адаптацію та готовність продовжувати освіту. Система дитячих садків призначена як для первинної соціалізації дітей, навчання їх навичкам спілкування з ровесниками, так і для масового, загальнодоступного вирішення проблеми зайнятості їхніх батьків.У дитячих садках також здійснюється мінімальна підготовка дітей до навчання в школі — на рівні первинних навичок читання, письма та лічби. Тож можна з впевненістю сказати, що саме ці заклади закладають основу формування та становлення сильних особистостей, майбутніх лідерів та успішних людей.

На превеликий жаль аварії на дорогах у наш час вже стали якоюсь звичайною справою, адже трапляються вони щодня. Як показує статистика, більшість таких ситуацій на дорозі стається через нехтування Правилами дорожнього руху, що є єдиними для всіх. Далеко не кожен знає ці правила чи дотримується їх. Проте, якщо сів за кермо, то думай не лише про своє життя, а й про інших людей, яких вдома чекає сім’я.

Задля уникнення таких прикростей в майбутньому, дітям завчасно починають прививати ці елементарні правила. З метою ознайомлення з основами цих правил у Петрівському районі було проведено змагання в рамках Всеукраїнського конкурсу команд юних інпекторів руху, участь в якому взяли команди «Інспектор» Петрівського НВК, «Зебра» Луганської ЗШ І-ІІІ ст., «Віраж» Зеленської ЗШ І-ІІІ ст., «Автостоп» Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ст., «Стоп» Володимирівської ЗШ І-ІІІ ст.

Телефони гарячих ліній у випадку надзвичайних ситуацій:

УМВС України у Кіровоградській області – 102 або оперативний черговий (0522) 24 15 60, управління ДАІ УМВС – 050 323 48 90

Служба безпеки України у Кіровоградській області – (0522) 36 13 06

Державна служба з надзвичайних ситуацій – 101 або оперативний черговий ДСНС у Кіровоградській області – 22 06 85, 22 64 25

Обласний Центр медицини катастроф – 103, черговий (0522) 33 73 63

«Інгулець» знову радує яскравою грою

Минулий тиждень подарував цілу низку новин, переважно добрих, для любителів футболу Петрівщини і, зокрема, для уболівальників нашої чудової, створеної Олександром Поворознюком команди «Інгулець». Зокрема, вперше в своїй історії «Інгулець» візьме участь у розіграші Кубку України, не серед аматорів, як минулого року, а головного Кубка, що має визначити найсильніший кубковий колектив України. Щоправда, на попередньому етапі розіграшу, тобто на стадії 1/32 фіналу, справжні гранди участі ще не беруть, тож сподіватися, що до Петрового завітає хтось на кшталт «Дніпра» чи київського «Динамо» ще зарано. Втім, за умови успішного виступу нашої команди на попередній стадії, не можемо виключати і такого розвитку подій, тож побажаємо нашим улюбленцям успіху на цьому етапі. Тим більше, що жереб був для нас цього разу особливо прихильним, вибравши нам в суперники по 1/32-й добре знайому команду «Демня» зі Львівщини, тобто команду, яку «Інгулець» здолав у минулорічному фіналі Кубку України серед аматорів. Колектив, звичайно, дуже непоганий, але, говоритимемо відверто – цілком нам по силах, тож непроходження до 1/16-ї, очевидно, сприймемо просто як катастрофу. На стадії 1/32-ї фіналу матчі за вихід до наступного кола складаються з однієї гри і відбуваються на полі команд, що стоять нижче у рейтингу ФФУ. Тобто команди з нижчих ліг отримують перевагу власного поля перед своїми суперниками. Відтак, згідно з цим правилом, 22 липня «Інгулець» зустрінеться з «Демнею» на Львівщині, адже наша команда вже зарахована до другого дивізіону Професійної футбольної ліги України, тоді як «Демня» поки що залишається в аматорській першості. Щоправда, Олександр Поворознюк звернувся до представників ФФУ з пропозицією, аби цей поєдинок провели на будь-якому іншому стадіоні Львівщини – чи то у самому Львові чи то у Винниках, де виступає команда «Рух», оскільки стадіон у Демні дуже низької якості, а футбольний газон – відверто поганий, що не дасть обом командам можливості на 100 відсотків виявити свою майстерність. Попередньо Федерація нібито погоджується задовольнити це клопотання, тож сподіваємося, що переможця пари буде виявлено завдяки саме майстерній грі, а не через якісь випадковості, пов’язані з неналежним станом футбольного поля.

Літо в самому розпалі і щедро дарує нам врожай. З кожним роком в Україні збільшується виробництво овочевого та фруктового консервування. Займаються ним і вдома, та навіть найдосвідченіші господині не знають всього різномаїття рецептів, адже їх дуже багато. Поділилася рецептами з усіма й пані Анна, яка консервує вже 35 років і знає стільки смаколиків, що аж дух захоплює. 

 

 №

з/п

Назва об’єкта

господарювання

Місце розташування

1

Петрівська районна рада

ЗСЦЗ № 43456

смт Петрове

вул. Жовтнева,20

2

Петрівська ЦРЛ

ЗСЦЗ № 43451

смт Петрове

вул. Ілліча, 1

 

3

 

Петрівський райвідділ УМВС України

в області ЗСЦЗ № 43433

смт Петрове

вул. Садова, 45

 

4

Петрівський РВ УМВС в кіровоградській області

ЗСЦЗ № 43414

смт Петрове

вул. Філатова, 31

 

 

5

 

Петрівська ЗШ 1 ступеня ЗСЦЗ № 43440

смт Петрове

вул. Літвінова

 

 

6

 

Управління державного казначейства в Петрівському районі

ЗСЦЗ № 43415

смт Петрове

вул. Ілліча, 46

 

7

 

Петрівське відділення "Укрпошта"

ЗСЦЗ № 43465

смт Петрове

вул. Ілліча, 31

 

 

8

 

Комбінат комунальних підприємств будинок побуту

ЗСЦЗ № 43438

смт Петрове

вул. Ілліча, 21-76

 

9

 

Адмінбудівля СВК "Райпольське"

ЗСЦЗ № 43450

с. Іванівка

вул. Жовтнева, 18

 

10

 

Адмінбудівля ТОВ А/Ф "Пятихатсяка"

ЗСЦЗ № 43464

с. Володимирівка

вул. Леніна

 

11

 

Дитячий садок ЗСЦЗ № 43442

с. Ганівка

 

 

12

 

Житловий будинок СВК "АФ "Маріампольська"

ЗСЦЗ № 43427

с. Луганка

вул. борічча СРСР, 24

 

13

 

Будинок культури СВК "АФ "Маріампольська"

ЗСЦЗ № 43452

с. Луганка

вул. Шкільна

 

14

 

Петрівська загальноосвітня школа 1-111 ст. відділу освіти РДА

ЗСЦЗ № 43448

с. Петрівське

вул. Молодіжна

 

15

 

Житловий будинок Новостародубської сільської ради

ЗСЦЗ № 43417

с. Новий Стародуб

вул. Дзержинського, 20

 

 

16

 

Житловий будинок Новостародубської сільської ради

ЗСЦЗ № 43416

 

с. Новий Стародуб

вул. Дзержинського, 17

 

17

 

Житловий будинок Новостародубської сільської ради

ЗСЦЗ № 43436

с. Новий Стародуб

вул. Дзержинського, 19

 

18

 

Житловий будинок Новостародубської сільської ради

ЗСЦЗ № 43443

с. Новий Стародуб

вул. Дзержинського, 21

 

 

19

 

Житловий будинок Новостародубської сільської ради

ЗСЦЗ № 43439

с. Новий Стародуб

вул. Дзержинського, 23

 

 

20

 

Петрівська виправна колонія №49 ЗСЦЗ № 43446

с. Новий Стародуб

 

21

 

 Петрівська виправна колонія №49 ЗСЦЗ № 43444

с. Новий Стародуб

 

 

22

 

Петрівська виправна колонія №49 ЗСЦЗ № 43445

с. Новий Стародуб

 

23

 

Петрівська виправна колонія №49 ЗСЦЗ № 43454

с. Новий Стародуб

 

24

 

Петрівська виправна колонія №49 ЗСЦЗ № 43455

с. Новий Стародуб

 

25

 

Чечеліївська ЗШ 1-111 ст. ЗСЦЗ № 43441

 

с. Чечеліївка

 

 

26

 

Іскрівська ЗШ 1-111ст. ЗСЦЗ № 43430

с. Іскрівка

 

27

 

Залізнична станція Рядова, Криворізької дирекції перевезень

Придніпровської залізниці "Укрзалізниця" ЗСЦЗ № 43453

с. Рядове

 

28

 

ЦГЗК, карєр №3 Сховище № 43401

с. Богданівка

 

29

 

КП "Петрівське" ПРУ №43449

смт Петрове

вул. Літвінова, 10

 

30

 

КП "Петрівське" ПРУ №43463

смт Петрове

вул. Літвінова, 11

 

31

 

Адмінбудівля СВК "Росія" ПРУ №43404

 

с. Червонокостянтинівка

 

 

32

 

Житловий будинок ТОВ А/Ф "Пятихатсяка" ПРУ №43419

с. Петрівське

вул. Петршотравнева,79

 

33

 

Сільський будинок культури ПРУ №43447

с. Червонокостянтинівка