На виконання положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу» Міністерством юстиції України було створено 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які забезпечуватимуть організацію її надання у цивільному та адміністративному процесах із 1 липня 2015 року соціально незахищеним громадянам, серед яких: малозабезпечені особи, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, ветерани війни (в тому числі учасники АТО), члени сімей загиблих учасників бойових дій, реабілітовані особи та ін. відповідно до ст. 14 згаданого закону.

На території Кіровоградської області утворено 3 місцевих центра, кожен з яких буде охоплювати територію декількох районів або міст.

 Центр

 Територіальна

юрисдикція

Адреса, графік роботи   Директор

Кіровоградський

місцевий центр

з надання

безплатної вторинної

правової допомоги

м. Кіровоград, 

Долинський, 

Кіровоградський,

Компаніївський,

Новогородківський,

Новомиргородський,

Устинівський райони

 

м. Кіровоград вул. 

Преображенська, 2

Графік роботи:

понеділок-четвер

з 8-00 до 17-00

п’ятниця з 8-00 до 16-00

обід з 12-00 до 12-48

Батранюк 

Тетяна Леонідівна

тел. 095 876 62 33

Олександрійський

місцевий центр

з надання бесплатної

вторинної

правової допомоги

м. Олександрія,

м. Світловодськ,

м. Знам’янка,

Знам’янський,

Олександрійський,

Олександрівський,

Онуфріївський,

Петрівський,

Світловодський райони

 

м. Олександрія вул.

Першотравнева, 18

Графік роботи:

понеділок-четвер

з 8-00 до 17-00

п’ятниця з 8-00

до 16-00

обід з 12-00 до 12-48

Руденко

Анатолій Миколайович

тел. 066 722 03 42

Голованівський

місцевий центр

з надання

безплатної

вторинної 

правової допомоги

 

Бобринецький,

Вільшанський,

Гайворонівський,

Голованівський,

Добровеличківський,

Маловисківський,

Новоархангельський,

Новоукраїнський,

Ульяновський райони

 

с.м.т. Голованівськ 

вул. Ціолковського, 1

Графік роботи:

понеділок-четвер

з 8-00 до 17-00

п’ятниця з 8-00

до 16-00

обід з 12-00 до 12-48

Рибак

Ольга Василівна

тел. 067 131 28 16

Добрі наміри, чи…

Нещодавно законодавці провалили законопроект, запропонований урядом, про запровадження в торговельній мережі і інших бізнесових структурах касових апаратів. Подали це рішення як прояв великої турботи про вітчизняний бізнес, спрощення правил його діяльності.З цього приводу я звернувся до знайомого приватного підприємця із запитанням – як сприйняв цю новину? Відповідь мене дещо здивувала, бо його реакція була негативною. Він пояснив, що на перший погляд нібито добре, що позбавили зайвого клопоту із запровадженням касових апаратів. Але ж цей пристрій є засобом контролю за надходженнями від реалізації продукції, послуг тощо, значно ускладнює приховування реальних прибутків, не дає змогу ухилятися від сплати податків. Як компроміс, законодавці домовилися про те, що задля контролю за прибутками відповідні органи будуть проводити перевірки. Та постає запитання – невже народні депутати не знають, що нерідко візити перевіряючих є звичайним збиранням «данини»? Виходить, що на словах вони за те, щоб максимально обмежити безпосереднє спілкування підприємців з чиновниками, позбавити чиновників можливості приймати рішення, які впливають на ведення бізнесу, а на ділі відкривають дорогу корупції.Сказане вище – моя особиста точка зору. Я не настільки добре розбираюся в хитросплетіннях податкового і іншого законодавства, яке регулює діяльність бізнесових структур, але складається враження, що такими «добрими намірами» встелена дорога не до Європи, а на манівці, якими блукає Україна вже багато років.

Анатолій РЯБОКОНЬ.