На превеликий жаль аварії на дорогах у наш час вже стали якоюсь звичайною справою, адже трапляються вони щодня. Як показує статистика, більшість таких ситуацій на дорозі стається через нехтування Правилами дорожнього руху, що є єдиними для всіх. Далеко не кожен знає ці правила чи дотримується їх. Проте, якщо сів за кермо, то думай не лише про своє життя, а й про інших людей, яких вдома чекає сім’я.

Задля уникнення таких прикростей в майбутньому, дітям завчасно починають прививати ці елементарні правила. З метою ознайомлення з основами цих правил у Петрівському районі було проведено змагання в рамках Всеукраїнського конкурсу команд юних інпекторів руху, участь в якому взяли команди «Інспектор» Петрівського НВК, «Зебра» Луганської ЗШ І-ІІІ ст., «Віраж» Зеленської ЗШ І-ІІІ ст., «Автостоп» Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ст., «Стоп» Володимирівської ЗШ І-ІІІ ст.

Одразу після переліку всіх конкурсів, які очікували на учасників, ведуча Наталія Дементьєва радо представила шановне журі. На конкурс завітали: начальник відділення державної автоінспекції з обслуговування Петрівського району Андрій Дуброва, провідний фахівець групи з централізованого господарського обслуговування навчальних закладів і установ при відділі освіти райдержадміністрації Борис Бойко, інспектор відділення державної автоінспекції з обслуговування Петрівського району Наталія Рудяченко, методист районного відділу освіти Тетяна Швець, директор Центру дитячої та юнацької творчості Валентина Бойко, практичний психолог ЦДЮТ Наталія Корж. В обов’язкову конкурсну програму входили: виступ агітбригад, з яким всі команди впорались чудово; перевірка теоретичних знань Правил дорожнього руху, які були на досить високому рівні, враховуючи юний вік учасників; конкурс «юний регулювальник», де кожна команда продемонструвала жести регулювальника; велоестафета, під час якої були майстерно виконані задані велофігури; дитяче автомістечко, проекти якого діти продемонстрували.

На радість присутніх всі учасники показали чудові знання Правил дорожнього руху, з гідністю пройшли всі випробування і довели, що в майбутньому будуть хорошими водіями. Та все ж конкурс є конкурс і місце переможця змагань тільки одне. А найкраще, за рішенням журі, виступила команда «Інспектор» Петрівського НВК, з чим ми їх і вітаємо, адже це не тільки ще одна перемога, а й величезна надія, що спокій на дорозі все ж стане реальним для всіх нас!

Вікторія Махнюк