«Інгулець» знову радує яскравою грою

Минулий тиждень подарував цілу низку новин, переважно добрих, для любителів футболу Петрівщини і, зокрема, для уболівальників нашої чудової, створеної Олександром Поворознюком команди «Інгулець». Зокрема, вперше в своїй історії «Інгулець» візьме участь у розіграші Кубку України, не серед аматорів, як минулого року, а головного Кубка, що має визначити найсильніший кубковий колектив України. Щоправда, на попередньому етапі розіграшу, тобто на стадії 1/32 фіналу, справжні гранди участі ще не беруть, тож сподіватися, що до Петрового завітає хтось на кшталт «Дніпра» чи київського «Динамо» ще зарано. Втім, за умови успішного виступу нашої команди на попередній стадії, не можемо виключати і такого розвитку подій, тож побажаємо нашим улюбленцям успіху на цьому етапі. Тим більше, що жереб був для нас цього разу особливо прихильним, вибравши нам в суперники по 1/32-й добре знайому команду «Демня» зі Львівщини, тобто команду, яку «Інгулець» здолав у минулорічному фіналі Кубку України серед аматорів. Колектив, звичайно, дуже непоганий, але, говоритимемо відверто – цілком нам по силах, тож непроходження до 1/16-ї, очевидно, сприймемо просто як катастрофу. На стадії 1/32-ї фіналу матчі за вихід до наступного кола складаються з однієї гри і відбуваються на полі команд, що стоять нижче у рейтингу ФФУ. Тобто команди з нижчих ліг отримують перевагу власного поля перед своїми суперниками. Відтак, згідно з цим правилом, 22 липня «Інгулець» зустрінеться з «Демнею» на Львівщині, адже наша команда вже зарахована до другого дивізіону Професійної футбольної ліги України, тоді як «Демня» поки що залишається в аматорській першості. Щоправда, Олександр Поворознюк звернувся до представників ФФУ з пропозицією, аби цей поєдинок провели на будь-якому іншому стадіоні Львівщини – чи то у самому Львові чи то у Винниках, де виступає команда «Рух», оскільки стадіон у Демні дуже низької якості, а футбольний газон – відверто поганий, що не дасть обом командам можливості на 100 відсотків виявити свою майстерність. Попередньо Федерація нібито погоджується задовольнити це клопотання, тож сподіваємося, що переможця пари буде виявлено завдяки саме майстерній грі, а не через якісь випадковості, пов’язані з неналежним станом футбольного поля.

Ще одна новина, яка безпосередньо стосується нашої команди – це те, що відразу після жеребкування розіграшу Кубку України було проведено жеребкування першості України серед команд Другої ліги. Так от, свою першу гру в Другій лізі уже 26-го липня «Інгулець» проведе в Горностаївці (Херсонської області) з місцевим «Миром». А на стадіоні «Інгулець» Друга ліга дебютує 1-го серпня, коли наші улюбленці прийматимуть футболістів рівненського «Вереса». Розклад ігор нашої команди в першому колі чемпіонату ми публікуємо тут же поряд, а повністю таблицю з календарем ігор у другій лізі ми опублікуємо у наступному номері.

А тепер безпосередньо до чудового футбольного дійства. Після ряду відносних невдач на минулому тижні футболісти «Інгульця» знову порадували нас не лише красивою і змістовною, але й результативною грою. Нагадаємо, що зараз тривають ігри другого етапу аматорського чемпіонату України, де «Інгулець», пройшовши до цієї стадії, зараз посідає третє місце в групі (для того, аби потрапити до фінальної групи, що боротиметься за чемпіонство – це цілком прийнятний показник, адже у фінал пройдуть по чотири перші команди з кожної групи). Минулого тижня наші футболісти значно поліпшили свої турнірні показники здобувши підряд дві перемоги в протистоянні з каховським «Авангардом». На виїзді «Інгулець» здобув перемогу з рахунком 1:0, але особливо яскравою видалася домашня перемога, адже наші гравці просто розгромили своїх опонентів, забивши чотири «сухих» м’ячі в їх ворота. Жоден з понад тисячі петрівчан, котрі стали свідками яскравої гри на стадіоні «Інгулець», не пошкодував, що не полінувався цього дня побувати серед бурхливого товариства футбольних уболівальників. Адже «Інгулець» порадував не лише майстерною грою, але й яскравими голами, які засвідчили справді високий клас нашої команди. Шкода, що поки що ми не маємо можливості переглядати футбольні телетрансляції, бодай на місцевому рівні, адже ті два голи, які забив, зокрема, Віталій Колесников, гідні багаторазових повторів і, напевне, могли б претендувати на статус кращого гола місяця. Крім нашого, уже добре знайомого петрівчанам бомбардира, по одному разу у воротах суперника відзначилися і новачки «Інгульця» Олександр Мішуренко та Олексій Тимченко.

Отож сезон великого футболу на Петрівщині триває. Уже сьогодні наші гравці прийматимуть своїх недавніх кривдників з Одеси – команду «Жемчужина». А вже за тиждень - 15 липня - також на стадіоні «Інгулець» буде підведено підсумок другого етапу аматорського чемпіонату поєдинком ще з однією командою з Одещини – лідером групи ФК «Балкани». Тож чекаємо усіх на стадіоні, де ви поринете в атмосферу справжнього спортивного свята і чудової видовищної боротьби.

Володимир Кіфенко.

Календар ігор нашої команди в першому колі

 

Дата Господарі Гості

26.07.2015

Мир

Інгулець

01.08.2015

Інгулець

Верес

08.08.2015

Барса

Інгулець

12.08.15

Інгулець

Арсенал-Київщина

15.08.2015

Інгулець

Нікополь-НПГУ

26.08.2015

Кремінь

Інгулець

30.08.2015

Інгулець

Буковина

05.09.2015

Колос (К)

Інгулець

19.09.2015

Кристал

Інгулець

 27.09.2015

Інгулець

Енергія

03.10.2015

Реал Фарма

Інгулець

 

 10.10.2015

Інгулець

Арсенал Київ

17.10.2015

Скала

Інгулець

24.10.2015

Інгулець

Мир

01.11.2015

Верес

Інгулець