І знову на порядку денному в житті району постали два проблемні питання, які й було обговорено на засіданні комісії в райдержадміністрації. Це питання стосовно погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також стосовно заборгованості з єдиного соціального внеску. Розпочав засідання голова райдержадміністрації Сергій Завалій, котрий ще раз озвучив, які наразі постали проблеми, і одразу ж перейшов до шляхів їх вирішення. Голова закликав до злагодженої роботи між всіма організаціями та їх відділами, адже лише за умови тісної співпраці можна досягнути найкращих результатів.

Зі звітними даними про стан виплати заробітної плати та всією інформацією з цього питання доповідала начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Сибіра. З почутого стало зрозуміло, що постає завдання зі збільшення фонду заробітної плати, отже з цього приводу вже розпочата робота. Наразі було проведено співбесіди з керівниками сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств. І вже є відповідні результати, та ще й досить хороші. Звичайно, не можна забувати про те, що на рівень заробітної плати великий вплив має посівна та жнивна кампанії, під час яких вона зростає, а у інші відрізки часу, відповідно, знижується, та робота над цією проблемою вже розпочата.

Стосовно питання заборгованості з єдиного соціального внеску доповідав начальник Петрівського відділення Олександрійської ОДПІ Петро Легун. Це питання тримається на постійному контролі через велику кількість боржників, проте вже є певні втішні новини, зокрема, проблема заборгованості зрушила з мертвої точки. Задля швидшого вирішення на деяких боржників буде подано стягнення у виконавчі інстанції. З усіх запрошених боржників на засідання з’явився лише один, та й це вже певний результат, адже він запевнив членів комісії, що заборгованість буде сплачена найближчим часом.

У цілому засідання пройшло дуже продуктивно і злагоджено. Всі присутні активно брали участь у обговоренні шляхів швидкого вирішення проблем і запевнили, що з їхнього боку буде виконано все належне. Хоча важелів впливу не так і багато, проте з таким сильним і робочим настроєм хочеться сподіватися, проблема має бути розв’язана.

Вікторія Махнюк