С.Завалій та С. Тилик вітають О.КоваленкаУ порядку денному сорок сьомої сесії районної ради значилося більше 25 питань. Всі вони стосувалися поточних робочих моментів життєдіяльності громади району, тож і пройшло засідання у робочій атмосфері.

А розпочалося воно з невеликої урочистої частини, приуроченої Дню Конституції України.

Присутніх поздоровили зі святом голова райдержадміністрації С.Завалій та голова районної ради С.Тилик.

-У непростий час ми відзначаємо одне з головних державних свят, тому не влаштовуємо сьогодні гучних заходів, – сказав С.Завалій. - Країна на порозі важливих реформ, які повинні дати новий потужний поштовх розвиткові держави. Конституція – це інструмент збереження цілісності, консолідації суспільства. Всі ми повинні розуміти, що реалізація конституційних прав і гарантій значною мірою залежить від нас самих – від рівня нашої свідомості і відповідальності за майбутнє держави. Тож слід відкинути непорозуміння і політичні амбіції, об’єднавшись навколо головної мети – досягнення реальної незалежності України і добробуту народу.

Всесвітній день архітектури

Шановні працівники галузі архітектури!

Районна державна адміністрація та районна рада вітають вас з професійним святом - Днем архітектури, яке Україна святкує одночасно з усім світом.

Саме від працівників цієї галузі залежить сучасний вигляд населених пунктів нашого краю, створення повноцінного середовища життєдіяльності людей, збереження і примноження історико-культурних надбань.

З нагоди свята вітаємо усіх, хто причетний до архітектурної діяльності, переконані, що ваш високий професіоналізм, самовідданість і творча праця стануть запорукою нових трудових звершень. Нехай усі ваші творчі доробки радуватимуть не одне покоління наших з вами нащадків. 

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

зустріч з виробникамиДнями голова райдержадміністрації С.Завалій провів чергову зустріч з групою сільгосптоваровиробників.

Сергій Володимирович, знайомлячись з присутніми, коротко розповів про себе про своє бачення соціально-економічної ситуації в районі та шляхи його подальшого розвитку. Він повідомив, що проводить подібні зустрічі щотижня. Крім того, знайомиться з ситуацією на місцях, буваючи в територіальних громадах, побував вже в п’яти сільських радах. Враження від побаченого неоднозначне. У той час, як в більшості територіальних громад ситуація більш-менш стабільна, об’єкти соціальної сфери належним чином виконують свої функції, деінде стан справ значно гірший. Тож слід гуртом братися за наведення порядку.

-Я дотримуюся думки, що районна влада і бізнес повинні співпрацювати на основі прозорих і зрозумілих правил, бо ж, як кажуть, разом і батька легше бити, – сказав С.Завалій. Райдержадміністрація втручатися у вашу роботу не буде, бо ж зрозуміло, що ви й без нас і посієте, і доглянете посіяне, і реалізуєте продукцію. Тому бачу нашим головним завданням сприяння вам у вашій діяльності у рамках визначених законодавством повноважень. Розраховую, звичайно, і на розуміння вами проблем як району, так і громад, на території яких ви працюєте, і, звичайно ж, участь у їх вирішенні.

Наталія ПушкаЗдається, з-поміж усіх професійних свят, що відзначаються в нашій країні, День працівника податкової служби, у певному сенсі, є найстражденнішим і найменш прогнозованим. Судіть самі: хоч сама по собі професія податківця є чи не наймолодшою в державі, однак з моменту її появи дата професійного свята податківців змінювалася вже щонайменше тричі. Ось і цього разу, зібравшись за звичкою, на початку липня привітати працівників служби з їх святковою датою, ми лише згодом дізналися, що його вже вкотре було перенесено на інший день одним, певне, з останніх Указів Президента Януковича. Схоже, що більшість з наших попередніх очільників держави сприймали податкову службу, передусім, як фіскальний орган, що має забезпечити їм особистий рівень благополуччя, а відтак і професійне свято податківцям визначали, виходячи з якихось своїх особистих міркувань чи пристрастей. Принаймні, з огляду на вищесказане, таке відчуття не здається надто суб’єктивним. Та як би там не було, домовившись про зустріч з одним з найдосвідченіших працівників податкової служби  району - головним податковим інспектором Наталією Пушкою, ми вже не стали її скасовувати, адже, зрештою, незалежно від дати, робота податківців завжди залишатиметься одним з найважливіших чинників соціально-економічного розвитку району, тож заслуговує на те, щоб постійно перебувати в полі зору громади. Та ще й, зрештою, як виявилося, податківці, можливо, за інерцією, самі продовжують сприймати друге липня своїм святом (чи, як мінімум – одним із них), тож наше спілкування виявилося і своєчасним, і цілком доречним.

Заудальський Іван Павлович2 июля исполняется 90 лет нашему отцу, дедушке и прадедушке – ЗАУДАЛЬСКОМУ ИВАНУ ПАВЛОВИЧУ.

За этой солидной датой – содержательная, полноправная, интересная жизнь Человека, Труженика, Воина-ветерана.

И об этом убедительно свидетельствуют множество боевых и трудовых наград, Почетных грамот.

И прожита так жизнь благодаря целеустремленности, энергии, настойчивости юбиляра.

Хотя сама жизнь складывалась далеко не просто: детство проходило в непростые предвоенные годы, на юность выпала жестокая война, а становление молодой семьи – в далеком целинном Казахстане. Без малейшей поддержки воспитывали троих детей и сами учились, отец закончил институт советской торговли.

Большие труженики, родители ценили и содержательно проводили каждую минуту досуга.

В доме царил культ книги, отец увлекался фотографией, рисованием, охотой, рыбалкой.

Всю жизнь проработал на руководящей работе в торговле.

Все трое детей получили высшее образование.

После возвращения в Украину отец построил дом, посадил замечательный сад, помогал подымать внуков. И даже сейчас, не смотря на раны и болезни, он занимается хозяйственными делами, много читает и в курсе всех политических событий в стране.

практикуючий хірург, доктор медичних наук Іван Кравченко консультує 70-річну жительку Кіровограда.Саме таку амбітну мету ставлять перед собою та загалом перед українським суспільством ініціатори, організатори та учасники унікального всеукраїнського проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф» - фахівці Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М.Амосова НАМН і Асоціації серцево-судинних хірургів України за сприяння Міністерства охорони здоров’я і Національної академії медичних наук.

У рамках проекту, що стартував у Черкасах у вересні минулого року, забезпечується вирішення низки питань, спрямованих на підвищення якості надання медичної допомоги населенню та доступності високоспеціалізованої діагностики й лікування. Актуальність проблеми важко переоцінити. Адже серцево-судинні захворювання українців вийшли на перше місце серед інших і носять всі ознаки національної епідемії. Тому впровадження в усіх регіонах (з урахуванням місцевих особливостей) якісної та доступної діагностики, ургентної догоспітальної та госпітальної допомоги є питанням номер один в Україні. Фактично співпраця столичних і місцевих медиків спрямована на подолання головної загрози життю і здоров’ю українців у ХХІ столітті – серцево-судинних захворювань.

Попередню хвилю часткової мобілізації Кіровоградщина виконала на 100%. Незабаром розпочнеться нова хвиля мобілізації, але проходити вона буде за інших умов.

Шоста хвиля мобілізації торкнеться українців, які раніше не служили. У рамках шостої хвилі часткової мобілізації призиватимуться військовозобов’язані громадяни України, які раніше не служили. Про це йдеться у повідомленні Генштабу Збройних сил України.

«Планується, що під шосту хвилю мобілізації у рівних пропорціях потраплять як військовозобов’язані, які мають досвід військової служби, так і ті, хто раніше не служив», - повідомляють у Генштабі.

Також у Генштабі додали, що армії потрібні фахівці для комплектування високомобільних десантних військ, розвідки, механізованих і танкових підрозділів, а також фахівці ремонтних спеціальностей, водії, військові інженери.

Юлія КозинецьОстаннім часом молодь району все активніше проявляє свою зацікавленість у вирішенні проблем своєї територіальної громади. Та інакше не повинно і бути, адже більшість юнаків і дівчат зрозуміли, що байдужість і пасивність не змінять ситуацію на краще, бо в багатьох випадках потрібно проявляти свою творчу ініціативу, а іноді ще й докласти рук до виконання наміченого. Юлія Козинець належить до когорти активної частини молоді. Саме з її ініціативи кілька років тому у Петровому було зареєстровано громадську організацію «Однодумці». Таким чином молодь об’єдналась навколо питань, які їх хвилюють. Про їх вирішення ми й спілкуємося з Юлією Валентинівною.

- Розкажіть, будь ласка, що спонукало Вас до громадської діяльності?

- Мабуть, бажання хоч якимось чином  змінити наше життя на краще, а, створивши громадську організацію, ми почали вибудовувати свої плани. Першим бажанням було навести лад біля фонтану, що у центрі Петрового. На жаль, фінансування цього проекту виявилося не під силу бюджету селищної ради. Та, незважаючи на це, ми не опустили руки, а здійснили посильну нам роботу, тобто пофарбували фонтан, аби приємніше було петрівчанам та гостям селища біля нього відпочивати. Затрати узяв на себе приватний підприємець Олег Козинець, торговельна точка якого знаходиться поруч. Водночас інший власник кіоску «Черняхівські ковбаси», на жаль, досі лише обіцяє взяти дольову участь у благоустрої території.

Незважаючи на поважний 86-річний вік, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет активно проводить пастирську місію. Минулого тижня Предстоятель Київського Патріархату побував з візитом у Кіровограді та Бобринці. За роки незалежності це був перший візит високого духовенства на Бобринеччину.

Так 19 червня увечері в обласному центрі на площі Героїв Майдану Святійший Владика очолив молебень за мир в Україні, де зібралося кілька сотень кіровоградців, щоб разом зі Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом, помолитися за мир в Україні.

Наркотики - зламана доля, вкорочене життя

Наркоманія - це захворювання, що виникає у разі систематичного вживання речовин, що включені до списку наркотиків, та проявляється психічною та фізичною залежністю від них.

В останнє десятиріччя спостерігається швидке зростання наркоманії та її омолодження. В коло споживачів наркотиків втягується досить відчутна кількість молоді та підлітків. Саме у підлітковому віці, як правило, вперше вживаються наркотичні речовини, тому дуже важливо вміти помічати та розрізняти ранні ознаки вживання наркотиків, коли проблема ще не набула хронічного характеру і значно легше піддається корекції.

Відповідно до Порядку надання послуг з організації сімейного відпочинку демобілізованих учасників антитерористичної операції, які проходили військову службу в районах проведення АТО, та членів їх сімей, управління соціального захисту населення Петрівської райдержадміністрації здійснює організацію сімейного відпочинку демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей (один з членів сім’ї та діти віком від 3 до 18 років).

Сімейний відпочинок здійснюється закладами, що надають послуги з відпочинку, які розташовані на території України.

Для отримання більш детальної інформації стосовно порядку та умов отримання послуги сімейного відпочинку, звертайтеся будь-ласка за телефонами: 9-63-33, 9-63-50.

Валентина СИБІРА, начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації.

Звертаючи увагу на події, що відбуваються останнім часом в Україні констатуємо суттєве загострення соціальної-політичної кризи. Це призводить до подій, пов’язаних з акціями протесту, що використовуються певними радикально налаштованими організаціями та екстремістськими угрупуваннями, які своїми діями призводять до знищення та пошкодження чужого майна, порушення громадського порядку, учинення ряду хуліганських дій. Мають місце залучення до акцій протесту, масових безпорядків та заворушень, які проходять у Києві та інших регіонах держави, дітей та молоді, спонукання їх до вчинення хуліганських дій, в державі зафіксовані непоодинокі факти самовільного  залишення дітьми домівок чи навчально-виховних закладів з метою участі у масових заворушеннях. Це призводить до втягнення дітей у протиправну діяльність та створює загрозу їх життю та здоров’ю.

Відділ культури і туризму Петрівської райдержадміністрації та Петрівський районний музей історії оголошують туристично-краєзнавчий конкурс «ПОЛЮВАННЯ НА ЛЕГЕНДИ КРАЮ»

До участі в конкурсі запрошуються учнівська, студентська молодь та жителі району небайдужі до історії рідного краю та довкілля.

Конкурс проходить у три етапи: І етап – подання та відбір кращих робіт (з 05 червня по 14 серпня 2015 року); ІІ етап – з відібраних робіт журі визначає найкращі в трьох номінаціях (від однієї до п’яти): «Краєзнавче дослідження», «Фольклорне дослідження» та «Природниче дослідження» (з 14 серпня по 20 серпня 2015 р.); ІІІ етап – вручення нагород (серпень 2015 р.)